writing-img

RE: Ljetne bebe....termin 7,8-mjesec,2012

clock-img

22.06.2012, 07:47

clock-img

Romela

pencil-img

78

hej babe moje! Mi se u utorak moramo javiti u bolnicu na promatranje. Dijagnoza je kolestaza, jel mozda zna ko kaj o tome? Vrijednosti jetre nisu jako povišeni al eto...

clock-img

22.06.2012, 09:31

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro curkeuser posted image ,joj Romela stvarno ne znam ništa o tome...pogledaj na googlu...kako ste mi drage moje???jučer sam bila kod svojih i mama je napravila knedle s marelicama...njami....pojela sam valjda 5komuser posted image ...baš su mi pasale...a danas ne kuham,sveki je to jučer obavila umjesto mene...user posted image joj grozna sam,ali eto...uz dvoje djece jedva sve stižem i sve mi je teže...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

clock-img

22.06.2012, 16:08

clock-img

andydea

pencil-img

4754

bella kad ideš na pregled???ja 29-tog...mogle bi se zajedno ići naručitiuser posted image user posted image ....pa usput popijemo kavicu....a ti tenkić....kad je tvoj pregled???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

22.06.2012, 17:29

clock-img

Romela

pencil-img

78

andy kolko često ti osjetiš svog malca? Ono kroz dan, dal stalno ili povremeno il kak? A kaj se tiče te kolestaze, uglavnom kolko sam shvatila velika je beba i pritišće mi jetru koja proizvodi više enzima nego kaj bi trebala, kod mene su te vrijednosti malo iznad granice, al doktorica me svejedno poslala na promatranje da ne bi bilo nekaj....

clock-img

23.06.2012, 17:31

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Romela ja ga osjetim skoro stalno kroz cijeli dan,ali ti pokreti nisu više boksanja,to je više vrpoljenjeuser posted image ...onda mi napravi kuglu na desnoj strani-to je vjerovatno guzauser posted image ....i tako...bitno je da ti se kroz dan javi 10-tak puta...Bella da tam na sv.Duhu je uvijek gužva pa se zato naručuje ranije...ja ću isto ići odmah iza pregleda...u bolnicu...eto speglala sam cijeli veš za miceka i sad veli muž da nek si ja ipak već i torbu spremimuser posted image ....njega već hvata panika....opet su mi se jučer javili grčevi...tako da sam na oprezu...danas se ipak lakše diše...ali umorna sam strašno i samo mi se spava...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

24.06.2012, 07:56

clock-img

andydea

pencil-img

4754

Tenkić imala si pravo sad tek ovaj čet. ulazim u 32..tjedan...joj sve mi se pobrkalo....user posted image user posted image a valjda smo mi trudnice takve pred kraj...user posted image ...jučer sam navećer skoro umrla od muke...jedva sam se obrijala dole...muž mi je držao veliko ogledalo i pomogo mi...tek sad vidim koliki imam ogromni trbuh..user posted image kako vi rješavate taj problem???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

24.06.2012, 09:33

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

vec sam vam napisala par dugih postova ali nista ne ostaje na forumu pa vec lagono ludim! Uglavnom, dobro smo, kupamo se i uzivamo, noci su malo teze zbog vrucine i komaraca ali se da prezivjeti...puse svima!

I + G = E & L

clock-img

24.06.2012, 09:41

clock-img

ines_os

pencil-img

588

Da se i ja javim! Mi smo bili u petak u Vukovaru malo u obilasku i na rucku,jucer kod sogorice na rodendanu a sada evo skuhala kavu i cekam mm da se probudi! Samo da napomenem mm ima za 3 dana rodendan mozda dobije najljepsi poklon-sina! Sto se tice brijanja e to radim napamet,na opip a onda finis pomocu ogledala da nema ogledala zaboravila bi kako izgleda koliko ju dugo nisam vidjela...hahahahahahauser posted image

clock-img

25.06.2012, 10:40

clock-img

sweety87

pencil-img

42

jutroo curke..

jutros niste ranoraniociuser posted image mi smo sinoc dobro spavali ali sve je teze...a da ne pricam da nocima sanjam porodjaj i da cu samo plakati i sl.user posted image user posted image jedva cekam ali ne uspijevam se oduprijeti strahu..
mislim da nema veze mirovanje ili ne,vazna je psiha i kako si to poslozis,disanje da se opustis i polako..ja nisam bila na mirovanju ali kao da jesam jer samo spavam,citam i tako od kad sam ostala trudna..ma izurat cemo mi sve user posted image samo se nemojte prestati javljati da nastavimo dijeliti iskustvauser posted image user posted image

intimno uredjivanje uffff..svelo se od pregleda do pregledauser posted image ali jednostavno je tesko,sve na opip i ogledalo na krajuuser posted image mislim da smo sve iste..

