cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

pas

clock-img

28.03.2010, 07:52

clock-img

danery

pencil-img

10504

jučer došla šogorica sva bitna (19 god) i kaže da može dobiti štene šarplaninca sa papirima na poklon...

pošto nitko u kući nije baš za to,digla se naravno cijela frka i panika,al mala će na kraju vjerojatno tog user posted image donijeti

je li tko imao tu vrstu,znate li što o njima? jesu zahtjevni,koliko je to veliko,kakvi su prema djeci?

clock-img

28.03.2010, 08:37

clock-img

danery

pencil-img

10504

evo dobih preporuku od prijateljice veterinarke-NIKAKO UZETI!

pa nisu valjda tako loši? user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.03.2010, 08:41

clock-img

novamama

pencil-img

8532

čula sam da su jako dobri čuvari...malo jesu agresivniji, od npr. bernardinaca...malo višeuser posted image

ima tu jedan blizu mene, dobro čuva kuću...

ali u toj kući ima i djece, vjerujem da je prema njima super...

Ča je život vengo fantažija....

clock-img

28.03.2010, 08:44

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Ja ti jedino znam svašta o vrsti šogricauser posted image ...

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

clock-img

28.03.2010, 09:07

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

28.03.2010, 10:07

clock-img

adryosijek

pencil-img

3129

ja volim samo pekinezere i sve manje vrste od kojih se mozes obranituser posted image

moja mala cura je moje sve...

clock-img

28.03.2010, 10:27

clock-img

MILLA

pencil-img

2676

ima ga moja prijateljica...ima ogromnu kuču i napravila mu veliki box u dvorištu.znam samo da se u ljeti jako patio zbog vručine pa su ga često vodili na more ili špricali. u sklopu kuče je imala salon pa ga je poslije preselila u drugu kuču jer je često lajao....onako,bio je dosta živac...ali je tada bio mlad još. sada ne znam. ako voliš velike pse onda je najbolji izbor labrador-retriver...poučljivi,miroljubivi...nikad u povjesti nije zabilježeno da su nekog napali,ugrizli....

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

clock-img

28.03.2010, 10:30

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

kao niti jedan drugi pas, neće biti agresivan ili čudljiv ako g avlasnik dobro odgaja i daje potrebnu pažnju...činjenica je da ako nema cijeli dan vlasnika kod kuće pasta isto "prošvika"...

moj savjet je takav da se osigura boks u slučaju kada vlasnica ne bu kod kuće da svi ostali ukućani mogu nesmeteno živjeti...a ona kad je doma da nadzire psa ne bi li napravio kakvu štetu ili kome nažao...

ja osobno ne bi takvog psa uz svoje dijete...ja planiram huskya i bez obzira što ljudi čim ga vide dobe ospice kao agresivan pas u stvarnosti je sasvim drugačije...dok za šarplanince sam dosta čula da su znali napasti....

http://www.svijetpasa.com/index.php/Search.html?searchword=%9Aarplaninac

evo ti dvije priče o napadima te pasmine...glupo je sad isticati jel sve pasmine imaju zabilježen napad na ljude....opet kažem opasan je vlasnik i nemar za psa a ne sam pas....

user posted image

ako ga već nabavi...osigurjate mu puno trčanja i puno prostora i zabave...inače će mu biti dosadno i raditi gluposti!!! user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

clock-img

28.03.2010, 10:37

clock-img

danery

pencil-img

10504

fi
evo baka je sad sva uzrujana došla jer joj mala nije ništa rekla za psa...tlak joj je na 200 user posted image user posted image
a što se brige i prostora za psa tiče,ja sam svjesna da mi zapravo uvjeta nemamo...male nema nikad doma,a baš da ja user posted image i baka i deda koji se jedva drže na nogama takvu veliku user posted image šetamo,nema šanse...
nije ni u psu zapravo problem nego u toj maloj što je bezobrazna i pravi nam problema ajme...
ne znam više što bi rekla... user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.03.2010, 10:39

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

slažem se s cvrčkom. Mm ga je imao ko mali i obožavali su ga ali je on jednog dana napao mamu (svekrvu= i rekli su nikad više..meni je preljep ali nikako ga nebi uzela... a milla kaj se tiće retriver.labradora nebi se složila s tobom...mi kad smo sad kupovali psa prvi izbor je bio on ali  smo se jako dobro informirali za tu pasminu i kaj se događa...sad su već toliko česti, pareni srotstvom i nikad nisi siguran kakvo ćeš leglo naći, kojeg psa kupiti...oni s papairima su skupi...a kad se pare srotstva dolazi do te agresivnosti iako rijetko ali eto znamo dva retrivera koja su ugrizla...jedan dijete a drugi svoju vlasnicu...kad se uzima pas treba jako paziti na srotstvo i od koga se kupuje

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

28.03.2010, 10:40

clock-img

MILLA

pencil-img

2676

IZVORNA PORUKA: FIONA

.ja planiram huskya i bez obzira što ljudi čim ga vide dobe ospice kao agresivan pas u stvarnosti je sasvim drugačije...

