RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

ana123 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (28.4.2012 0:20:58)

Molim vas za pomoć oko količine hrane za bebu od 10 mjeseci. Trenutno nam je raspored sljedeći
1. 8 h 150 ml ad mlijeka + rižolino
2. 11 h voćna kašica kupovna velika
3. 14 h povrće ili meso (ne znam točnu gramažu oko cca 200 - 250 ml)
4. 17 h jogurt 200 ml ili 2 Dukatina
5. 20 h 200 ml ad mlijeka + keksolino
6. 21 i 30 h dojenje
Nisam sigurna da li mu je to dovoljno. Da li je predug period od 3 sata samo za voćnu kašicu bez dodatka keksa ili žitarica? Ima oko 9 kilograma.

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (28.4.2012 11:06:41)

super se hrani i moj tako sl ima satnicu ali slabo doji u zadnje vrime
dobro je da ima razmak od bar 3 sata jer je viki i jede svasta a i da mu organizam to uspije probavit moj jede svako 4sata a nakon samog voca ili vocne kasice bez iceg osim voca moze jedva 2.5sata izdrzat pa mu dam da gricka keksic ili malo smokica a ja mu uvijek dodam keks illi cak nekad neko lino da je dulje sit moj je pretezak ima nepuni 10mj i 11kg otpde mi ruke i ledja tvoj je na taman [sm=smiley1.gif]

ana123 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (28.4.2012 22:14:29)

Hvala na odgovoru! Pokušat ću i ja malo ubaciti keksića u voće da mu pojačam taj obrok.

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (5.7.2012 16:30:20)

Htjela bih vaš komentar na moju dohranu: sa 6 mj sam počela dodavati špinat pa blitvu pa tikvicu. Sad sam počela bananu, učinilo mi se da je ona 1. voće, nemam domaćih krušaka i jabuka. Dojeno je dijete. Još dojim, ima 6ipo mj.

Dajem joj vodu na žličicu a mislim se da li da joj dajem na bočicu s dudom ili ipak s kljunom, da se navikne? Negdje sam čak pročitala čašu!?

Dalje, zanima me pura tj. kukuruzna krupica.Koju dajete i je li rano da joj to dajem?

Ne kužim baš način hranjenja novih namirnica, recimo dajem 5-6 dana blitvu i onda dajem 5-6 dana tikvicu i onda opet 1 dan blitvu (da ne zaboravi stari okus) i onda treću namirnicu npr. bananu?

Ja ne miješam nikakvo mlijeko nego poslije kašice podojim bebu.
A keksići, kada ih dodajete i koje? One HIPPove bez glutena?

Vidim da se mišljenja razilaze i želim i vaša čuti....

Dajte li isključivo kupovne sokove ili? kako ću recimo napravit sok od jabuke, ako nemam sokovnik?

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (6.7.2012 8:13:56)

ja sam kuhala palentu kao žmire(to obožava).  i probaj dat vodu na onu boci od jane npr što ima ono ko sisalo

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (6.7.2012 14:25:59)

što je to žmire? (Dalmatinka )[sm=smiley36.gif]

misliš Janinu običnu plastičnu, da se ne navikne na dudu?

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (6.7.2012 16:11:52)

vodu pokusaj s janinom onom sto ima ko cucu puru sam kuhala sa spinatom i sve smiksam i malo maslaca i papa tako sam i blitvu ali puru tek od 7mj ako si tek ppocela daji po malo svega da se vikne bar sam ja tako a nikad nisam cekala duze od prve stolice na reakciju tj ako sam danas dala juhu cekala sam da vidim kako se pokaka i idemo dalje a nis davala samo 1 par dana dajes npr bananu ako je sve ok onda jabuku pa ako je i to ok skupa oboje i sve tako nikad nisam dodavala mliko u kasu sto odoji podojio prestala ga dojit s 9mj jer je sve jeo drugo sad na linu i mliku i super mi je bebac sto se tice soka ako kupim dam mu vecinom voda ili hippov caj s prokuhanom vodom ujjedno pomaze i u probavi a ako nemas sokovnik izrendaj jabuku ili krusku i ostavi da pusti sok i eto ili procjedi kroz cidaljku n
nadam se da ti je ovo jasno jer je zbrd zdola

lilia -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (8.7.2012 23:50:29)

