cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Razvoj djeteta: Prehrana

calendar-img

Hrana koju dijete uživa treba sadržavati dovoljno proteina, vitamina i minerala. Nije problem ako dijete ne voli jesti određenu vrstu hrane ako ima mogućnost jednake nutrijente dobiti iz drugih izvora. Dijete koje jede običajnu obiteljsku hranu i svaki dan dobije još malo mlijeka i dovoljno vitamina, sigurno će dobiti sve potrebno što mu treba.

Ako imate probleme s djetetovom prehranom, uz pomoć naših savjeta možete ih smanjiti. Pobrinite se da se dijete pri obroku osjeća ugodno i opušteno. Obroci neka budu sviježe pripremljeni i svaki dan na stolu u isto vrijeme. Pobrinite se da dijete neće nikada gladovati i potičite njegovu samostalno hranjenje te lijepo ponašanje za stolom. Površine zaštitite i privežite mu podbradak. Ako je moguće dajte mu priliku da se hrani na svoj način. Iako će vam se njegove kombinacije namirnica možda  činiti čudne i neprimjerene, dopustite mu slobodu. Dijete nikada ne silite jesti više nego što želi. Hrana nikada ne smije biti nagrada, kazna, mito ili sredstvo prijetnje.

arrow-img

1-4 TJEDNA

1 MJESEC

2 MJESECA

arrow-img

od 1 do 4 tjedna

Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

news-img

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je iznimno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagodbe obitelji na novog člana. To je iznimno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno. Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prva četiri tjedna života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img