ja sam inace sve spremila,u cetvrtak idemo na pregled pa cemo da vidimo..i ovo da vam kazem mm i ja samo odlucili pohraniti maticne celije,tako da danas preuzimamo paket i to je to..jel to neka od vas radila'??

cuvajte seuser posted image

clock-img

25.06.2012, 12:29

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro....mi  smo jučer cijeli dan proveli u prirodi kod prijatelja u Zagorju..bilo je lijepo jer smo bili stalno u hladu,a i vjetrića je bilo....Suny samo ti uživaj i odmaraj....kaj se tiče brijanja i ja inače to radim pred pregled,ali sad me već toliko smetalo da nisam mogla izdržati do petka...ja idem u petak na pregled i jedva čekam...torba je skoro pa do kraja spremljena..nikad se ne zna kad mogu put bolniceuser posted image ....mirovanje nije nužno bolan porod....i u drugoj trudnoći sam morala mirovati,a rodila sam bez puno muke...nema pravila...bitno je kaj ti je u glavi...i kako si posložiš misli...ja se ovih dana davim u marelicama i breskvamauser posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

25.06.2012, 13:51

clock-img

Sunshine28

pencil-img

2443

danas mi je konekcija malo stabilnija, pa da pokusam malo kuckarit :) uglavnom ovdje je jako vruce, samo nekako lakse nego doma, a i tu je more u kojem se fino moze rashladiti tako da ostajemo dok nam ne dojadi....ja sam intimni friz za more odradila depilacijom, ali od sada do poroda samo britvica! Jako me je bolilo, deset puta vise nego inace, a i koza mi se jos nije oporavila, valjda sam zbog trudnoce osjetljivija...mi cemo isto donirati maticne stanice, rekli su nam da dođemo po papire u bolnicu kada budem u 36. tjednu tako da jos imam za to vremena... Puse svima!

I + G = E & L

clock-img

25.06.2012, 15:41

clock-img

sweety87

pencil-img

42

ja nesto jedva danas...nikako da mi prodje dan pa da zahladniuser posted image

sunshine samo uzivajuser posted image bas mi je drago da su makar neke uspjele otici i ja bih sigurno da mi je termin malo daljeuser posted image

andy ja sam ti ista sa breskvama i marelicama,doslovno se davim,a drzim ih u frizideru pa se fino rashladimuser posted image i tome jos dodajem maline,pojela sam sigurno 3 kg u protekloj sedmiciuser posted image

clock-img

25.06.2012, 17:53

clock-img

andydea

pencil-img

4754

cure jel vas rashladila kiša????ja sam užasno umorna i pospana...i samo idem iz sobe u boravak i iz boravka u sobu...user posted image nisam ni kuhala danas...dan je užasan...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 08:47

clock-img

andydea

pencil-img

4754

jutro...evo ovaj tjedan svako jutro za doručak meni je na meniu čokolino....djeca me samo gledaju i smiju seuser posted image ...a tako mi paše...voljela bi da još barem malo dobijem na kilaži,da beba naraste,ali vele da to nije uvijet...Bella bliži se,bliži...nemoj da te bude strah...mi smo tu svaki dan uz tebe...pitaj sve kaj ti nije jasno ili bi voljela znati...pusa svima i uživajte u lijepom danu...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 10:13

clock-img

tenkic

pencil-img

905

Vratili se s mora- uglavnom ima svojih prednosti i mana :)
Bilo je vruće za spavati
Plaža od 8-10 i od 17 nadalje
Nema šanse da ležim na ručniku pa je MM morao furati ležaljku
More ak je toplo je super za ofriškati se, al jedan dan je bura sve izmiješala pa me bilo strah ući i zaplivati
I na kraju sam jučer imala "loš dan" (jednom u tjedan dva kad te sve boli i nisi za ništ) da su me spakirali u auto i odveli u ZG
I mislim da tu ostajem- ipak je doma najudobnije!

Andy, meni je ZM bila 11.11.2011. i kad god to ukucam u bilo koji kalkulator termin mi je 17.08....imam MPO trudnoću (smrzlića) pa znamo sve točne datume. Tjedni mi se okreću svaki petak...

Budući da me pregledava bolnički liječnik ali privatno, ja se nadam da bum izbjegla odlazak na pregled u ambulantu na SD jer je to živi užas -> tisuću žena, nema kisika, čeka se satima a one male svlačionice 2x2 su užas, uđeš unutra, nemaš zraka i gol čekaš ponekad i po pol sata da dođeš u ordinaciju-katastrofa!
Vaginalni pregled nisam imala od 12 tjedna trudnoće što mi je super. Moj dr veli da se dolje treba što manje prčkati i gleda me samo abdominalnim UZVom. Tak da se dolje nisam ni brijala, nisam pobornik jer me poslije sve svrbi kad dlačice počnu rasti i bojim se da brijenjem ne navučem neku infekciju. Za sad je scenarij da me prije bolnice obrije MM, a ako to ne uspije, budu sestre u bolnici, one i tako moraju sve to još jednom proći koliko znam....

