RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

hugabuba -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 10:37:24)

IZVORNA PORUKA: martina87

ajd dobro razumijem tko je dobio puno kila pa je isao to za secer,a ja sam dosam dobila 4 kile i isla sam isto to.jos sam i 3 dana lezala radi profila guka.i ja idem piskiti svakih 20 minuta i stalno mi je pritisak na mjehur i da kad kihnem ode mi[sm=smiley9.gif].imam bolove u zdjelici uzasne...ajme pa samo kukam grozna sam[sm=smiley13.gif]

eto vidis...ti si isla...a 4 kg dobila!!!? meni ode i kada pricam....samo se upisam ko ..... zato sada koristim pelene i neke ogoromenske uloske,,,,jer nemrem nigdje otici ako to nemam....samo lije niz noge :( jojojojo......
.... nisi grozna,zato i sluzi portal :)

martina87 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 10:50:56)

ja potrosim 2 role papira na dan.bas i ja sam rekla da cu si pelene poceti stavljat imam osjecaj da mi beba glavicom pritisce mjehur.i stalno imam neki pritisak dolje.a dnevne uloske imam stalno uzas.

mmare -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 12:18:42)

bok curke!!!!! prekrasan je dan, nadam se da ste uživale u šetnjici bar kratko?????
Ja sam uspjela kratko prošetati ali mjehur me zvao doma, dobro da sam stigla.....čak je i [sm=modricrtici.gif] uživao, javljao mi se nekoliko puta, baš sam sreta zbog tog!!!!!!!

Samo da vas utiješim ja sam u prvoj trudnoči dobila 25kg!!!!!!, bila sam kao buhtlica......, nakon poroda otišlo je 7kg, s time da je bebač bio 4700kg, a ostalo se vjerujte mi samo istopilo, uz brigu oko malenog, duge šetnje, nisam dojila jer je bio preveliki pa mu nije bilo dovoljno mog mlijeka i gospon se navikao na dudu i Millumil, pa s jedne strane možda je i to razlog jer nisam morala toliko paziti na prehranu, mogla sam i preskočiti obrok.... iako bi mi bilo draže da sam mogla dojiti, vjerujte mi, nisu bitne ni kile ni nište nego naši maleni!!!!!!!!!

A u ovoj trudnoči za sada sam dobila 13kg....kak bu do kraja vidjet čemo.....

Kissy svima!

Bablica -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 12:50:47)

Dobar dan svima! I mene je slao na ogtt a tad sam bila dobila jedva par kila, valjda da mi ovaj put sve pretrage naprave.
i ja znam par njih što su izgubile tako pred kraj bebu zbog vrpce i totalno mi paranoja zadnje vrijeme - svako noćno buđenje ne zaspim prije nego se bebica mrdne da znam da je tu. Sa "puštanjem" vode nemam problema bar za sad. Evo vam jedna mala korisna vježbica za donje mišiće: kad obavljate pi-pi probajte 2-3x prekinuti mlaz i opet nastavit to jača mišiče koji "drže vodu" - to ja radim kad se sjetim.
Solarsoul ja s Viškova. A baš smo zadnji put kad smo bile na kavi (mi s RR) bile na Kastvu! E da smo znale!

sina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 12:53:31)

uf,jeste me izbedirale sa ovim gubicima trudnoće u tako kasnim tjednima[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. nažalost,to i nije baš tako rijetko,ali nemojmo više o tome. ja sam već bila na turneji sa mm danas,sad kuham ručak,pa ćemo vidjeti što dalje.
naveče idem kod šogice na šišanje i frizuru jer sam mislila pustiti kosu i sad sam u onoj fazi kad je ni sim ni tam,izgledam ko stara baba,ništa si ne mogu napraviti od nje sad,pa idem ipak se opet šišnuti na kratko,a puštat ću ju kad od one moje frajle neću imati vremena razmišljati o kosi i frizuri.

