|
Visibaba -> RE: Depresija u trudnoći (28.11.2012 22:22:38)
|
Pozdrav svima, Čitam vas već neko vrijeme i riješila sam da sa vama podijelim svoje iskustvo Trudna sam 4,5 mjeseca. Anksioznost, odnosno opsesivne misli sam imala prije 6 godina. Uspješno sam se oporavila odlaskom psihijatru i terapijom od 2mg Xanaxa i 100mg Fevarina. Terapiju sam postepeno smanjivala, dok nisam došla na 0,2 Xanaxa i 0,25 Fevarina, koji su mi stvarali samo placebo efekt. Kad sam ostala trudna psihijatar je rekao da meni ni to malo lijekova ne treba i prepisao mi Calixtu od 15mg čisto za spavanje. Nju sam pila skoro tri mjeseca, previše se udebljala , tako da sam morala na dijetu. Prije 10ak dana sam išla kod moje dr. opće prakse da mi vrati Fevarin, pošto od Calixte nisam imala nikakvog učinka. Postajala sam sve više tjeskobna, puna straha i imala sam osjećaj da mi se sve ono vraća što me bilo snašlo prije nekoliko godina. Jučer na ginekološkoj kontroli razgovaram sa mojom ginekologinjom i ona mi kaže da bi najbolje bilo da se obratim psihijatrici (moj stari psihijatar je odselio) da mi ona kaže kako ću dalje sa terapijom. Naručila sam se i večeras bila kod nje. Uz njeno dopuštenje i preporuku da se ne bih našla u stanju u kom sam bila dobila sam dopuštenje za korištenje terapije od 0,5mg MISARA i 100mg FEVARINA. Kaže žena da danas lijekovi nisu štetni u kao prije i da dođu isto kao kad žena puši. Nabrajala mi je puno slučajeva žena sa istim poremećajima kao mi što su sa puno većim dozama iznosile trudnoću i da je puno bolje da ih pijem nego da patim sebe i dijete. Ne znam više šta sam zaboravila napisati, ali ako vas nešto zanima slobodno pitajte, odgovorim vam. :)
|
|
|
|