Matične stanice- svašta sam se naslušala o tome u zadnje vrijeme. Za početak činjenica je da je to dosta neistraženo područje.
Postoji teorija po kojoj je za dijete najbolje da se pupčana vrpca odreže tek kad prestane pulsirati. To znači 15-tak minuta nakon poroda. Tada beba dobije kroz pupčanu vrpcu dodatnu krv u organizam, ali tada se ne može pohraniti matične stanice. Pozitivno je što je tada šok rođenja za dijete najmanji i ono se najbolje poveže s mamom.
Ako se matične stanice pohranjuju za vlastite potrebe, to se skupo plaća. Nakon poroda sve skupa se sačuva i šalje na analizu i ako je ok sve se zamrzava i čuva 18 godina. Kad kažem sve znači da čuvaju i ono što se trenutno ne koristi u liječenju ali će se možda koristiti nekad u budućnosti. Isto tako, ako uzorak nije dobar, ništa neće sačuvati, vama će vratiti lovu a sebi ostaviti 2000 kn kako bi pokrili troškove analize. Ono što se pohrani je nedovoljno za spasiti život djetetu, ali može pomoći u liječenju srodnika.
Ako se pohranjuju u Anu Rukavinu sve je besplatno, uzimaju se samo one stanice za koje se trenutno zna da se mogu iskoristiti....
Tak da ja u biti ni sama nisam na čisto što bih s tim, naginjem Ani Rukavini pa možda pomognemo nekome....

clock-img

26.06.2012, 10:20

clock-img

andydea

pencil-img

4754

tenkić neka si se ti nama vratila...bitno da je sve okuser posted image user posted image user posted image ....znači to je to ja brojim čet.,a ti pet.....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 11:53

clock-img

ines_os

pencil-img

588

mi se nedamo opet smo imali aktivni vikend

miuser posted image uvijek nešto nađemo da treba raditi

mm je poludio već samnom preko tijedna po cijele dane radi jer radi klimatizaciju i sada je svima hitno a preko vikenda mora jadan po kućiuser posted image još malo će izdržat

ja se nadam da će user posted image možda sutra van da mi dvoje najmilijih imaju isti dan rođendanuser posted image user posted image

andy lako tebi ti već znaš šta te čeka ili je nama lakše koje neznamo što očekivati!?!user posted image

nego reci nam kako su protekla tvoja oba porodauser posted image

pozdravuser posted image

clock-img

26.06.2012, 12:20

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ines...bilo bi lijepo da slavite 2u 1 ročkaseuser posted image ...ne znam kaj mi je draže,dal da znam ili ne znam kaj me čeka,ali ipak prednost dajem iskustvu...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 12:23

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ako sve cure žele...napisati ću svoja iskustva...jer znam da neke ne vole slušati i čitati...prvo je bilo dosta negativno a drugo pozitivno...pa kad se sve zbroji srednja ocjenauser posted image ...ali evo me zar bi išla na treće???sve se to da preživjeti,kad ugledaš to malo stvorenje,zaboraviš na sve...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 12:30

clock-img

ines_os

pencil-img

588

svaki je porod za sebe i svaka žena je drugačija i tolerancija boli i sve ostalo

ne možemo se uspoređivati s nikim nego čisto neko iskustvo na sta bi mogle pripaziti da nam porod bude možda ljepši

bolit će to znamo svi,ali ovdje bar možeš stisnuti zube a kod stomatologa ne možešuser posted image evo našli smo jednu prednost većuser posted image

clock-img

26.06.2012, 13:04

clock-img

andydea

pencil-img

4754

ok evo krećemuser posted image user posted image budite tu za pola sata...user posted image toliko će mi trebati...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 13:40

