RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 12:51:40)

Jutro cure...lijepo vas je čitati ovako samosvijesne i sigurne....hoću i ja malo toga[sm=smiley36.gif] baš sam jučer čitala na rr članak kakva ćete biti rodilja...ha ha naravno našla sam se među paničarima.... baš sam jutros bila kod dr. mjeriti tlak jer mi je digitalni tlakomjer crkao 1 dan....pa eto tlak ok i dalje...tako da me to više ne brine već 3,4 dana m,jerim i sve je ok...a što se poroda tiče...Lillia nemam pojma da li sam ja okružena takvim ženama ili me namjerno plaše ali znam jednu frendicu, gledala sam i fotke sa poroda koja je izjavila da je to kao malo jače se pokakati...oprosti na izrazu ali doslovno citiram[sm=smiley36.gif] kao prvorotkinja se stigla zbigecati doma, u bolnici su je odmah prikopčali na drip a ona se na slikama smije kao da je nečemu...i fora je da je brzo rodila, nisam sigurna mislim da je imala epiziotomiju ali sve u svemu super iskustvo,...ona ti je najpozitivnija ženskica koju znam a život je nije mazio...tako da mislim da jako puno igra ulogu to psihičko stanje prije poroda...sa drugim djetetom je rodila na prirodan način i to u pola sata nisu stigli ni muža zvati jedva su je odveli u boks...ali je rekla da je imala trudove cijeli dan i da ju je puno više bolilo nego sa dripom prvi put pa ti znaj....mislim da se neću zamarati sa time još 2 tjedna do idućeg pregleda...i pokušavam naći neko dobro štivo o opuštanju itd...da se pokušam skulirati...a ionako ne mogu ništa napraviti šta bude biti će...moram to odraditi kakogod....pa mi je bolje da se ne sekiram unaprijed bebici škodi[sm=smiley13.gif]
Sheilla jao...mene toliko sve dole boli jedva se krećem pucketaju zglobovi i ligamenti trbuh je samo iskočio da sam ja mislila da će me poslati u rađaonu čim dođem na pregled...a ona mene svu iščačkala i kaže kako je sve visoko beba naopako, ja potpuno zatvorena, a najvjerovatnije da će još neko vrijeme tako...[sm=zmeden.gif] pa ti znaj...a čini mi se ponekad da će mi nogica izviriti dole kolliko nabija i osjetim da mi se trbuh sustio a ona meni na to...ah pa gravitacija radi svoje....tako da ni sama neznam nek još 2 tjedna izdržim pa onda mogu i roditi baš me briga....što se masiranja međice tiče meni je to neizvedivo..pokušala sam , em mi je nedostupno, nespretno, bolno i odustala sam...a dragog ne smijem to ni pitati jer bi beba mogla uraniti ipak 8 mj. apstinencije čuda radi, a još je i proljeće tu....[sm=jezicek.gif]

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 13:51:50)

ja ti to marci gledam ovak, sve su zene rodile i prezivjele , da li ces to osjecati kao traumu ili nesto drugo stvar je samo psihe...ni inace nisam panicarka nego sam racionalna, i kad pogledas to je samo 24 sata !!!!!!!! i to max ! Svaki dan nas i ovak nesto boli (barem mene) od rebra , od zgaravice, od osjecaja da mi se povraca, pa kad odem na wc po noci 6 puta ....luda sam ! i to je sve super ali je i to sve bol...I onda na kraju kad znam da cu vidjeti svoje bebce i da je za to potrebno 24 sata boli e pa jbg nije to tak strasno pa sta god da mi pricali. Meni je susjeda pricala kak je sva pukla do anusa kak su joj sivali debelo crijevo kako nikad vise nece radati i slicno itd... i sad nemojte me krivo shvatiti ali to je cijena za dijete????? e pa cijena je mala barem po mojem misljenju jer ima bebu i tak sam joj i odgovorila pa me gledala ko da sam sa marsa pala. 2006 sam imala spontani i od tad nisam uspjela ostati trudna sad je 2012 .... i sad zamisli koliko smo ju cekali i da se sad sva uspanicim radi puknuca medice i da necu moci sjediti 2 tjedna...bemu misa nisam mogla sjediti ni nakon svih laparaskopija , hcg i ostalih sranja pa sam izdrzala... samo si utuvi u glavu da nosis u sebi nesto sto ces voljeti cijeli zivot najvise na svijetu i radi toga ces proci 24 sata muke? Nije li to ipak mala cijena i da trebamo biti sretne jer cemo to dozivjeti :))))) Izdrzat ces a ako ces ne panicariti mozes porod i pretvoriti u divno iskustvo jer kakvo god da je bolno i ruzno u konacnici ti daje malu strucu a samim time je carobno !!!!

