Sunshine28 -> RE: Ljetne bebe-2012 (2.11.2012 11:28:49)
|
bella Em između dva hranjenja pije caj, hipp komorač, a kada ne moze na kakicu kamilicu sa šećerom - u zadnje vrijeme ok kaki pa je to uglavnom komorač....u prosjeku jede svakih 5h, a caj joj dam cca. 2 sata nakon hranjenja. Ako place zbog grceva znam joj dati i malo ranije ili kasnije, ali nikada ne dok ne prođe barem sat od hranjenja (da se ne bi ispovracala), ni sat vremena prije sljedeceg hranjenja (jer onda ne moze pojesti cijelu dozu). Ako između dva hranjenja prespava ne budim ju za caj. Rekli su mi da je kod beba koje jedu formulu obavezno davati im caj između hranjenja jer od formule ozedne jako i mogu dehidrirati...tako da ako je L sve vise na formuli u odnosu na cicu ja bi ti preporucila uvesti caj...Komorac je nekim bebama jako gorak, tako da ako ti se pocne na prvi susret sa cajem mrštiti to ne mora značiti da nece caj...onda u dozu dodaj malo šećera, na 100 mil. količinu koja pokriva vrh male žlice. Em sada zna popiti i po 150 ml. caja između dva obroka, a nekada npr. samo 30 ml. - nemoj se zamarati sa kolicinom popijenog, on ce popiti koliko je zedan, skorz dok mu ne dajes caj sat vremena prije hranjenja sve je ok... i pripremi se za vise piskenja, odnosno vec porosnju pelena! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] e, a sto se stenje tice, mi smo jucer imali horor....cijelo prijepodne bilo suncano ali je puhao jak vjetar pa smo odgodili odlazak na groblje za rano poslijepodne. I tako poslje rucka vjetar stvarno prestao, mi spakovali Em i svu popratnu opremu, ukrcali se u auto, dosli na groblje, iskrcali se i na pola šetnice prema grobu moje bake od jednom prolom oblaka! ali onaj najgori, kisa curi kao iz kabla a nemas se gdje sakriti...Kolica smo pokrili sa onim najlonom za kisu, Em je uzivala, bilo joj fino toplo, kisa joj kucka po najlonu, spavala je i smiješila se...a ja i mm morki ko misevi! imali smo neki mali smjesni kisobran koji nam nis nije pomogao...uzas...dok smo dosli natrag do auta, i rastavili kolica, stavili Em u as bili smo skorz morki...a za kraj, na pola puta do kuce zasjalo sunce i na nebu tri duge...doslo mi je da placem od muke...planirali smo prosetati, otici na kavu, mozda obici prijatelje, a zavrsili smo sa trcanjem po kisi i povratku kuci u rekordnom roku toliko morki i jadni da nam vise nije bilo do nicega....ubija me u pojam sto svaki izalak iz kuce zahtjeva gomilu prirema i sto nigdje ne mozes bez tri tone "dodatne" opreme, imam osjecaj da svaki put kada nekuda idem kao da idem na kampiranje!
|
|
|
|