cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

07.07.2012, 10:13

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Bella ništ se nemre dovoljno dobro isplanirati, to ti je iz prve ruke, mi smo MPO trudnoća i taman kad misliš da si sve napravio kak treba i sve izliječio i zaliječio i kad si našopan hormonima i spreman za postupak pojavi se nekaj neočekivanog poput e-coli ili neke druge beštije.
Ova moja bebica je vraćena u maternicu iako sam imala e-coli u cervixu jer mi nalazi briseva nisu stigli na vrijeme. Tako da sam već u drugom tjednu trudnoće pila antibiotike. I sad se više uopće ne uzrujavam zbog toga i pit ću kaj god mi liječnici kažu samo da sve na kraju ispadne kak spada!

Patronažna te posjetila prije nego si rodila? To prek veze ili ih smijemo zvati na konzultacije?

< Poruku je uredio tenkic -- 7.7.2012 10:14:38 >

clock-img

07.07.2012, 10:16

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

tenkic nase bebe kao da su blizanke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ista takva je i moja, njezna ali se javlja sa lupkanjem kada mm i ja pocenem pricati, pogotovo kada se smijemo user posted image
i ja se sve nadama da ce biti takvo zlatko kada se rodi, ali sve sumnjam...mama mi kaze da mene skoro pa nije ni osjetila u stomaku 9 mjeseci, toliko da je na svaki pregled isla u strahu jer sam ziva, ali je zato bila skroz drugačija priča kada sam se rodila user posted image user posted image user posted image
bella da znas da si mi ti utjeha, kada mi je najvise vruce sjetim se tebe u potkrovlju i odmah se postidim sto kukam!!user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 7.7.2012 10:23:26 >

I + G = E & L

clock-img

07.07.2012, 10:21

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

meni je isto bila patronazna, dva puta, sada je cekam treci put...prvi oko 10. tjedan, onda oko 20. i zadnji puta mi je rekla da ce mi doci mjesec dana pred porod...to je normalno, objasnila mi je da je svaki gin. u nasoj zupaniji duzan prijaviti patronaznoj sluzbi novu trudnicu i onda kada te gin. prijavi dodjele ti jednu koja ti dolazi tri puta u trudnoci, onda prvi dan kada dodes iz bolnice (i bolnica im je obavezna javiti svako jutro za trudnice koje su otpustene kuci) i kasnije jos par puta, koliko treba...

I + G = E & L

clock-img

07.07.2012, 14:42

clock-img

tenkic

pencil-img

905

gledam prognozu za idući tjedan- izgleda da bu manje vruće!!!! pred kraj tjedna čak i kiša!
inače, takvo što je i za očekivati jer se moj brat sprema krajem idućeg tjedna na godišnji...on rijetko ide na godišnji i kad se tu i tamo i odluči otići na more onda se vrijeme full pokvari i počne kiša user posted image

patronažnu službu i tak moram nazvati da saznam broj od svoje atronažne. nama su rekli da kad se beba rodi javimo patronažnoj sestri i tak ju obavijestimo da nas treba obići. ali mislim da smo na tečaju dosta čuli (istina bio je to neki ubrzani tečaj jer su se muževi žurili doma na nogometne tekme), disanje bu nam i tak pokazala babica u rodilištu nadam se- ma sve bu to dobro prošlo, samo da ne bude prevruće!

clock-img

07.07.2012, 19:34

clock-img

anne

pencil-img

8091

Super ako bude takvo vrijeme.

Patronažnu sestru nazoveš kad dođeš doma iz bolnice. Obiđu te kad stignu - uglavnom ranije ujutro prije ostalih obilazaka.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

09.07.2012, 08:45

clock-img

tenkic

pencil-img

905

jel vi vježbate doma? stalno čitam kak oni koji vježbaju i u formi su imaju lakši porod. tu mislim i na fizičke vježbe i na one kegelove vježbe (koje mi doktor nikad nije baš nešto spominjao)?

clock-img

09.07.2012, 10:27

clock-img

ines_os

pencil-img

588

pakao pakao,mučenje od trudova i vrućine po noći i odlazak na wc jer jedem lubenicu a šta ću kad ju obožavam

mi sutra ponovo na kontrolu ako večeras ne bude ništa

što se tiče patronažne meni je moja ostavila ceduljicu da ju nazovem u vezi dolaska kao da me nije zatekla kod kuće a ja bila cijeli dan kod kuće tako da ... doći će kad se porodim jer bolnica javi kad te otpuste kući
a i imam jednu jako dragu patronažnu koju sam ovako upoznala ,poslovno pa bi se radije njoj obratila