kolibrić -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 14:17:50)

ajme sheilla, lijepo si to rekla, još sam sva tako emotivna najradije bih si odplakala sad malo,...ja isto mislim da ponekad pretjerujemo sa strahovima ....

ja jedva čekam da to sve krene, znam da ću umirati od bolova jer mi je slab prag tolerancije, ali šta sad, preživjet ću,valjda, nek doktori rade ono što misle da treba, daju drip ili epid.- ne daju drip, tak mi je svejedno, samo da beba i ja budemo dobro i da se sve dobro završi.
ni ne razmišljam previše o porodu, ne znam je li i to baš najpametnije... ali kako sam još pokretna i aktivna po vani, već se zamišljam di ću je sve voditi, kamo ćemo ići u šetnje, što ću joj obući itd....možda bedasto ali stvarno se ne sekiram (za sad!!)
zato cure drži te se i mislite o nečem lijepom, čitajte knjige....., pričajte s frendicama i o drugim temama...
Uživajte u posljednjim danima trudnoće!
(možda će vam kasnije i faliti vaša vrtirepka u trbuhu)

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 15:09:22)

ma znam cure da ste u pravu....vjerovatno imam previše vremena za razmišljanje pa paničarim prije reda...a vidjeti ćemo kažem, nemam planova da znam šta hoću/neću jer se situacija može skroz promjeniti do poroda, a tada ću vidjeti koliko mogu izdržati da li ću tražiti da mi daju išta ako uopće to bude opcija...smijala sam se nonici u susjedstvu kako mi je pričala da je u polju rodila prvu kćer i sama je doma donijela 4kg...nije ništa znala o porodu ni trudovima ni komplikacijama pa je sve ispalo super...rekla je da joj je gore bilo kada je sina u bolnici rađala jer je imao 5700...e pa ako je ona to uspijela izgurati iz sebe pa valjda ću i ja...[sm=smiley36.gif]
Ma kažem ti ja Sheilla sve me rastura već neko vrijeme, a imam još sigurnih mjesec dana pa valjda ću i to istrpiti nekako...
nikada nisam pomislila da moja bubica nije toga vrijedna...kada su mi rekli da sam ju izgubila bila sam očajna, ali nakon 2 pregleda kada sam vidjela to malo srčeko kako se jako trudi nije bilo toga što ne bi napravila za nju....htjela bih njoj olakšati prije svega jer to je trauma svoje vrste i za bebu, a mislim da će me uhvatiti panika pa ću nam objema otežati posao...u svakom slučaju doktori znaju najbolje i dati ću sve od sebe da ih poslušam....pa valjda će i to proći ok...

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 15:45:08)

znam marci nisam ja nis lose mislila nego samo malo da se opustis:)))

doktori znaju najbolje istina..ali isto tako doktor ih ima tu noc ili dan po 10 komada i nema pojma kaj se sa kojom dogada, a ti si ta kojoj se to dogada ...tako da povjerenja prvo u svoje tijelo :))) moze ono to i vrijedi toga :*

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 16:36:28)

nema nam tati, mmare, solarsoul...cure ste u komadu jos ?!

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (29.3.2012 18:55:34)

znam Sheilla hvala ti, cijenim to....stvarno se trudim da se malo otkačim te bojazni...vidjeti ćemo na idućem pregledu šta će mi reći najavila je nekakav dogovor ukoliko se bebač ne okrene...do tada neću uopće razmišljati o tome..ima vremena...
Tati se javila neki dan rekla je da je još 2 u 1 ali da je svaki dan na poliklinici na pretragama pa da će se javiti...to je sve što znam[sm=zmeden.gif]

Bablica -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (30.3.2012 11:39:59)

Curke nemojte se zamarat s porodom jer jedno je pričat ovako na slijepo neću ovo, neću ono, a kad vas stisne je skroz druga stvar! Onda ispadne da one hrabre koje imaju visoki prag boli i neće uzet ništa mole da im daju sve i svašta i vrište po rađaoni, dok one koje misle da imaju nizak prag boli nije ni čut i za čas rode! Doktori (koji većinom NISU na porodu) i babice su tu da paze da vi i dijete budete u redu i da sve prođe najbolje za vas i dijete. Ako znate da i dijete sudjeluje u porodu onda mu je olakšanje da se ne mora mučit 12 sati ako uz malo dripa i dr. može sve bit gotovo u par sati. Da je to toliko štetno ne bi oni sigurno to davali!

