RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

pepeljuga -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (28.3.2012 15:21:57)

Dobro pitanje[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja nisam bas neki ljubitelj njih pa nisam do sad ni razmisljala o njima[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

larousse -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (28.3.2012 15:30:57)

Ma ja ih danas spremila sebi i mm, pa mi čisto palo na pamet. Uguglala sam ih pa se spominju kod beba od 6,7 mjeseci, al me zanimalo i vaše iskustvo. Znam da su dobre kod čišćenja mokraćnih kanala, a ne znam koliko je to zdravo za bebače.
Ko pita, ne skita...[sm=smiley36.gif]

zlata2 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (30.3.2012 14:06:43)

Mame, evo mog pitanjca!
Moj maleni ima 6 i pol mjeseci. Do 5 i pol je bio samo dojen, a onda smo uveli kašicu od rižinih pahuljica navečer. Sa 6 mjeseci sam mu počela davati sokiće (mrkva, jabuka, sad slijedi kruška) ujutro, a onda bih od toga radila kašice i dala mu oko 10 sati. Sad me zanima, budući da smatram kako je još premalen za 3. obrok, da li da izbacim kašicu od riže navečer, i dajem mu popodne palentu sa nekim povrćem? I kako radite palentu, sa vodom?
Hvala na odgovorima! Sama baš nisam pametna.

ruwenzor -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (30.3.2012 15:14:11)

Nemoj izbaciti obrok koji si uvela ako beba dobro reagira na njega i ne traži promjenu, samo budeš ju zbunila. Kak mu radiš rižine pahuljice, s vodom il mlijekom?
Budeš vidjela kad ti bude beba spremna za slijedeći "konkretni" obrok pa ga onda i uvedi.
Palentu radim s vodom, možeš i voće i povrće umiješati unutra (kad se ohladi, inače nije baš fino) pa to ponuditi bebi umjesto samo voća u 10.

larousse -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (30.3.2012 15:15:06)

Evo ti moj primjer, također dojena beba...
Uveli odmah voćnu kašicu sa 5 mjeseci, bez sokića, bez ičega, prvo jabuka, pa kruška pa banana, pa kombinacija te tri voćke. Kad je napunio 6 mjeseci počeli sa povrćem na isti način, uvođenjem jedne po jedne namirnice. Sad u 7. mjesecu dodali malo mesa u to povrće. Još uvijek doji tri puta u danu, s tim da mu večernji obrok pokušavam zamijeniti nekakvom noćnom kašicom ne bi li bio sitiji, ali svejedno se budi i traži siku. Eto, mi smo ti u 6. mjesecu imali samo dva obroka dohrane, rekla pedijatrica tako. Valjda smo pomogli...[sm=duda.gif]

Moje pitanjce...šparoge bebama...itko????

pincirotvajler -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (30.3.2012 16:25:15)

nemam pojma za šparoge,nismo to nikad ni jela[sm=zmeden.gif]
pa ni d

lilia -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (30.3.2012 16:55:29)

Šparoge idu od 8 mjeseca života, naravno dobro ih očistit i odstranit tvrdi dio.
Ja ih još nisam davala Mihaelu, mi ih jedemo isključivo na fritaju a kako on nije jeo jaja do prve godine, kad ih je počeo jesti nije bilo šparoga više.
Sad ćemo i mi, odmah poslije prve kiše. Mljac.

larousse -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (31.3.2012 14:55:16)

Hvala lilia!!! Ubrzo ćemo onda i mi pokušati sa šparogama,čisto 2-3 komadića da proba, onako kroz blitvu ili špinat.

zlata2 -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (31.3.2012 16:11:47)

Hvala ruwenzor! D jako dobro reagira na rižine pahuljice, čak se bojim da će mu bit previše! Napravim mu 120ml bebimila i 2, 2 i pol žlice pahuljica, smaže sve i još jako otvara usta pa sam mu zadnjih dana i povećala dozu i uskoro ćemo bit na 200ml. Valjda mu nije previše?!

Larousse, jesi, pomogla si, samo što moj D nema još neku rutinu i jelu i spavanju, pa mi je teško izbalansirati sve. Još ću ipak malo pričekati onda sa 3. obrokom, a do tad ću mu davati palentu sa voćem i povrćem ujutro.

valnea -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (18.4.2012 9:36:34)

Kad smo već kod palente, probala sam jučer kupiti onu pravu, koja se navodno kuha 40ak minuta za razliku od instantice koja se kuha 2-3 minute. Međutim, nikakvu razliku u okusu nisam osjetila i nisam sigurna isplati li se uopće stajati toliko nad štednjakom ako je ista stvar ili minimalna razlika. Zna netko u čemu je caka?