Od voća joj daj bananu, breskvu ili marelicu, krušku, šljivu i jabuku (to sam sigurna da smije sa 6 mjeseci), naravno da nemaš domaće ali pogledaj da je barem zemlja porijekla Hrvatska ili probaj naći na tržnici domaće kruške. Ja sam našla skroz male ali su domaće. Kreni sa jednim voćem (u jutarnjim satima radi reakcije), drugi dan ako je sve u redu npr. staviš u bananu malo kruške, pa krušku sa breskvom itd. U to možeš staviti malo rižinih pahuljica ili keksića (kažu da su mulino bianco najbolji).
Od povrća si već počela sa tikvicom, pa dodaj mrkvicu (sve što daješ prvi puta neka bude u malo ranijim satima da tijekom dana možeš primijetiti reakciju, ako je bude bilo), pa malo pilećeg, purećeg ili telećeg mesa. Skuhaš juhicu od mesa i povrća i dodaš malo griza (umjesto pašte) da zgusne i pojača obrok. Skuhaš tikvicu pa u tu vodu ukuhaš palentu i sve podliješ maslinovim uljem. Sa 7 mjeseci možeš dati malog oslića ili brancina sa blitvom i krumpirom.
Sok napravi tako da izribaš jabuku, krušku, mrkvu ili šta već pa kroz sitno sito još istačkaš da ispadne što više soka od toga. Ja sam davala na bocu tako da nemam iskustva sa čašama.
I poslije svakog obroka obavezno dojenje, barem u početku.

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (4.8.2012 14:45:01)

lila hvala ti!
može pitanje u vezi juhe- mogu li joj dati normalnu juhu sa svim sastojicam koje inače stavljem (pome, paprike, krumpir, mrkva, sol) ili moram bez toga? meni logika govori da može, samo moram pazit s količinom, da recimo nema brdo paprike i soli........

U to mogu dodat puru, to joj se sviđa.Griz još nisam ali ću i to.. A običčnu RIŽU???
Probala sam tikivice s purom i sviđa joj se..

Sad sam amlo ćirnila, vidim da se opet preporuča dohrana i s 4ipo mj., e to mi više ide na živce! Oboje djece su mi dojena, prvo su mi pumpali glavu da se ne smi prije 6., i njoj sam tako a sad opet da su anemični?! ma, sad se grizem šta nisam i prije jer znam da bi jela, vidi se da voli papati.........

A koji to sveži sir? Onaj kupovni u kesici (Milsov, Dukatov....) ili s pazara domaći (je li onaj tvrdi ili u komadićima?)

A jogurt? To mi više nije jasno, zar se ne bi trebalii zbjegavat mlijeni proizvodi od kravljeg mlijeka do 1.god!

sad stvarno više ne znaš............

Hvala puno!!!

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (5.8.2012 18:29:02)

a probaš dati pa vidiš. ja nisam najbolji primjer jer kako ovaj moj niš nije htio na kraju pokušavala svašta i sa 8 mj je počeo jesti ono što i mi i prošlo sjajno.

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (7.8.2012 10:45:16)

super za njega[sm=bravo.gif]

baš me zanima to za rižu i ostale sastojke u juhi??

malenoj se zacrvenila guza, ajmeeeeeeeeee, kako mi je žaj........ mislim da je to od keksa koji joj je moja mama dala bez da me pitala- petit beurre! poludila sam.........
a osim toga taj isti dan sam joj dala juhu s RIŽOM!!!!

šta sad da mislim?

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (7.8.2012 10:46:40)

eh da....kad smo kod mesa......od vrućina ne mogu otić na ribarnicu, kupila bi joj mola........oću čim padnu vrućine....
ali, zanima me kako se sigurate da ima date piletinu ili junetinu? iz kojeg uzgoja????!!![sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (7.8.2012 12:29:27)

o vjeverice ti ćeš samu sebe izluditi. pa nek joj je baba dala keksa, niš joj neće biit. ne daj djetetu teške alergene i dobro, sve ostalo daj pomalo da vidiš kako će ti reagirati.

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (9.8.2012 12:08:25)

osula joj se i guza i leđa, znam da su i vrućine, ali očito se radi o alergiji na hranu..ima 7 mj., mislim da je to od šalše koju sam jela (skroz zaboravila!!!!), ne znam šta bi drugo moglo bit............ Ne virujem da je od riže?!

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (9.8.2012 12:59:02)

nije od riže 100% možda nije ni od šalše. samo polako i sve će sjesti na svoje mjesto

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (12.8.2012 12:21:44)

Seraphyme u panioci sam........S malim mi nije bilo nikakvih problema.....A ona, ima 7ipo mj., imala dos asd bronhitis, upalu uha i sad ovo s hranom....

Još je crvenija.....već 7-8 dana traje, počelo je sa crvenilom na guzi (baš u to vrijeme saam pojela šalšu- od rajčica, dojim inače) i ono se iz dana u dan povećavalao, prešlo i na leđa..I baš kad sam opet pojela šalše opet crvenilo .....I sutradan i po licu i tako već par dana a od jučer i po rukama.............
Do sad je jela voće (banane, jabuke, breskve, šljive) i povrće (špinat, tikvica, blitva). Ovaj tjedan sam joj uvela 2. obrok - kao povrće popodne a ujutro voće...

dokrorica je dala za guzu imazol kremu a naleđa Tyrosur prašak (od pupka)...Ali sad ovo s licem.........Sutra ću upedijatra opet, možda sad čak i na hitnu....

sad joj je već nekako osušeno i crveno, nema onih mjehurića, malo žućkasto, jadna i po licu, milo mi je, na ovoj vrućini, peče............
Stalno se češe.........