ajme..mi ha imali...što je to divlje,,majko mila... sve nam uništila po kuči.ništa nije slušala,pokušavali sa njom svašta... mm je prema njoj bio strog a ja bih je mazila tako da je moje sve uništavala...pojela mi sve cipele,grudnjake,čarape...novo odjelo za raditi...lajala i zavijala usred noči....i naletili na jednog dečka koji isto ima 3 god. starog huskyja ...i ona nam pričo isto...njegov usred noči ko vuk zavija i stanari se bunili...i neposlušan...jako su tvrdoglavi,teško poučljivi....puno,puno živaca da ga se nauči da samo dođe do tebe kad je vani...idu oni svojim putem...ne podnose autoritete,ao se nekome i pokori,to če biti samo jedan i to moraš se ful posvetiti. nije agresivan,neče ugristi,nego češ otelit jaja za osnovne stvari....ne znam. ja sam bila luda za njima,sada...nikad više!!

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

clock-img

28.03.2010, 10:46

clock-img

danery

pencil-img

10504

mi smo kod mame imali labradore godinama i bili su nam ok...
haskija ima druga šogorica i muke muči s njim...još su u stanu i nemaju box za psa,a imaju malog sina,1 godinu je star...
to su užasi živi...
ja jako volim životinje,ali mi je žao uzeti bilo što,a da se ne mogu o tome brinuti...i sad mi teško pada što gledam skočimiša kako jadan danima u kavezu čuči,a prije sam ga puštala van...
sad se ne usudim jer ne želim klice i kakicu posvuda...pomazim ga i poigram se kratko s njim,čist je,uredan,kupam ga,ali ipak to nije to...

clock-img

28.03.2010, 10:54

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

IZVORNA PORUKA: MILLA

IZVORNA PORUKA: FIONA

.ja planiram huskya i bez obzira što ljudi čim ga vide dobe ospice kao agresivan pas u stvarnosti je sasvim drugačije...

ajme..mi ha imali...što je to divlje,,majko mila... sve nam uništila po kuči.ništa nije slušala,pokušavali sa njom svašta... mm je prema njoj bio strog a ja bih je mazila tako da je moje sve uništavala...pojela mi sve cipele,grudnjake,čarape...novo odjelo za raditi...lajala i zavijala usred noči....i naletili na jednog dečka koji isto ima 3 god. starog huskyja ...i ona nam pričo isto...njegov usred noči ko vuk zavija i stanari se bunili...i neposlušan...jako su tvrdoglavi,teško poučljivi....puno,puno živaca da ga se nauči da samo dođe do tebe kad je vani...idu oni svojim putem...ne podnose autoritete,ao se nekome i pokori,to če biti samo jedan i to moraš se ful posvetiti. nije agresivan,neče ugristi,nego češ otelit jaja za osnovne stvari....ne znam. ja sam bila luda za njima,sada...nikad više!!

uu da su zaigrani JAKO...ali da su maze i privrženi...užasno....moj Balto je pokazivao ljubomoru na način na je mrmljao sebi u brk i svađao se samnom kao kako ja mogu njega ne primjetiti...ali ja sa njim sam uživala...volim dinamične pse a ne one kaj cijeli dan spavaju a jako je dobročudan...ja imam uvjete jel imam velko dvorište...imala sam slobodno vrijeme i uživala s njim, putovala s njim čak i u birtiju išla s njim...bio mi je sve...ja ga nisam još prežalila...al to ja volim

draga moja ako je tako...ja ne bi dozvolila da pas doše u kuću...očito je da će biti samo na teret...uostalom štene treba naučiti sve o obavljanju nužde, ponašanju ako nje nema ...brzo pas naraste imali budete veliku brigu!!!...sretno da se to riješi...čuj pa kaj kad rodiš....ko ti garantira da ne napadne djete ak ne bu odgojen kako treba .....a kaj tvoj muž veli na sve to????

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

clock-img

28.03.2010, 10:58

clock-img

Thea

pencil-img

4043

moji kumovi su imali šarplaninca i bio je dobar ko beba.Kako kaže fi sve ovisi o vlasniku kako ga odgajaju..Ako osoba bude samo jednom prema njemu agresivna on će to zapamtiti i tu osobu neće voljeti.Ovaj njihov je bio super sa djecom,ali i dobar čuvar:ako si ušla na dvorište sa jednom vrećicom izaći sa više od toga nećeš izaći ako te vlasnik nije pustio...user posted image Ali treba mu veliko dvorište ili puno šetnje da se dobrouser posted image user posted image ....