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (18.4.2012 16:24:57)

pa eto ko fol domacatj cisti mljeveni kukuruz meni se ne svidja jer je grublja nije onako sitna i mekana a i sto kazes treba se dugo kuhat ajd da nemoras bar stalno bit kraj sporeta ok al ona instant zakon za brzinu
mislim da je i caka jer se ova melje na vodenom mlinu

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (18.4.2012 16:32:07)

Pozdrav drage moje imam par pitanja
-kada ste poceli davati bebacu npr peceno povrce i pecenu piletinu(oni meki dijelovi)
-od kad dajete luk,kupus bijeli,junetinu
-sto raditi ako malac odbija sir i vrhnje
nadam se da ne njavim puno
hvala zenice mojeuser posted image

ruwenzor -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (19.4.2012 8:49:40)

pečeno još nije dobila, uputa pedice je iza godine dana, ne jede još ni luk, a kupus i junetina od 9 mj
sir i vrhnje idu po našoj tablici od 11 mj, to bude dobila za uskoro

pincirotvajler -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (19.4.2012 9:48:07)

d jede sve s nama od 11mj
na zelje je osjetljiv još,crvena jako guza kad se pokaka
ako odbija sir i vrhnje,nek jede jogurt [sm=smiley36.gif]

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (19.4.2012 11:30:25)

IZVORNA PORUKA: pincirotvajler

ako odbija sir i vrhnje,nek jede jogurt [sm=smiley36.gif]

nece ni jogurt ni sir ni vrhnje nis tako slicno samo bi gosp masla i pure i spinata to mu je gust
jos mu kuham napose pa nemam problema sa crvenilom[sm=smiley1.gif]

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (22.4.2012 17:57:03)

probajte žmire napraviti  n malo ulja popržiti 2 žl kukuruzne krupice pa zaijevati mlijekom i kuhati dok pura ne bude nabubrena. malo posoliti.  moj nije htio klasično paqlentu, al u ovom se davi

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (23.4.2012 10:44:45)

kako poprzit puru jel da porumeni
nisam nikad cula danas na probu

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (23.4.2012 13:32:45)

ne mora porumenit, al ne smeta. bitno da se palenta skuha i jako je brzo

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (23.4.2012 15:51:30)

pitanjce dajete li klincima avokado i kako ako itko ista zna nek javi hvala

larousse -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (24.4.2012 15:54:38)

Jedino šta ti ja znam o avokadu je da ima puno masnoće u sebi. Mislim da ga možeš dat onako uz jabuku ili krušku, zgnječenog. Meni osobno nije drag pa ga neću niti forsirat bebaču.

pepeljuga -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (24.4.2012 16:06:10)

Ja dajem avokado pomijesan sa jubukom ili kruskom i nekad smrvim koji keksic

ucitelj -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (24.4.2012 16:14:12)

a od koliko mj i kako ga otvoriti i kakve boje treba bitida je za jest jer sam uzela jedan i nisam ga uspjelaotvoriti [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]samo mog ga izmasakrirali

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (24.4.2012 17:58:59)

okreneš na 24kitchen. imaju svašta od avokada.  nama je egzotika bile mandarine zimus. iz daleke zemlje ercegovine. kakav avokado jebte

larousse -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (25.4.2012 14:50:18)

IZVORNA PORUKA: seraphyme

okreneš na 24kitchen. imaju svašta od avokada.  nama je egzotika bile mandarine zimus. iz daleke zemlje ercegovine. kakav avokado jebte

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a ja zavar`la!!!

seraphyme -> RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! (25.4.2012 17:31:21)

e baš je danas neka tetka tamo priklala avokado za gvakamoli. elem: mora ti bit mekši kad ga stisneš jer znači da je onda zrel. okružiš ga kao kad hoćeš jabuku prepolovit, skroz do koštice(velika je dosta). zavrneš polovice i razdvojiš pa malo nabiješ nož u košticu i izvadiš ju. sredinu izdubiš žlicom i zgnječiš kak ti volja. košticu utakneš u saksiju, možda nešto naraste. veli baba da je avokado jako mastan- ko biljni maslac. kao, indijanci su ga zvali putar s drveta(kao da su indijanci znaci za putar)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>