Melixina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (30.3.2012 13:49:30)

drage moje[sm=nosecka.gif].. posto se meni opasno subota blizi (citaj sutra) [sm=smiley3.gif].. mene zanima jeste li vi razmisljale ista dati babicama i doktoru nakon poroda? neki "znak paznje" i zahvalnosti na porodu? ja neznam jeli to praksa u nas "rvata" [sm=smiley36.gif]? unaprijed zahvalna [sm=angel.gif].. veliki pozdravi svima [sm=sloncek.gif]

GreenSheep -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (30.3.2012 16:04:23)

mi smo dali oba puta, kavu,kolaca nekih upakiranih i sokica, da se pocaste..
sestre su bile predobre i babice, a doktor bas i nije zasluzio.. uzmu one i zahvale, vjerojatno nece odbit a i nije ni njima lako s nama..

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (30.3.2012 17:05:49)

Ja nisam dala ništa ekipi  na 3- em katu (rađaona) iako su bili divni i apsolutno su zaslužili nešto.
Kad je muž dolazio po mene i malenog odnesao je sestrama na 5 kat sok, kavu i bonbonijeru. Ipak smo tamo bili 3 dana i brinuli su se o nama. Iako ponavljam, zaslužili su i ovi prvi ali eto, tako je ispalo.

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (30.3.2012 17:25:41)

Što se tiče poroda i dripa koliko znam drip ne smijete odbiti jer ćete morati potpisati da na svoju odgovornost idete kući i ne pristajete na porod.
Ako dobijete trudove ostanite što duže kod kuće jer kad dođete u rodilište morate raditi kako vam kažu. Oni nemaju toliko slobodnih boxova da bi žene tamo još možda 10 sati ležale čekajući svoje trudove kako bi rodile. Zato i daju drip ( trudovi su tu, ili je pukla plodna voda ili je žena otvorena), znači porod je započeo a oni ga dripom ubrzaju.
Bilo bi idealno doći u rodilište, leći na krevet pa uz opuštajuću muzikicu i pod nadzorom babice roditi sa svojim trudovima. Ali naša rodilišta nam to ne omogućavaju.
Kad trudovi krenu, pukne plodna voda ili je žena dovoljna otvorena znači da je porod polako započeo. Može biti gotovo za dva sata a može trajati i dva dana.
Ako nemamo dovoljno jake trudove a beba bi van, pa i time joj štetimo u neku ruku ako je ne možemo istisnuti. Tu drip i nije loša opcija.
Ja sam dozvolila doktoru i babici da naprave ono što oni misle da je najbolje za mene i dijete i vjerovala sam im. Nije mi žao, iako ni ja nisam htjela drip (kad mi ga je stavljala u ruku sam pitala: šta moram dopiti drip? Rekla je samo malo. Nije bilo baš malo ali bolja opcija nije postojala.
Epiduralnu možete odbiti (ali to vas neće ni moliti da uzmete, nude da ženama olakšaju bol ako smatraju da će se odužiti), svejedno im je.
I rezanje, ako nećete da vas režu, naglasite. I to rade da skrate porod i da ne popucate same od sebe previše. Onda oni malo recnu, sad kako kojoj se potrefi. Netko ne može sjediti deset dana, netko nema problema uopće.
U svakom slučaju ja se ne bi junačila, pustila bi njima na volju.

martina87 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (30.3.2012 21:57:42)

ja nisam nikome nista dala ni prvi put niti sad planiram.ja smatram da je to njihov posao i da ga trebaju odraditi najbolje sto znaju i ona su za to placene.a nazalost moja iskustva s njima (pogotovo s jednom odvratnom babicom oprostite na izrazu ali nemogu je drugacije nazvati) nisu bas neka.to u radaoni,a sestre na odjelu gore za mame i bebe svaka cast izuzecima.ja sam molila boga da sto prije prode ta tri dana i da odem.[sm=smiley13.gif]a sto se poroda tice svaki je za sebe kao i trudnoca i svaka zena je drugacija.ali vjerujte mi kad to krene nece vam biti nista drugo bitno i necete se s nicim zamarati osim da bebica sto prije izade i da bude sve uredu[sm=smiley1.gif]...e pa cure sretno....od nedjelje smo u travnju[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

slatkicalu -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (31.3.2012 9:40:29)

