cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Plod u 15. tjednu

calendar-img

Naš mali plod sada već može veselo sisati palac. Ta razonoda može trajati do poroda, a neki se mališani rode s isisanim  palcem. Nevjerojatno!

Tijelo ploda sada je već prekriveno veoma tankim slojem kože tako da se pod njom mogu vidjeti baš sve žile. Tijelo prekriva lanugo, sloj nježnih dlačica. Lanugo će rasti sve do 26. tjedna trudnoće.

Plod teži već 70 grama, a dugačak je oko 10 centimetara.

U ovom razdoblju ginekolozi na ultrazvučnom pregledu već mogu utvrditi spol djeteta.  Obično druga ultrazvučna pretraga slijedi tek u 21. tjednu trudnoće. Zdrave trudnice ne pregledavaju se ultrazvučno pri svakom posjetu ginekologu. Ako vam već kažu spol, ne uzimajte to zdravo za gotovo. Ne zato što ne vjerujemo stručnjacima, daleko od toga! Na taj vas način pokušavamo upozoriti da se radi samo o zaključku na osnovi zapažanja ginekologa. Više se puta, naime, dogodi da vam na jednom pregledu kažu da je curica, a na drugom da je dečko ili obratno.

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img