Sad se grizem, možda sam joj PREURANILA S 2. OBROKOM? Ima 7ipo mj. i odlično jede pa sam malo i požurila možda?
I jiošp nwšto- sad vidim da sam joj dala griz na kojem piše -PŠENIČNA KRUPICA a ne kukuruzna! Moguće da je onda gluten u pitanju... ??? A i krumpir, jesam uranikla s njim? Možda i od keksa plazma???

Ajme vrućina mi je spržila mozak ovih dana, vidim i sama da sam pretjerala................. Luda sam, češe se, onaj svrbež po koži........

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (12.8.2012 13:59:29)

možda dijete ima nekakav neurodermitis ili atopijski dermatitis. što se tiče griza ili palente.... da je alergična na gluten imala bi proljev. mali moje prijateljice je imao jako gadan atopijski iako samo dojen u to vrijeme, izgledao je kao spržen [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , kupila je neku kremu i super se poivuklo, ali će se vraćati. mislim da nije alergična na hranu bez obzira jer bi se to povuklo kad izbaciš upitnu namirnicu

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (13.8.2012 12:37:36)

ah....ma ne znam jesam pretjerala s uvođenjem 2. obroka? već je mala pupica a dojim ju.......

moguće da je nešto s kožom..........

ja nisam pogriješila što sam joj dala griz i palentu, zar ne?

i meni se čini da je koža, nosila sam ju u mei tai, možda je i na taj materijal alergična.......ali crvena guza???

popodne smo u pedice ...........

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (14.8.2012 0:25:17)

nisi pogriješila ni malo. sve je ok sa hranom koka. što je rekla pedica?

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (16.8.2012 9:25:33)

Hej! Evo povlači se......U pedijatrice smo prekjučer dobili losion iz ljekarne i kapi Fenistil...Samo još malo se nazire, gotovo ništa...Već je malena bolje volje, milo moje, kako ju je svrbilo i irtiralo, ništa nije spavala.........

Sutra idemo na kontrolu pa ćemo vidit šta dalje, kaže da je mala za testiranje na alergije a da za sad ne uvodim ništa novo nego pomalo ono na šta sumnjam da bi mogla bit alergična.
Znači : griz, dj. keks, palenta i krumpir- mada sam ove zadnje tri već 10ak dana davala i nije bilo velikih reakcija, eventualno griz. Ili na veće količine krumpira i sl.[sm=zmeden.gif]

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (17.8.2012 18:23:31)

uzmeš neku namirnicu i samo tu daj 2-3 dana pa ćeš vidjeti

zlata2 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (22.8.2012 11:10:10)

Ajde mi pomognite s idejama za 4. obrok dohrane. Moj bebač ima 11 mjeseci i uz cicu ima ujutro voće, ručak (povrće, meso i krumpir ili žgance...) i navečer neke žitarice s ad. Jel mu već potreban 4. obrok uopće i molim ideje i recepte? Hvala!!!

Vjeverica ST -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (22.8.2012 14:13:50)

to i mene čeka i zanima, mi imamo blizu 8 mj......
A zašto mu daješ ad ako dojiš?

NAma je obno izgleda alergija na bananu, još to moramo utvrditi, premala je za testiranje pa ćemo polakše- kad joj se smiri ovaj osip (dajem joj Fenistil kapi i prođe za 3-4 dana) opet ću joj dat bananu pa ću vidit je li opet ima reakciju i je li stvarno banana!

Ako neko zna nešto o alergiji na bananu pls javite! Hvala unaprijed![sm=bravo.gif]

zlata2 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (23.8.2012 11:30:49)

Više je razloga zašto ne dajem svoje izdojeno. Kad sam koristila izdajalicu, užasno me bolilo i zaradila sam blister i upalu, ručno dugo traje, a stvarno nemam vremena, a i s mojim mlijekom mi se neće napuhnauti kašica i ne mogu mu davati na žličicu, a na bočicu ne zna dudati.

Nitko nema ideju?

Za bananu mislim da je pisala neka mama, budući da redovito čitam, ali rijetko pišem, nisam sigurna, ali mislim da je tema užasno me strah ili slično pa potraži.

ikica84 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (23.8.2012 14:03:59)

zlata2 i moj ima mjeseci kao tvoj i nas dan izgleda ovako:
oko 6h bocica ad 200ml,
oko 9.30h neka kasa od zitarica sa vocem,
oko 2h rucak,
oko 7h lino,ili opet neka kasa od zitarica
u 9.30 230ml ad.
ponekad izmedju pojede dukatino,vocni jogurt,keksic pojede.sve zavisi kako je jeo prethodno jelo i dal smo u kuci.kad smo na plazi on bi samo nesto jeo.
tako da mislim da cetvrti obrok mu nije potreban,probaj mu malo dati vocni jogurt ili dukatino izmedju rucka i vecere.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sljedeća stranica >   >>