Marti83 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 13:46:32)

Eto mene sa kave...Obavila mini kupovinu u ljekarni za bebu,malo do tržnice i od tog hodanja ja komaaaaaaaa.Sad sam u horizontali i idem ubiti oko na sat vremena[sm=smiley36.gif]Kako je lagodan život nas trudnica,malo šetaš pa spavanje,jedeš pa spavaš..kao male bebe[sm=jezicek.gif]

hugabuba -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 14:01:54)

IZVORNA PORUKA: Marti83

Eto mene sa kave...Obavila mini kupovinu u ljekarni za bebu,malo do tržnice i od tog hodanja ja komaaaaaaaa.Sad sam u horizontali i idem ubiti oko na sat vremena[sm=smiley36.gif]Kako je lagodan život nas trudnica,malo šetaš pa spavanje,jedeš pa spavaš..kao male bebe[sm=jezicek.gif]

joj...blago tebi...zavidim ti!!!!! [sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif]

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 16:52:11)

IZVORNA PORUKA: Sheilla

01.04 sina [sm=rozacrtici.gif]
09.04 Marti83 [sm=modricrtici.gif]
10.04 zdici
10.04 slatkicalu [sm=rozacrtici.gif]
11.04 Bablica Iznenađenje ! [sm=duda.gif]
11.04. Malalena
15.04 Leptir5
16.04. martina 87 [sm=modricrtici.gif]
19.04. solarsoul [sm=modricrtici.gif]
20.04. Sheilla [sm=rozacrtici.gif]
25.04. hugabuba [sm=modricrtici.gif]
29.04. mmare [sm=modricrtici.gif]
30.04. NitMit [sm=duda.gif]

mali refresh....bit ce nam zabavno u travnju:))))))

sina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 17:00:10)

ma,ja ću još u ožujku...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

NitMit -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 19:38:46)

[sm=bravo.gif]

solarsoul -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 20:13:14)

hej curke moje.. jucer sam bas citala kako Sheilla imas problema sa mucninama i grljenjima skoljke i pomislim si ..ja za sad nemam takvih problema...kad ono nocas...teski napad migrene i ujutro i ja zagrlila skoljku:)...ako ti se stucalo...znas ko je[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
sto se tice  infekcije plodne vode, ja sam imala problem sa mogucnoscu prijevremenog otvaranja, pa sam napravila sve moguce pretrage i sve je za sad ok....pa se nekako nadam da ce tako ostati i do samog kraja...uostalom ginekolozi bi trebali pred kraj malo ucestalit te preglede pa se sve moze na vrijeme rijesiti:) mene je moj kao dezurnog panicara stavio na svaka 2 tjedna sad na kontrolu, a sad cu ga zbog buducih  mogucih paranoja( citaj pupcane vrpce, curenja plodne vode i slicno..) molit svakih tjedan dana.....i tako ce morat bit....to je moja beba i zelim da sve s moje strane bude kako treba...mislim da svaka od nas ima pravo na to, jednostavno su mi nepojmljiva neka iskustva cura koje su ovdje i koje su dozivjele osobne gubitke i velike tragedije radi propusta doktora..uzas!!! Ali, ajmo misliti pozitivno....nase bebice se micu, i neka svaki dan bude tako do termina[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]....a pupcane vrpce ostavimo za kakve horor scenarije....jer taman sam se rijesila jedne fobije o bakterijama...sad mi samo fali stogod novo da se okupiram s tim joj...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Bablice pa mi smo susedice[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...bit ce kava a i setnji s kolicima....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (23.2.2012 22:44:47)

uh solarsoul dobrodosla u klub ( ili ne) Ja sam i danas istu pricu ponavljala...Vec mi je postalo normalno.Pocne prvo glava boliti , pa si mislim da sam mozda gladna, pa onda zeludac i na kraju grljenje. OD kojeg tjedna ako koja zna se ide u trudnicku ambulantu? 35 ili 36?

sina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 6:50:15)

pa tu negdje oko 35-37 tt,čak ovisi i o doktoru. moja je mene mislila poslati sa 35tt,ali ja sam krenula sa 32. danas sam napunila 34 tt i u utorak idem po drugi put u trudničku i isto ću moliti ako može kontrola svaka 2 tjedna,jer ovo svaka 3 tjedna nikad proći.

Marti83 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 9:19:30)

Ja imam isto još jedan pregled kod gin. i to će biti zadnji sa 35+5 .Raditi će mi ctg,ali da nemaju uređaj poslao bi me i ranije u trudničku amb.
Sinoć nam je svima bilo veselo,mene ubila žgaravica da sam popila skoro litru mineralne.Hvala Bogu prestalo je pred spavanje pa sam bila mirna cijelu noć.
Od danas sam službeno na porodiljnom jeeeeeeeeiiiii[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 9:54:01)

joj Marti ljubomorna sam :)))) I ja bi na porodiljni ali dobro jos malo i ja sam isto na odmoru...Danas sam uzela slobodan dan i nemogu docekati kontrolu , vec bi sad krenula ali malo bi se nacekala:D