što se tiće vježbanja ništa posebno osim ovih vježbi po kući od peglanja,usisavanja,ribanja,pranje suđa,podova......i toga mi je previše a ne mogu si pomoći kao da me netko tjera da moram spremat i čistit

evo idem sada peglat

pozdravuser posted image

clock-img

09.07.2012, 10:40

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

ej cure....evo vec drugi dan sam na mukama, beba je jos uvijek na zadak a kako je sve veca i veca pocela mi je jako pritiskati pluca, toliko da znam i po sat vremena imati osjecaj kao da sam vece prije popusila tri kutije cigareta! kada zaboli pomaze samo ako legnem na leđa, ali ni to ne mogu stalno...bol se uglavnom javlja cim nesto pojedem, odnosno cim mi se malo poveca zeludac koji bebu onda gurne jos malo blize plucima...sva sam jadna user posted image
uz to, naravno, ova vrucina.....jos samo jedan dan do srevisa klime! iskreno se nadam da ce doci do vog zahlađenje koje spominju....
vjezbanje....imala sam najbolju namjeru, ali prevuce mi je, a sada i ovaj pritisak....ali budem sigurno radila sa mm kegelove u paru kada klima proradi...to je jednostavno i ne oduzima puno vremena...disanje tu i tamo provjezbam, da ne zaboravim....iako mi sada misli jako okupira carski rez....valjda ce se ljenčina okrenuti pa da rodim prirodno!

I + G = E & L

clock-img

09.07.2012, 10:47

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

bella ja nemam iskustva, ali mislim da ne skodi nazvati svog gin. i pitati ga....iako mi to zvuci kao da je sve ok, meni su rekli da kad pukne vodenjak to ne mozes zamjeniti sa nicim drugim...

I + G = E & L

clock-img

09.07.2012, 11:23

clock-img

anne

pencil-img

8091

Ines sretno.
Bella tko zna jel ti pukao vodenjak. Znali bi po onoj trakici za pregled urina ako bi u urinu bilo plodne vode. Može se desiti da i nekoliko prođe između pucanja vodenjaka i poroda. Najbolje da odeš doktorici, vjerujem da ti ipak nije pukao vodenjak nego je od vaginaleta.
Sunshine ne brini - ja sam sad 38 tjedan i prije koji dan mi se beba okrenula glavom dolje i više se ne okreće. Hvala Bogu.

Gdje je andydea danas?

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

09.07.2012, 11:27

clock-img

ines_os

pencil-img

588

ja sam čula da kada plodna voda curka da tonije nista jer se ona obnavlja e sad to sam negdje pročitala....tako da....

clock-img

09.07.2012, 11:31

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

anne a dok se nije okrenula jer si znala imati taj pritisak na pluca koji sam opisala?

I + G = E & L

clock-img

09.07.2012, 13:02

clock-img

anne

pencil-img

8091

Da, jesam sunshine. Ali i sad se namlo valjda spustila u porodni kanal pa mi je lakše disati.
Što se tiče vježbanja - vježbala sam redovito u prve dvije trudnoće, sad sam totalno bila nedisciplinirana. Vjerujem da mi9 je onda pomoglo - ako ništa drugo rastegla sam se i razgibala i dobila malo energije.
A kegeelove vježbe - znaš kak radiš? Stiskaš one mišiće kao kad želiš zaustaviti piškenje. Odlične su pogotovo poslje poroda ako ti curka urin. Radila sam ih tu i tamo. 10x par puta dnevno ti je dosta.

ines ne bi trebala curkati voda. Obnavlja se ona, ali može doći do infekcije.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

09.07.2012, 13:11

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro curke,evo imam grčeve u preponama i to strašne,jučer bila kod mame ležala,jer mi mm radi cijele dane,pa da mi je lakše s djecom.inače ne radi vikende,ali eto sad je potražnja..više ne smijem piti magnezij radi zatvaranja...tako da mi je još i gore...Bella u prvoj trudnoći sam koristila vaginalete i to ti je iscjedak..ne plaši se..ja sam isto uvijek imala osjećaj kao da je puknuo vodenjak,ali nije...nakon par dana opet će ti biti smanjeno kao i prije..ja sad imam stalno neki sluzavi iscjedak ali ne brinem se...osjećam da neću još dugo...pogotovo navećer kad legnem mali me jako gura,po svuda..kaj se tiče patronažne meni je došla uvijek iza poroda i svega par puta,ali sviđa mi se ako idu i prije...to puno znači mamama koje čekaju prvo dijete...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

