Dobro jutro, trudnice moje!
Nema puno promjene, tek sam popila drugu tabletu pa nit ne očekujem za sada krenut na bolje. Nalaze vise ne vidim pa mi je i to tesko reci, ali vadili su mi krv ujutro prije nego li sam uspjela popiti drugu tabletu. Ne znam zašto mi daju antibiotik, taj dio mi je potpuno nejasan. Nema drugih promjena. Odmaram i vec mi je dosta!
ja bih doma! Fućkaš odmaranje!
Mali anđeo, da, krvni nalazi su jako loši, ne znam koliko si/ste upoznati sa kolestazom. Vrlo je neugodna za trudnicu, ali je vise manje OK dok dijete ne treba poroditi. Ponekad se dijete zna pokakati u plodnu vodu prije poroda, računaju od 38.tj da je moguće da se pokaka. Ako udahne tu plodnu vodu, onda moze doci do malih komplikacija, ali i do smrtnog ishoda. Zato je kolestaza prilično rizična. Kod trudnice se manifestira veliki svrabom, najviše po dlanovima i tabanima, no cijelo je tijelo zahvaćeno. Tako ja imam vec rane nakon 5 dana po cijelom tijelu! I nema nikakve pomoci osim rigoroznih tableta kojima je među prvim rečenicama da nije u trudnice. No tesko je živjeti bez njih. Doktor je rekao da cemo vidjeti kko ce lijek djelovati (sigurno hoće, tako je bilo u drugoj trudnoći!), pomogao je brzo, ali porod mi ne gine prije 38.tjedna, znaci ja se nadam da necu ipak morati roditi prije 13.9., no moguće je i jos jedan tjedan ranije! Toliko za sada znam!
MM otišao na podao sa djecom, jadničak, ali nema danas druge! Nadam se da su mu dobri! Sutra ce ih jedna teta čuvati do popodne, a kažem, nadam se da cu ja do subote izaći van i sve doma jos porediti. Sveki mi je u šoku, a mama mislim da to bolje podnosi, iako joj je jako tesko. Sada dobijam najgluplje savijete sto da radim i sto pomaze, a ja u to i ne vjerujem! A i nema tu neke druge pomoci, kao sto sam vec napisala.
Slatko mi je slušati kako vam je tesko izabrati ime, hvala Bogu mi smo to vec napravili!
A - kinder surprise
Neka bude volja Tvoja!