|
Tsmee -> RE: Da li bi isli na more bez svog djeteta? (27.7.2010 9:06:49)
|
Čitam sve ovo, čitam i čudim se... Zašto žene imaju potrebu izigravati mučenice? Šta je to tako privlačno i pozitivno u tome da se hvalimo kako same sebe maltretiramo? I zašto to radimo? Ne razumijem uopće tko dovodi u pitanje da se dijete ostavi s nekim (bakom, dedom ili već tko mu je blizak) na par sati dok mama ili tata nešto obavljaju. I je li zaista pozitivno i pohvalno reći - ja svoje dijete vučem u dućane i svuda sa sobom i jaše mi na leđima dok ribam podove i ne znam kakve druge mučeničke izjave. Ja svoje dijete ne vučem svaki put sa sobom u dućan jer to njoj nije gušt. Ne ribam podove svaki dan i dapače nastojim većinu "većih" kućanskih poslova obavljati dok ona nije tu - ili MM ode s njom van ili ja odem pa on npr. usisava kuću i sl. Istina, ja imam sreće i što imam sveki koja mi dođe u tome pomoći i moja mama (ona rjeđe jer radi) i znam da neki to nemaju, no ne smatram se manje dobrom mamom ili ženom zato što ne ribam kuću po cijeli dan. I dapače smatram da je mom djetetu bolje zato što je ostavljam s bakom npr. kad sam išla u Austriju kupiti joj robicu i još neke sitnice. A što se tiče dužih ostavljanja djece, meni ne pada na pamet ići sama na more ili bilo kuda bez svog djeteta jer to jednostavno meni nije gušt. Ne bih otišla ni na krstarenje jer ako ona ne može sa mnom - ne idem ni ja. Da bi poslala dijete baki na 7 dana (da živi na selu) ili s bakom na more - bih, ali tek kad procijenim da je ona dovoljno velika i da joj je to gušt. Zašto bi je držala u Zg u vrtiću dok ja radim ako može ići s bakom malo promijeniti zrak. Naravno, ako je to njoj veselje. A ako netko može uživati bez svoje djece - nek ide dok god djecu ostavi na sigurnom. Jer ako ne ode, za to će okrivljavati svoje dijete cijele godine, a to je puno gore nego da ga ostavi tjedan dana. No ja teško mogu shvatiti česta ostavljanja djece i doista žalim obitelji koje imaju djecu samo zato jer se "to tako treba", a ne iz želje i ljubavi jer onda su nesretna i ta djeca i roditelji.
|
|
|
|