09.07.2012, 15:53

clock-img

tenkic

pencil-img

905

si samoinicijativno prestala s magnezijem ili ti je doktor rekao? zar se s tim ne prestaje tek negdje pred kraj trudnoće?

clock-img

09.07.2012, 16:07

clock-img

emmy27

pencil-img

17

drage moje curke dobar dan i od nas..samo da se javimo da smo jos uvijek 2in1,vruce nam je ma pakao,ostalo nam je jos malo i upoznat cemo se sa nasom bebicom abd...

clock-img

09.07.2012, 22:24

clock-img

anne

pencil-img

8091

Bella meni je dala uputnicu za pregled i ctg i jednu za uvz.
Valjda tako i treba jer na Svetom Duhu to predaješ na 2 šaltera.user posted image
Gdje ćeš ti roditi?

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

10.07.2012, 07:42

clock-img

anne

pencil-img

8091

IZVORNA PORUKA: tenkic

andydea si samoinicijativno prestala s magnezijem ili ti je doktor rekao? zar se s tim ne prestaje tek negdje pred kraj trudnoće?

I mene ovo zanima. Ja ga još pijem...

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

10.07.2012, 09:25

clock-img

ines_os

pencil-img

588

mi došli sa pregleda,četvrtog po redu

mliječna plodna voda, otvorena 2 prsta

pripremni trudovi su tu,a user posted image nebi van

u osijeku rade samo pregled i ctg bez uzv

pozdrav user posted image

clock-img

10.07.2012, 09:39

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro curkeuser posted image ....Bella super za kolica i tjedneuser posted image user posted image user posted image ...bliži se bliži....Tenkić meni je doktorica rekla da prestanem od početka ovog tjedna s magnezijem inače kažu da se ne smije uzimati zadnjih mjesec dana,jer magnezij zatvara...Ines pa tvojoj user posted image  je baš lijepo unutrauser posted image user posted image ...ja sam danas dobro,puno bolje nego ovih dana...i mi smo gotovi kompletno s sobicom,a i s sobom od curkauser posted image user posted image ...Sad sam samo doma i nikam  ne mrdam,uživam i sve polako...pregled imam posebno,a uzv posebno na uputnici...sljedeći tjedan..

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

10.07.2012, 10:24

clock-img

anne

pencil-img

8091

Super!user posted image Nisam znala to za magnezij.
Meni nitko ništa nije rekao.
Valjda mi se zao stanje i smrilo.

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

clock-img

10.07.2012, 11:08

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Anne svakako prestani piti....Bella vidjela sam kolica,jako su lijepauser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

10.07.2012, 11:56

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

i ja bi vidjela kolica! gdje su fotkice? user posted image
citam sad na netu da je u zg 24 stupnja i oblacno! cestitam svim curama iz metropole na zahlađenju! kod nas cijelu noc sjevalo, malo pirilo i to je to...doduse 11 sati je i nije bas pakao, valjda bi trebala biti sretna i zbog toga user posted image user posted image user posted image
ines jer nije tebi danas termin? ili sam pobrkala nesto? ma dobro kazu, bebi je super pa joj se ne ide van!user posted image
ja imam jos toliko toga za kupiti/napraviti, a nista mi se ne da....u biti mi smo samo kupili kolica, sredili koljevku i krevetic i za koljevku kupili posteljinu....odjeca je narucena ali stize 22.08....a sve ostalo - nista, nista za torbu za bolnicu, niti ijednu drugu sitnicu za bebu...rekla sam da cu cekati sa kupnjom dok se ne vratim s mora, ali evo, vec sam skoro tjedan dana kod kuce a nista! moram se pokrenuti!

I + G = E & L

clock-img

10.07.2012, 14:13

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Suny kakvo oblačno???pa kuham se i pržim...user posted image ...klima radi već 2h,a ventilator se ne gasi od jutra..bilo je po noći malo puhalo,ali ništa više...i Ines je prošao termin već više od tjedan dana,ako se ne varam..

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

10.07.2012, 14:28

clock-img

sunčica1411

pencil-img

6

pozdrav curke! kod mene još ništa novo user posted image je ljepo izgleda kod mene i ne žuri mu se,termin nam je sve bliže ali još ništa(16.7)sutra idem na pregled u bolnicu u osijek pa me zanima jel bolje ujutro ranije ić zbog gužve ili kasnije čula sam da bude jako gužva,prvi put sad idem tamo na pregled i uopče neznam šta me čeka znam samo da mi budu radili ctg a ostalo pojma nemam možda i bolje user posted image ines kad je tebi termin vidim da si ti bila danas na pregledu .