clock-img

ines_os

pencil-img

588

donjela sam si sladoled i čekamuser posted image user posted image

clock-img

26.06.2012, 13:47

clock-img

andydea

pencil-img

4754

znači ovako; moj 1porod-imala sam 17god...termin mi je bio 5.1koliko se sjećam,a ja sam rodila 11.01...moja Laurica kak se ono veli "desila se"....9.1.2002 bila sam primljena u Vinogradsku bolnicu jer je moj tadašnji ginek.rekao da ta beba mora van...bila je jako velika za mene malu i on se bojao...nisam bila ništa otvorena,nasuprot...totalni čep i činilo se da bi je mogla još prenjeti mjesec danauser posted image ...uglavnom taj dan su mi izazvali trudove,ali kako je baš taj dan gorila Vinogr.boln.meni su od muke prestali...prebacili su me u Petrovu...užas...tamo sam se nagledala i naslušala 2dana kako žene rađaju...i jedva čekala da i ja rodim...11.01 sve je počelo oko 11h...dali su mi dvije flaše dripa da se počnem otvarati...kad su vidjeli da se jako mučim i borim s tim otvaranjem dali su mi i epiduralnu u kičmu...meni je ona bila nužno zlo....iskreno NE POMAŽE....ne tražite to ni pod razno...ja ju nisam tražila jer sa 17god,nisam ni znala kaj je to...imala sam grozne trudove,vjerovatno zato kaj su bili izazvani a ne prirodni....mislim znam da je zbog toga,a i bila sam stvarno mlada...još u razvoju..nakon 6,5 h dahtanja,čekanja otvaranja...doktor mi se u zadnjem trudu legao na trbuh i doslovce ju izgurao van..nisu me stigli rezati,već me babica s rukama raširila i ja sam popucala..imam dole 19šavova...sada je to ožiljak,ali ne vidi se jako...šivanje poslije poroda jako je iritantno i meni je osobno bilo bolno...ali nasprem poroda olakšavajuće,pogotovo kad vam posteljica izađe...Laura je bila beba teška 3520g,50cm...velika za mene tada...tada sam bila neiskusna i plašila sam se svega,ali izdržala sam...tiskajte kad vam kažu da tiskate,samo tada...a ne bez veze...i moj savijet između trudova-SPAVAJTE-zvuči nemoguće,ali moguće je...tako se najviše odmarate i imate snage za dalje...samo zatvorite oči i utonite...2min.2min...eto....nisam htjela neke stvari baš u detalje...a sad malolijepše iskustvo...                       2porod-23.5.2006 trudovi sami od sebe počinju u 7h ujutro...najsmirenije uzimam olovku i papir i pišem razmake...bez ikakve panike...zovem muža da je počelo,ali da nek normalno radi i ne brine...taj dan sam i skuhala,usisala....kretala se i svaki trud prodisala...mama mi je došla oko 12h...i bila uz mene do 16h...lagano sam se otuširala,priredila torbu,a ona je uzela Lauru k sebi...odvezle se do SV.Duha oko pola 17h...tek kad su mi trudovi bili u razmaku 3min...SAVIJET;NE TRČITE ODMAH u bolnicu kad počnu  trudovi...imajte razmake barem 5min...rađe to sve izdržavajte doma uz supruga ili nekoga bližnjeg ,nego uz 50žena koje se deru i ne znaju same kud bi sa sobom...došla sam i nazvala muža da krene...obrijali su me,klistir naravno...uf nebi o tome,ali izdržite ga...nije strašno,ali je nelagodno...spojili me na ctg...trudovi svaku minutu...u box-odmah...vikala je dokt.nisam se ni snašla...odjednom zapamtite ovo-tpa bol u donjem dijelu kičme,kao da čete se ukakati...to je znak da je beba spremna...bila sam otvorena 7prstiju...bez ikakvog dripa...sama od sebe i stisnula 3puta...Lana je već bila vani...nikada lakše nasmijala sam se...nisu me ni šivali...predivno sam se osjećala...Tada sam imala 21g.-Lana je imala 3150g,49cm...mm nije ni stigao ...tako da nije bio ni na ovom porodu...iskreno se nadam da će nam sad uspijeti...mogla bi još puno toga napisati..ali neke bitne savjete mislim da ste dobile...bitno je ostati sabran...na neke stvari nečete moći utjecati...ali pomognite si same...mislite pozitivno,dišite i najbitnije od svega -NE PANIČARITE-svaki porod je poseban,posebna priča...ali i svaka beba je posebna....bez njih dvije ne mogu danas zamisliti život...i nije mi žao kaj se prva desila...sada sam mlada mama i nosim se s izazovima svakog dana...sada imam 27god.i ovaj puta moj izazov je dečko....sretno mamiceuser posted image user posted image user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

clock-img

26.06.2012, 13:56

clock-img

ines_os

pencil-img

588

andy hvala ti od srca nadam se da će moja najljepša životna priča biti slična tvojem drugom porodu

znači smireno polako bez panike i ako si same ne pomognemo .....

ma ....jake smo miuser posted image

pusa velikauser posted image

clock-img

26.06.2012, 13:58

clock-img

sweety87

pencil-img

42

andy..predivno!bez obzira na nelagodu prvi puta,drugo pa sad trece a ti tako mlada,zaista ti se divim i definitivno i sama zelim imati vise od dvoje!!!

user posted image user posted image user posted image