cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Toxoplazmoza

clock-img

02.05.2013, 11:07

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

Radila sam test na toxoplazmozu, nalaz je:
Anti-Toxo IgG pozitivan
Anti-Toxo IgM pozitivan
napomena: rezultat upućuje na infekciju vjerovatno dužu od godine dana, ali je moguća i lažno pozitivna reakcija IgM frakcije.

Jel netko zna kaj to znači? Koliko sam uspjela proguglati, bitno je da infekcija nije akutna u trudnoći. Danas sam išla na kontrolno testiranje, nalazi budu tek za 2 tjedna, a dr mi je rekao da ovaj IgG znači da sam infekciju prebolila pa da su ostala antitijela i da to nije problem, samo da moraju vidjeti kad je do infekcije došlo pa ako sam to dobila u trudnoći da postoji terapija da ne dođe do prijenosa na bebu.
Brine me to sad jako user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

02.05.2013, 11:20

clock-img

jabijošjedno

pencil-img

40

a što je točno toksoplazmoza?

clock-img

02.05.2013, 11:23

clock-img

seraphyme

pencil-img

1452

toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

clock-img

02.05.2013, 11:51

clock-img

anaxx

pencil-img

4813

IZVORNA PORUKA: seraphyme

toxo se dobije od mačke, to je njigova relativno česta životinjica. ako si prebolila toksoplazmozu imaš antitijela i nema nikakvih problema. ako se zaraziš u trudnoći može a i ne mora napraviti probleme. a naravno, test može biti lažno pozitivan

potpisujem!
ali ako se zaraziš u trudnoći može biti jako opasno za dijete... moja sestrična je morala pobaciti zbog toga.. :(
nadam se da ti to nosiš već dugo u sebi i da nije aktivno.....

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

clock-img

02.05.2013, 12:15

clock-img

jabijošjedno

pencil-img

40

napišem cijelu litaniju i onda me izbaci, ma...

clock-img

02.05.2013, 12:26

clock-img

seraphyme

pencil-img

1452

bilo kakva infekcija u trudnoći može napraviti problem, osobito u ranoj trudnoći u vrijeme formiranja organa.

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

clock-img

02.05.2013, 13:16

clock-img

Renata RR

pencil-img

1857

Ovdje ti piše više o tome...

http://www.ringeraja.hr/clanek/toksoplazmoza_283.html

Ako si se zarazila prije trudnoće, nema nikakve opasnosti za bebu. Većina ljudi koji su u stalnom kontaktu s mačkama, toksoplazmozu prebole već u djetinjstvu.

clock-img

03.05.2013, 10:22

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

tnx cure, javim kad dobijem nalaze

clock-img

18.05.2013, 07:12

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

Dobila sam nalaze prije 2 dana ali mi je još teško prihvatiti ih, postoji mogućnost da je infekcija akutna. Dr. Hafner (Sv. Duh) me pokušao utješiti i rekao da je uopće bezveze da se radila ta pretraga jer većina ljudi ima toxo a da ni ne zna i da nije bilo potrebe raditi ju ako nije bilo indikacija (upaljeni limfni čvorovi, boravak u egzotičnoj zemlji...) jer su često nalazi dvojbeni i stvaraju nepotrebnu paniku, a i da sam stvarno dobila infekciju u trudnoći da su minimalne šanse da se prenese na bebu. Uputio me kod prog. Teševića sa zarazne koji preporučuje profilaksu spiramicinom i RATC, pa slijedeći tjedan idem na amnicentezu.
Cure, testirajte se na toksoplazmozu prije trudnoće, vjerujte mi da ne želite proživljavati nešto ovakvo.
Btw, vezano uz sve one savjete i naputke koje možete naći na netu- nemam mačku, ne družim se s mačkama ni ovcama, ne jedem sirovo ni polusirovo meso, ni nepasterizirano mlijeko, uvijek dobro operem voće i povrće... imam malu curku od skoro 2 godine i uvijek pazim kaj jedemo i da sve bude čisto... i nemam pojima odakle mi...

clock-img

21.05.2013, 16:09

clock-img

perlica55

pencil-img

5460

Ruwenzor, nadam se da će sve biti dobro.
Mama je imala toxo kad je bila trudna
samnom. Živu su je isprepadali s kojekakvim
pretragama i nalazima. Na kraju je bilo
sve ok ( osim što ja mrzim mačke user posted image )
Da tražiš još jedno mišljenje? Jel baš
neophodna amniocenteza?
Šaljem veliki hugić, nadam se da ćeš nam
javiti dobre vijesti!!

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica