cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 35. tjednu

calendar-img

Još dobrih mjesec dana i gotovo. Kraj lijepog razdoblja koje će se nastaviti u još ljepše. To će biti jedan posve nov život koji će zasjeniti sve što vam se dogodilo do sada! Vjerujte, još malo i pitat ćete se »što sam uopće radila prije negoli sam postala mama?«

Većina budućih mama već se prestala pitati može li njihov trbuh još bujati jer ne prestaje i ne prestaje rasti. Da se malo našalimo, otkrit ćemo vam da će prestati, ali baš trenutak prije negoli pomislite da ćete eksplodirati. Moramo se malo šaliti!

U ovom razdoblju većinu budućih majki muči nespavanje. Tomu sigurno pripomažu i česti obilasci WC-a, prilično nezgrapno tijelo koje veoma teško pronalazi položaj u kojem bi se osjećalo udobno, a malčice možda i napetost zbog poroda koji se bliži te  razmišljanje o tome hoćete li biti dobra mama. Sve to čini zadnje tjedne trudnoće iako su među vama još uvijek i buduće mame koje i dalje nemaju baš nikakvih problema i na njihovu sreću tako će ostati do kraja trudnoće. Ali to nikako ne znači da se njihovo tijelo ne priprema na porod, baš suprotno, neke od tih »sretnica« veoma brzo i rode.  

Jeste li već spremili stvari za rodilište? Doduše, još uvijek nije žurba, ali nije ni prerano. Naime, bebe koje se rode nakon 36. tjedna stručnjaci u principu (naravno to ovisi o svakom novorođenčetu) ne smatraju više nedonoščadi.

Što ulazi u obveznu opremu torbe koju ćete nositi u rodilište? Na prvom su mjestu stvarčice za osobnu higijenu (četkica za zube, sapun, češalj, krema…), a što se tiče šminke, odlučite sami (pri tome ne zaboravite da nećete imati mnogo vremena baviti se svojim izgledom). Preporučujemo vam da sa sobom ponesete nekoliko higijenskih uložaka (Što se tiče izbora uložaka, poslušajte savjet koji ste dobili u školi za buduće roditelje i odaberite pamučne! Vjerujte, ulošci koje inače upotrebljavate tijekom menstruacije neće vam odgovarati). Sa sobom možete ponijeti i papuče i spavaćicu, iako vam u pogledu spavaćice savjetujemo da se zadovoljite bolničkim spavaćicama. Istina je da su vrećaste, ali imaju izrez prikladan za dojenje. Uza se držite i mobitel za vezu s vanjskim svijetom i nikako ne zaboravite fotoaparat! Torba će biti s vama u rađaonici, stoga u nju odmah možete staviti fotoaparat! Sve druge zaboravljene stvari u rodilište vam naknadno može donijeti tata, ali ako ne uzmete fotoaparat,  možete ostati bez dragocjenih prvih fotografija tek rođene bebe.
 
Jeste li već pregledali police s grudnjacima za dojenje? Već je krajnje vrijeme. Ali preporučujemo vam da ne pretjerujete s kupnjom. Neke buduće mame kupe samo jedan grudnjak, a zatim poslije poroda u kupnju pošalju tatu. Valja paziti na to da nakon poroda prsa mogu još poprilično porasti, odnosno napuniti se mlijekom i da vam unaprijed kupljeni grudnjaci ne odgovaraju.
Dakle, pregledajte što se nudi i ne zaboravite upoznati budućeg tatu sa svim detaljima da se ne nađe u prevelikim problemima pri traženju pravoga grudnjaka.

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img