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

28.03.2010, 10:59

clock-img

lee

pencil-img

4135

moj jedan susjed ima haskija..i njemu je dobar..neznam zavisi valjda kako ga odgojiš..a za šar planince znam da su agresivni..i neposlušni to sam vidjela puno puta...i ti psi nisu za stan nego za kuču...moraju imati jako puno prostora... ma po meni sve zavisi od vlasnika..jer i  njemački ovčari su neki agresivni...ako ga držiš na dva metra lanca pa i ja bi poludila...

nama je rea(njemački ovčar čistokrvni)fenomenalna.ona je duša od psa.razmažena je..to se vidi ali je dobra, umiljata.obožavamo je, čistimo za njom stalno dlake...ali nam nije nikada štetu napravila u stanu.a  moja susjeda ima malu pudlicu i on a je njoj znala napraviti malu šetu..potrgala bi zavjese...zavisi od psa...

< Poruku je uredio lee -- 28.3.2010 11:01:06 >

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

clock-img

28.03.2010, 10:59

clock-img

danery

pencil-img

10504

a šta veli,jučer je galamio na malu da ni slučajno ne donosi,i nikako nije za to....
i ja se bojim baš toga što kažeš,ja tek trebam roditi,a koliko pročitah,ti psi samo jednog gazdu imaju...a i to je odnos kako pas hoće,a ne kako gazda kaže...
još mi samo fali da mi dijete ili nekoga napadne...onda mislim da bih nekoga utamanila...
najbolje da malu takvu ludu u box spakujem pa nek laje i reži do mile volje...uhhhhh i user posted image user posted image user posted image i user posted image user posted image user posted image user posted image iuser posted image user posted image user posted image

clock-img

28.03.2010, 11:00

clock-img

MILLA

pencil-img

2676

ma mi smo je imali 3 godine i poklonili na selo prijatelju. ma užas nm je bio sa njom. nije ona nikad bila agresivna,neče ugristi,maza je i to.....ali neposlušna,divlja po prirodi....jednostavno ,takva im je čud.

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

clock-img

28.03.2010, 11:02

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

ma nemoj to dopustiti... mislim da se ipak treba pitati sve vas...i da istina kako kažu pas ima jednog vlasnika...naš njuf sluša mene kad smo sami stvarno je dobar ali kad mm dođe doma ja mogu vikati do mile volje samo njega sluša

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

28.03.2010, 11:21

clock-img

Thea

pencil-img

4043

IZVORNA PORUKA: ninolina

ma nemoj to dopustiti... mislim da se ipak treba pitati sve vas...i da istina kako kažu pas ima jednog vlasnika...naš njuf sluša mene kad smo sami stvarno je dobar ali kad mm dođe doma ja mogu vikati do mile volje samo njega sluša

potpisujem...Pogotovo jer se na kraju budete vi brinuli za njega a mala ne bude niti pitala za njega...Kod nas je ista situacija sa psom ja vičem i sluša me ali kad je mm doma ne šljivi me niti 5% samo u njega gleda ko u Boga... Nemoj dopustiti da ti još i to natovari na brigu...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

28.03.2010, 11:22

clock-img

danery

pencil-img

10504

eto cure,tako sam user posted image da poklanjam šogoricu...bjesnoća gratis user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.03.2010, 11:27

clock-img

CallamityJane

pencil-img

11119

ne znam cure ja sam imala sarplaninca kao mala, ustvari to mi je prvi pas.Nikada prezaljeni user posted image  Obozavao me je, i ja njega, nema sta mu nisam radila a nikada nije poletio na mene, izuzetan cuvar i privrzen jako. Ali isto tako ako mu ne mislite posvetiti potpunu paznju onda ga ne uzimajte... 
Za hyskija isto znam izuzetan primjer.Kuja ne samo da je socijalizirana kao rijetko koje pseto, dobili su nedavno bebu u kucu i ta beba je uz nju prohodala i sada su najbolji prijatelji.
Ustvari kada razmislim ja imam skoro sva iskustva sa psima divna, jedino pit bulove ne volim ocima vidjeti

clock-img

28.03.2010, 11:28

clock-img

Domy

pencil-img

3417

ja imam mješanca šarplaninca i njemačkog ovčara..imam sliku u albumu ma to je mala beba..A čuj kako naučiš psa i dresiraš takvog češ ga i dobiti..Bilo o kakvoj je vrsti riječ..
Ja imam prijateljicu koja ima rotvajlera i 4 djece..nebite vjerovali da je to isto tako mala beba..sa oproštenjem kad ga ja vidim ukakim se od straha..al u biti je dobrica i imaju ga več 9 god..

< Poruku je uredio Domy -- 28.3.2010 11:29:33 >

clock-img

28.03.2010, 11:28

clock-img

Thea

pencil-img

4043

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   a da ju probaš otpeljati na cijepljenje protiv bjesnoće sad je to vrijeme....user posted image

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

28.03.2010, 11:30

clock-img

danery

pencil-img

10504

ta nije cijepljena ni za što...nema te medicine kak mi se čini...user posted image user posted image

clock-img

28.03.2010, 11:33

clock-img

Thea

pencil-img

4043

Šogoricu ti ostavljam ali psa mogu ja uzeti..mislim da bi lakše s njim na kraj nego s njom...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.