cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 29. tjednu

calendar-img

Sjećate li se još uopće kako je bilo prije negoli ste začeli? Garderoba iz tog vremena leži u ormaru dok vi brojite dane i pitate se hoćete li ikada više ući u najdraže netrudničke hlače. Samo bez brige, dojenje, bavljenje novim članom obitelji, a ponajprije duge šetnje pobrinut će se da vam hlače opet pristaju.  

Osip koji se javlja na dijelovima gdje se koža najviše rasteže neka vam bude opomena da koži treba više vlage. Ne zaboravite na mazanje hidratantnim kremama, kremama protiv strija ili čak maslinovim ili bademovim uljem. Još bolje da to učini budući tata!

Dok maternica raste, u njezinoj je okolini sve manje mjesta za ostale organe. Kako smo već rekli, zbog toga možete malo teže disati, mogu vas boljeti leđa i noge, mučiti žgaravica ili možete imate problema sa sporom probavom. Te probleme možete ublažiti pravilnom prehranom, pravilnim držanjem tijela i redovnom fizičkom aktivnošću. Naravno, ne zaboravite na odmaranje.

SAVJET: Stalno naglašavamo važnost odmora, kretanja i pravilne prehrane, a pri tome zaboravljamo kako je to teško postići. Naporno radno vrijeme na poslu često je najveća zapreka za postizanje tog cilja. Ali, uz malo truda možete postići izvrsne rezultate. Za užinu (najpraktičnije je voće ili jogurti) se pobrinite već ujutro i donesite je sa sobom, tijekom rada više se puta protegnite, napravite par koraka i pri tome duboko dišite i protegnite ruke. Ako možete, izađite na svjež zrak (za neke je to nažalost iluzija). I još ovo: donesite svoju najdražu čašu i 1,5 l vode. Pazite da je čaša uvijek puna i da na kraju dana i boca i čaša budu prazne.  

I još ovo, nikada nikomu ne dopustite da vas povrijedi. Takav stres sada ne dolazi u obzir. Uvjerite sami sebe da je sada važno samo biće koje raste u vašoj maternici.  

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img