Jutro cure! Evo mene jutros s ctg-a, a jučer skoro zaglavila u bolnici. Jučer ujutro  ctg kao nije bio dobar, beba se previše ritala i otkucaji stalno oko 160. Dr- koja je stvarno divna naruči me ponovno za popdne i da izvadim KKS i CRP, da nije kakva upala ili viroza. Došli jučer u 17 sati do 19 am bila na 2 različita aparata, beba i dalje hiper aktivna, otkucaji između 150 i 160. Već sam e bila pripremila da ostajem, a dr se smilovala i rekla da dođem jutros opet u pola 8. Sad je bilo ok i radila mi uzv i protoke, sve super, beba preko 3,5, posteljica zdrava i kontrola za 2 dana. E da obavila sam i anesteziološki pregled za epiduralnu, za svaki slučaj.

Ali mogu vam reći da kad sam sinoć tamo ležala 2 sata da mi ništa od onih ideja i planova- ne bih drip, neću inducirani porod.... nije bilo važno, samo da s bebom sve bude u redu. Tako da mislim da kad do toga dođe bit će bitno samo da s [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] sve bude ok a j aću istrpiti i drip i sve ostalo. Izdržale smo ovoliko izdržat ćemo još malo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image].

hugabuba -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (31.3.2012 12:04:07)

slatkicalu bas mi je drago da je sve oke sa bebom,drzim ti fige :))))
nisam vam pisala al sam citala postove i vidim ljepe poruke ohrabrenja za porod [sm=bravo.gif] pa sve se mi bojimo sto je i normalno...al mislim kada dodje taj tren da samo mislimo da se sto prije porodimo :)))) ... ja vec dva dana imam bolove i cisitim,spremam samo da mi bude cisto ako odem u bolnicu .... :)))) jedva cekam vidjeti [sm=modricrtici.gif] ... a vi se drzite i pusse vam saljem [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

newmum -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (31.3.2012 12:32:33)

Bokić curke! Evo sam već duže na forumu i pratim vaše objave...jednom sam se i javila, naime termin mi je 11.4. tj. to mi je stari termin, na zadnjem uzv-u mi je rečeno da je moj [sm=modricrtici.gif] stariji tjedna dana od termina te da je zarpavo spreman za porod i da očekujem svaki dan....moj ginkić to sve uredno ignorira.. [sm=hudicek1.gif] čim rodim odlazim ća od njega! Ajme oprostite, vidim da šaram tamo vamo...
Uglavnom htjela sam malo podijelit svoje "muke" sa vama..VEoma loše spavam zadnjih tjedana..po nekoliko dana ne spavam nikako pa me onda obori s nogu pa uspijem dvije noći odspavat normalno i onda opet ista stvar... Da ne pričam o lažnim trudovima..pogotovo kad se više krećem..od boli u preponama, preko bolova u križima pa jajnika...pa stezanje maternice i na kraju da oprostite cile pikice...
Ima li još itko takav redoslijed??
Da skratim, prvorotkinja sam, strepim od poroda premda ga i jedva čekam!Malac mi je hiperaktivan na kvadrat...nema bas prostora i okrenut je glavicom doli, no nogicama, rukicama mi drmucka cili trbuh skoro 24h dnevno....ne znam kad spava... [sm=zmeden.gif]
Evo i sad dok ovo tipkam pupa mi pleše... heheheh [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

slatkicalu -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (31.3.2012 16:28:37)

Newmum, potpuno te kužim s tim bebinim micanjem. Moja [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] se tako rita cijelu trudnoću, al sad pred kraj sam mislila da će se malo smiriti, kao nema mjesta i to, ali ma kakvi, ona i dalje aktivna turbo. Dr mi reče danas da ima još dosta plodne vode  i s obzirom da je posteljica dobra da je živahna jer je njoj fino unutra, a po uzv isto je naprednija za tjedan dana. Ja isto očekujem svaki dan. Jedva čekam da ju vidim.
Hugabuba svaka čast za čišćenje, ja sam počela, oprala prozore i stala. Nekako mi se više ne da i sve mi je teško. Kontam da ću generalku napraviti kasnije[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image].  ma baš me briga, glavno da je za [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/duda.gif[/image] sve spremno.

