|
hElma -> RE: Depresija u trudnoći (5.11.2012 21:36:27)
|
Imam 22 godine i ovo mi je prva trudnoca. U 16 sam sedmici. Trudnoca je bila neplanirana, ali sam svakako imala podrsku momka (s kojim sada i zivim), pa mi je koliko toliko bilo lakse. Da napomenem na trecoj sam godini fakulteta, jos nekoliko ispita imam i diplomski. Prvih mjesec dana trudnoce sam bila svojoj kuci, jer su njegovi renovirali stan u kojem nas dvoje trenutno zivimo. Prije trudnoce nismo imali nikakvih problema, super smo se slagali. Dok sam kuci bila isto tako nismo imali nekih vecih problema, neke sitne svadje vjerovatno zbog nervoze i svega. Otkako sam dosla ovamo jako mi je lose. Ne prestajem plakati, lose se osjecam skroz. Na pocetku sam dobijala na tezini i jela (s povremenim napadima povracanja), ali kako je vrijeme odmicalo gubila sam apetit a i povracanja su ucestalija. Do prije 3-4 dana cak i ako popijem casu cedevide morala sam povracati. Odrasla sam samo s mamom kao jedinica i sve mi se u zivotu ugadjalo, sve sam imala, a dosla sam u kucu tako reci punu kucu. Ne zivimo skupa sa njegovim roditeljima i sestrom (sprat ispod smo) i nikakvih problema s njima nemam ali sam jako losa. MM se trudi koliko god moze oko mene, da mi bude bolje, da se nekako izvucem ali meni i dalje nikako nije dobro, padaju mi na pamet svakakve stvari od samoubistva pa nadalje. Razgovarala sam s mamomi njim cak da posjetim doktora jer ne znam kako ce se sve ovo zavrsiti ako ovako nastavim. Nemam volje ni za cim. Puno spavam i to je cini mi se jedino sto i mogu da radim. Nisam u stanju da odem na kafu, da ucim iako su mi sad ispiti, jednostavno gubim volju za svim mogucim. Prije nekoliko sedmica sam imala uzasne bolove u stomaku nisam mogla na noge da stanem ali me srecom brzo proslo. Sinoc sam pala, ujutru smo zakazali termin kod ginekologa da vidimo da li je sve u redu jer me bolio stomak poslije toga. Strah me da zbog tolike brige i sikiranja ne bude neki problem sa bebom, a svjesna sam da ce doci do toga ne bude li mi uskoro bolje. Na sve moguce nacine sam pokusavala da se izvucem iz ovoga, ali nikako ne ide...
|
|
|
|