Znaci 35 tjedana, super taman i ja jos jednu kontrolu obavim kod svog i paljada u bolnicu na kontrole poslije...

sina 34 tjedan !!!! wau :)))) Jos malo , jos samo malo :)))) bome ti bi i mogla roditi u ožujku ako beba želi biti dio vanjskog svijeta:))))

Ja sam cure moje drage vec stvarno nestrpljiva , jos kad odem kod finalistica i vidim kak su skoro sve rodile i da sad mi slijedimo nemogu to ni dočekati :D Definitivno mi je to mana nestrpljivost... Sinoc sam isla malo u ormarić za bebu vidjeti sve te stvari što moram oprati (jedva čekam da je oblačim u te male stvarčice i da se mazimo po cijele dane)

slatkicalu -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 10:41:38)

Ja imam još jedan pregled kod svog gin. u idući pon.-5.3. i to je zadnji. Nakon toga sa 37 u bolnicu na ctg. Sina mislim da ću ti se ja isto pridružiti za ožujak jer sam sad već otvorena a i dečke sam rodila par dana ranije. Mislim da je[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] nestrpljiva a i mama. E za  piškenje htjela sam vam reći da stvarno pomažu kegelove vježbe, stisnete na 3-5 sec kao da prestanete piškiti i tako 5-10 puta svaka dva sata. A za bolove u zdjelici i pritisak na mjehur, koji me rastura probajte staviti veći jastuk među noge kad ležite tako da vam kukovi budu iznad ramena. Ja sam isto bila skeptična ali to stvarno pali.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Marti83 -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 10:48:00)

Kegelove redovito radim već skoro 2 mj. i rezultat je da mi nikad nije ništa pobjeglo[sm=smiley36.gif] Čak sam smanjila odlaske na wc i to samo jednom po noći[sm=smiley36.gif]

Bablica -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 15:01:53)

ja se isto nadam da će moja beba već u 3. mj poželjet van - tko će Uskrs dočekat! I ja sam od danas na porodiljnom! [sm=bravo.gif] iako mi termin 11.4. u knjižicu mi upisali 9.4. pa sam dva dana dobila [sm=smiley36.gif]
Ja sam se noćas konačno naspavala ko čovjek sa 3 brzinska buđenja,već oko 9:30 sam se probudila sama od sebe! Bila malo prošetat do dućana, pa smeće bacit - sve nešto tražim samo da odem van na ovo lijepo proljetno sunce.
Solarsoul jedva čekam da krenemo u vožnju s kolicima i šetnjice! I jedava čekam da nam kolica dođu jer ih preko neta naručili - za max 4 tj su tu onda može i bebica van!

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 15:08:47)

Eto mene sa kontrole i uvijek me doktor isprepada (stvarno sad cu sve moguce ici kontrolirati....znaci beba je 1500 gr sto je za njega na moju dobivenu kilazu kao donja granica...u 31 tjednu sam :)))

I jos nesto me brine jer mi je rekao mirovanje i sad me poslao na bolovanje, 5 dana pred porodiljni no dobro uglavnom ako neka od vas zna na nalazu mi pise ovo cerviks 1 čl uloživ za vršak prsta , to znaci da sam vršak prsta otvorena ili ? jer sam ga pitala i on kaze zatvorena ali pred otvaranje...obavezno mirovanje...pa sad meni nije jasno koliko je tocno ovo lose...jer citam da vas ima i otvorenih pa se setate a meni rekao strogo lezanje i samo na wc ?

Bablica -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 15:20:13)

samo ti miruj ako je tako rekao da bebica ne dođe prerano na svijet! Čim duže je kod tebe to bolje! I nemoj niš radit ako je rekao strogo mirovanje onda samo na wc, brzinsko tuširanje i ležanje i samo ležanje! Nije lako, ali brzo će to proć - ja sam na poečtku morala strogo mirovat. I da, izbjegavaj sjedenje to je najgore u tvojoj situaciji
Meni je beba u tvojim tjednima imala 1800g ali to mislim da je zbog veće glavice toliko više izbacio program
Drži se!!!