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (1.4.2012 10:20:37)

jutro cure...evo sve čitam kako ste mi aktivne i prpošne pred kraj a ja moram odguliti još mj. dana i lijena sam ko trut, sve mi je teško a najteža sam sama sebi...sva uspuhana i ogromna...drago mi je da ste dobro i da bebači napreduju, danas si sve mislim kao u nekom filmu ajme pa ja ću postati mama??!! i sve mi je tako nevjerovatno...nadam se da ću imati vašu energiju pred kraj jer kod mene sve vapi za generalkom [sm=smiley36.gif]..ako ne valjda će starci uskočiti dok budem u bolnici pa malo reda napraviti....
Melixina sretno danas...očekujemo lijepe vijesti[sm=bravo.gif]
Newmum dobrodošla...

martina87 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (1.4.2012 10:25:24)

CUREEEEEEEEEEEEEE,EVO NAS U FINALUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]marci ni ja nisam svjesna da cu jos jednom biti mama,a to je valjda normalno.s prvim djetetom nisam bila svjesna dok ju nisam donjela kuci i vidjela da se sad ja samo o njoj moram briniti i da je ovisna o meni,sve to odode instiktivno[sm=smiley1.gif]...jao jos 16 dana,a sad nekako imam osijekcaj da bi mogla i preci termin[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (1.4.2012 10:34:29)

[sm=smiley36.gif] prvo me hvatala panika od poroda, a sada si sve mislim ajme pa šta ako ne budem znala kako s bebačem?? pa mama mora sve znati[sm=zmeden.gif] mislim da će me biti strah tako nešto majušno i držati....[sm=smiley36.gif]
Martina87 ima još dana nadam se da ti[sm=duda.gif] neće produljiti jer to čekanje ubija...i radi nervozu....ali tješi se da dani lete i da će sve to brzo proći...

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (1.4.2012 21:44:10)

vecer curke :)))))))) eto nas u travnju konacno :)))))

Mene je ulovilo ludilo neznam sto bi drugo rekla, jucer sam cijeli dan sa dragim hodala, obilazila ducane i kupovala stvari (citaj otisli smo u 9 ujutro dosli doma u 8 navecer) Stalno me pitao jel dosta idemo doma a ja nikako da sve nadem, rjesim. Spakirala sam i torbu sinoc tako da sam sad komplet sve rjesila za to. Danas od ujutro cistim ko zadnja ludakinja, izvukla sve iz kuhinje, brisala police, svo sude oprala, izglancala, oprala pecnicu , frizider, skrinju, kupaonicu izglancala ..krenula sam oko 10 ujutro i evo prije pol sata zavrsila . takvo ludacko ciscenje nisam imala nikad doslovce neznam koji mi i da mogu sad bi se bacila na peglanje ali onda ce me stvarno dragi ubiti jer smo se vec svadali da koji mi je i da odmaram. Nisam normalna eto i sad si vec kombiniram sto me ceka sutra za napraviti a imam namjeru svu bebinu robu ici prati. Tako da je kod nas jako veselo.

newmum dobrodosla nisam vidjela da je jos netko novi, stavit cu u nasu tabelicu termincek koji je po doktorima pa cemo vidjeti :)))

slatkicalu bas mi je drago da je ok sve sa bebacem :)))

martina i ja si mislim da cu presisati termin, nemam nikakve bolove opcenito sad se najbolje osjecam imam energije da bi mogla svasta nesto cak sam i dragoga ugnjetovala zadnjih par noci (imam feeling da ce me u ludaru strpati jos malo) i svi mi govore da mi je trbuh jos previsoko i da se nije spustio ni malo (meni to kao prvorotkinji bas nista ne znaci) ali eto kazu da se mora spustiti busa. Zgaravica je prosla i zadnjih par noci sam prespavala u komadu sto sam bila uvjerena da necu iducih godinu dana . Jedna kupaonica mi je rjesena, druga c ebiti gotova u utorak i konacno se sve blizi kraju pa sam valjda i psihicki odahnula. Kontrola je u petak pa cemo vidjeti sto i kako dalje.

