|
tenkic -> RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012 (16.8.2012 20:44:14)
|
mi smo jučer stigli kući. beba BO je čista 10-tka e, sad, vodenjak mi je puknuo ujutro, skužila sam da mi kapa dolje ko da nemam mjehur pod kontrolom, tak je bilo i kod pobačaja pa sam znala o čemu se radi. Iscjedak je bio bezbojan i bezmirisan (to je jako dobro), ali budući da je glavica bila dolje natisnuta i da sam već bila dost otvorena u biti je vodenjak iz mene izašao tek nakon bebe, ovo je bilo fakat lagano krvarenje. sa sluzavim čepom se nisam upoznala. porod je bio relativno brz, bila sam jedina u rađaoni pa su mi se doktorica i babica skroz posvetile. problem je bio u tome što sam predugo tiskala pa sam natekla, na kraju se spetljala pupčana vrpca pa beba nije više imala dovoljno kisika i izrezali su me da lakše izađe- e rana je jako grda, strašno boli i svi stručni kažu da bum se malo s tim napatila. sjedit ne mogu (ni na jastuku s rupom), najbolje je kad ležim, opet na boku, ovaj put desnom.evo sad sam na onoj klečalici da vam se nabrzaka javim s kompa jer mi je javljanje s mobitela dost petljavo mala BO je slatkica, ima jako lijepu čistu kožu i u modu je plakanje-papanje-spavanje-kakanje. Naravno da spava po danu a vrišti po noći. Danas nam je bila patronažna i puno toga objasnila i ispričala, bumo vidjeli u praksi da li ćemo uspjeti bolje odmoriti po noći e sad dojenje je druga priča- mene dojenje boli (cijelo vrijeme), kažu da je to zato što imam nježne bradavice koje su relativno ravne pa treba vremena da očvrsnu (dakle boli me rana dolje i cice). mlijeka izgleda ima. ima i onih kvrga pa ih MM mora razbijati. a na jednoj bradavici imam i regade pa za sad dojimo sa šeširićima. a mala BO je na tatu i stalno bi cicu [sm=smiley1.gif] tak da sam uglavnom u krevetu i hranim bebu. za sad mi je to još relativno zanimljivo. kažu mi da bu tak prvih par mjeseci i bojim se da bum se počela osjećati ko krava MM je na godišnjem pa radi sve ostale poslove a uskaču i bake i djedovi pa srećom ništ osim dojenja ne moram ni raditi Andy, bravo za termin, jedino mi te žao jer su najavili pakleno vrijeme e, da,na porodu sam imala cijelo vrijeme upaljenu klimu u rađaoni, a na stolu za rađanje mi je cijelo vrijeme radila masaža- to je bilo divno!
|
|
|
|