Sheilla -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 17:41:44)

drzim se samo odjednom neznam sto cu sa tolikim vremenom (budem se snasla vrlo brzo)

Koliko je tocno velika glavica bablica kod tvog bila u 31 tjednu? Iskreno mislim da pretjeruje malo kao i svaki put jer beba ima 1565 gr sto je skolski za 31 tjedan...vidjet cemo za tri a do tad spavam i odmaram:))))

sina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 19:48:36)

sheilla ovo da si uloživa za vrh prsta nije ništa strašno,meni je tako od početka trudnoće i kaže moja gin da je to o.k ako nejde dalje-i nije išlo. ako ti je dr, rekao strogo mirovanje,onda miruj,mada moram priznati da je meni na prošloj kontroli dr. u bolnici rekla mirovanje(ne strogo,ali mirovati što više) ja ne mirujem ništa. stalno neke obaveze,letanje od doktora do doktora ili ja ili mm i hvala Bogu sve je u redu i ja se super osjećam.jedino što ako i mirujem onda je to sjedenje :((,bilo bi čudo da nebudem otvorena sad kad dođem na kontrolu. dakle,slušaj i svoje tijelo,ako se dobro osjećaš-bez panike. još malo i gotovo.
joj,ova moja kvrga se stalno migolji i tiska meeee. odoh konačno malo leći-danas prvi put,cijeli dan letam,bili u zg i konačno sam doma.

solarsoul -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (24.2.2012 20:46:30)

Hej curke moje:)..bas je danas bio prekrasan dan, ja sam bila kod doktorice po doznake i ostala jos 2 sata sjedit na kavici i gustat u proljetnom vremenu...kako ce nam se nase bebice roditi u prekrasnom razdoblju[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
da vas pitam za porodiljni, jel moramo doznake nositi odmah na hzzo ili isto ide na kraju mjeseca?
Sheilla ne brini, samo odmaraj i lezi sto vise...nek te tetose, bome si i zasluzila radec skoro cijelu trudnocu[sm=smiley1.gif]
Bablice jedva cekam te setnje po suncu ...ja kolica imam naslijedjena od seke pa necu morat kupovat za prvih par mjeseci,,al sam vec vidjela par divnih modela koje bi ja zeljela za svoju bebu....jaooo da mi hrvatska lutrija donira novce, bilo bi mi malo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Melixina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (25.2.2012 0:45:07)

Drage trudnice.. Evo i ja se pridruzujem "terminu u travnju" .. naime termin nam je na 01.april :D Ukratko da se predstavimo.. Prvorotka sam, nosim ispod srca malenog švrču [sm=modricrtici.gif];).. Prijavila sam se ovdje jer .. (neznam za vas), ali osobno imam osjecaj da sam sve vec pocela "gusiti" svojim mislima o bebiju, neprestanim "slatkim" tegobama koje prate trudnocu itd. Vjerujem da cu bar ovdje biti shvacena ;))) veliki pozdrav svima !!! ps. dobila sam hrpu kila (citaj 20) a jos je cijeli mjesec pred nama.. Bebi je veliki, tocnije , doktor je uputio da ce to biti beba preko 4 kg sigurno.. inace trudnoca je isla do sada sve oki doki, dok na zadnjoj kontroli nam bebi nije zaspao i na ctg-u se nije micao.. tocnije pomaknuo se kad je stavila na nas one remencice.. i onda mir, samo brzi otkucaji srca.. i onda su me sestra i gin. lagano preprasile kako moram zbrajati udarce svaki dan 3x... i tako... frisko smo zavrsili sa tecajem za trudnice neznam jeli itko od vas isao na to? toliko od mene za sada.. lijepi pozdravi svima...

sina -> RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) (25.2.2012 9:25:30)

melixina,dobro došla!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nisi nam još rekla odakle si? moj termin je 06.04,dfakle tu smo negdje,ugl. trebale bi biti prve među nama [sm=nosecka.gif] koje u travnju očekujemo svoje [sm=duda.gif].
što se pokreta tiče ne znam što bih ti rekla. ako ti je ctg uredan i ako osjetiš bebu svaki dan mislim da nema mjesta panici,izgleda da je samo malo lijenija beba,pa se ne miče puno. moja se isto više migolji,ako se počne baš onako bacati i udarati,e to je za mene već praznik i svečani događaj jer je to stvarno rijetko. ja pokrete ne brojim jer nije niti budna niti spava u isto vrijeme,uopće nema svoj ustaljeni ritam,pa si ne želim stvarati samo nepotrebnu paniku.
uživaj u [sm=nosecka.gif] i druži se sa nama.

ostatak ekipe,gdje ste?
evo nam danas opet prekrasnog dana. danas sam definitivno u akciji. kuham ručak,kolač sam već napravila,oprala dekicu za moju [sm=rozacrtici.gif],sad se odoh borit sa usisavačem. pozzz,tipkamo se.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>