Moja curka i ja saljemo puse :*

p.s. i ona je aktivna beba stvarno neznam kad spava jer ju cijeli dan osjetim :)

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (1.4.2012 21:47:08)

IZVORNA PORUKA: Sheilla
30.03 Mela [sm=rozacrtici.gif] 12.03. Gita se rodila
01.04 sina [sm=rozacrtici.gif] rodila 16.03
01.04 Melixina [sm=modricrtici.gif]
09.04 Marti83 [sm=modricrtici.gif] 24.03. David se rodio
10.04 zdici [sm=rozacrtici.gif]
10.04 slatkicalu [sm=rozacrtici.gif]
11.04 Bablica Iznenađenje ! [sm=duda.gif]
11.04. Malalena [sm=rozacrtici.gif]
11.04 newmum [sm=modricrtici.gif]
15.04 Leptir5
16.04. martina 87 [sm=modricrtici.gif]
19.04. solarsoul [sm=modricrtici.gif]
19.04 GreenSheep [sm=rozacrtici.gif]
20.04. Sheilla [sm=rozacrtici.gif]
20.04. kolibrić [sm=rozacrtici.gif]
22.04 Kazimira Iznenađenje [sm=duda.gif]
22.04. Tati79 [sm=rozacrtici.gif]
25.04. hugabuba [sm=modricrtici.gif]
29.04. mmare [sm=modricrtici.gif]
30.04. NitMit [sm=duda.gif]
10.05 marči [sm=rozacrtici.gif]

marči -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (2.4.2012 9:28:20)

[sm=bravo.gif] Sheilla drago mi je da se super osjećaš i da se radovi bliže kraju, znači da ćeš biti na miru kada bebač stigne...ja čekam da me uhvati to ludilo od čišćenja jer se trenutno osjećam ko trut, ili kao nasukani kit bolje rečeno, jedva se mogu kretati a imam još milion stvari za nabaviti a nikako se izorganizirati....
cure drage zna li koja od vas da li ima neka trgovina za madrace a da drže madrace za dječije krevetiće svih dimenzija??? imam neke čudne dimenzije 125x65 cm koje ne mogu naći nigdje i luda sam...većina tih trgovina piše da imaju ali kada nazoveš ništa... [sm=zmeden.gif] moram po spužvicu za presvlačenje, opet neke čudne dim....još pelena i ostalih stvari nakupovati...robica je srećom spremna, torba za bolnicu manje više...ali stalno imam feeling da sam nešto zaboravila i da će mi nešto faliti za bebača kada stigne[sm=smiley19.gif] imam neki kvazi popis stvari za bolnicu ali šta kada dođe kući?? šta mi stvarno treba za prvu ruku?? dude, bočice,pelene, kremice??? uf...nadam se da ste se lijepo provele za vikend....
Zna li netko je li rodila Melixina???

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (2.4.2012 9:45:12)

Marči ja sam popis za bolnicu i bebu pisala valjda deset puta već ali evo i tebi:
-kupka
-sterilne gaze
-hidrogen 3%
-beby štapići za uši
-vata ili blazinice (veće)
-škarice sa tupim vrhom
-toplomjer za vodu
-podloga za presvlačenje
-šugaman za bebu
-bivacin za rane (bivacin više ne postoji, dat će ti u ljekarni to drugo)
-češalj
-dječja mast (jgl)
-vlažne maramice
-pelene
dude, bočice
za izlazak iz bolnice:
-košara
-pelena pampers (ili bilo koja druga)
-obične tetra pelene (2 komada)
-ćiripa
-plahtica ili tetra pelena da staviš u košaru
-bodić, tutica ili odjelce za izlazak, čarapice, kapica, dekica
To sve pripremi mužu u jedan najlon ili mlau torbu i odmah to toga robu za tebe i cipele za izlazak jer ostat ćeš samo u spavaćici u rodilištu.

lilia -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (2.4.2012 9:50:37)

Za madrac pokušaj ako ne nađeš uzeti 120/60, njih ima za kupiti i stavi ga na sredinu a rubovi kojima fali još mjesta dodaj spužvu. Tako je nama bračni ogromnih dimenzija pa smo nadoštukavali spužvom. Nama je prijatelj tapetar pa nam je on to napravio a može ti tu spužvu  lijepo obući u neki materijal i to staviš između madraca i krevetića da popuniš rupu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>