Cure,danas mi je palo nešto napamet dok sam jela sir...Naime,neke vrste sira koje režu tete u dućanu se "slijepe" dok su na hladnijoj temperaturi u frižideru i lome se...Ne može se normalno uzeti šnita sira,bez da se prelomi...Imate li kakav savjet kako to spriječiti ili što vi radite u tim slučajevima?
Možda je malo glupo pitanje,ali ako imate kakvih iskustava,molim,podijelite ih sa mnom ...
Hvala ...
evo odgovora iz prve ruke moga mm.svi polumasni sirevi se na hladnom uvijek zalijepe,zbog svoje masnoce koju sadrze u sebi.ta masnoca se na hladnom stisne,zeto kad izvadis iz frizidera ostavi par minutica na sobnoj temperaturi da masnoca iz sira poprimi svoju strukturu.da se sir ne bi zalijepio jedan za drugi temperatura nesmije biti veca od 20 stupnjeva celzijevih.problem je u tome sto u ducanu nemaju frizidere vec su to rashladne vitrine.znas da su te sve vitrine otvorene.
P.S.polutvrdi sirevi kao Baranjac,Ementaler,Edamac itd. se ne lijepe.
Gledam ja nove teme i vidim SIR.....
Moram ovo reći....neki imaju fobiju od pauka, neki od morskih pasa, visina.....
ja imam od sira....Čim osjetim miris sira mi se plače, bojim se kada mi ga netko stavi blizu, budem histerična ako me netko sili s njime....A ne znam radi čega....Nitko ne zna, čak se niti moji mama i tata ne sijećaju kako je to počelo....MM je mislio godinama da izmišljam i jednom je nagovorio nećakinju koju obožavam da jede sir i poljubi me...na što sam ja pobjegla od nje.....nakon toga nitko više ništa nije pitao....A Vita sad govori: Anja se boji sira....
Evo, izvan vaše teme je, ali......