cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Igrajmo se

calendar-img

Uživajte u druženju sa svojim dojenčetom i čim više vremena proživite vani u vrtu ili u parku ako nije prehladno ili prevruće. Promjena okoline ugodno će utjecati i na vas i na vaše dojenče. Možete se odlučiti za šetnju kolicima, možete dojenče nositi uokolo u »klokanici«. Ako ćete ga nositi u naručju, brzo ćete se umoriti, obje ruke će vam biti zauzete i bit ćete manje okretni.

Istražujte svijet
Dojenče će veselo istraživati svijet iz vašeg naručja. Pokažite mu stan, vrt i bližu okolinu. Pritom mu objašnjavajte što vidite, pokažite mu izbliza zanimljive predmete koje otkrijete za vrijeme šetnje, ponudite mu da ih dotakne i primi.

Počnite zajedno gledati knjige (najbolje šarene dječje, a može i časopise), možete mu čitati ili mu jednostavno objasnite što je naslikano. U dječjim trgovinama ćete naći veliki izbor različitih knjiga za djecu. Sada su primjerene prije svega knjižice od tkanine ili umjetnih materijala (PVC) koje bi trebale biti što šarenije i s jednostavnim slikama. Mnoge od njih na dodir reagiraju zvukovima ili glazbom.

Nikada nećete pogriješiti s glazbom, pjesmom ili plesom. Dojenče će uživati u vašoj predstavi i u nježnom uljuljkivanju pri glazbi.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img