cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Plod u 16. tjednu

calendar-img

Nokti su već posve razvijeni i neka dojenčad već nakon poroda ima veoma dugačke noktiće. Ne morate ih još podrezati jer su srasli s kožicom, zato pripremite malene rukavice da se mališan ne bi previše izgrebao.

U ovom razdoblju plod mnogo piški. Mjehur prazni svakih 45 minuta. Još uvijek veselo miče ruke i noge, samo što su sada ti pokreti već usklađeniji. A kad smo već kod ruku i nogu – sada su noge još udaljenije od ruku! Plod još uvijek koristi sav prostor koji mu je na raspolaganju. Drugo mu i ne preostaje jer će uskoro nastupiti vrijeme kada će svaki dan imati sve manje slobode.

Zanimaju vas još podaci o težini i veličini? Plod teži približno 85 grama, a dugačak je čitavih 16 cm.

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img