writing-img

Zatrudnjivanje nakon poroda!!!

clock-img

03.09.2011, 09:55

clock-img

višnja 27

pencil-img

21

Ovako cure imam pitanje, možda če zvučati glupo...al eto ja ču izvalit pa me vi izgrdite user posted image
...rodila sam prije mjesec i pol dana, i bila sam na pregledu nakon 6 tj. pa mi je gin. rekla da kao zato što dojim vjerovatno neču dobiti menstruaciju dokle god dojim...da većina žena tako....pa me sad zanima....da li mogu ostati trudna iako nemam menstruaciju kontam da mogu., al ajd...bolje da pitam, a još si onda kontam....a kak ču znati da sam trudna ak nemam menstruaciju...hhe....užas...

clock-img

03.09.2011, 09:57

clock-img

Ira_

pencil-img

1603

Možeš ostati trudna, pa ako ne želiš još jednog bebača tako brzo, kontracepcija obavezno ili apstinencijauser posted image

clock-img

03.09.2011, 10:07

clock-img

bubaMaja

pencil-img

930

u principu dok ju nemaš ne možeš ostati trudna, ali PRIJE PRVE menge dolazi i PRVA ovulacija.. dakle možeš ostati trudna prije nego teoretski dobiješ menstruaciju...
većina žena dobije mengu do 4 mjeseca nakon poroda... ja sam npr. dobila nakon dva, tako nda se prvo nismo seksali onih 6 tjedana, onda nismo našli vremena, i već sam dobila prvu mengu (((

tako da nema seksa bez zaštite dok ne misliš imati bebu user posted image user posted image

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

clock-img

03.09.2011, 10:08

clock-img

mamacita

pencil-img

1873

Dobro dosla!!
Kontas ti ispravno. Mozes zatrudnjeti i bez te menstruacije nakon poroda. I ja sam dojila i zatrudnjela, dakle dojenje nije nikakva zastita od trudnoce.

clock-img

03.09.2011, 13:09

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

IZVORNA PORUKA: mamacita

Dobro dosla!!
Kontas ti ispravno. Mozes zatrudnjeti i bez te menstruacije nakon poroda.

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

03.09.2011, 13:16

clock-img

wana

pencil-img

143

poznanica mi ima klinca od 10 mjeseci i trudna je s drugim već 7.-i mjesec tako da očito ipak možeš ostati trudna :)

clock-img

03.09.2011, 17:26

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ne nasjedaj na nikakve price da se nemoze ostati u drugom stanju dok se doji i nema menge...ni slucajno...itekako se ostane u drugom stanju...i to jako brzo..

i nemozes znati sto je najgore...znam iz bliskog iskustva...dok ne vidis neke simptome...trudnoce ako ih uopce ima...

clock-img

03.09.2011, 22:03

clock-img

chichina

pencil-img

137

a što se tiče toga da većina žena ne dobije mengu sve dokle doje, ne znam... ja ne znam nijednu svoju priju koja nije dobila mengu za vrijeme dojenjauser posted image  sve do jedne su je dobile nakon par mjeseci. nekako si mislim da je možda prije to vrijedilo, al danas više ne - mi žene smo evoluirale, najviše zbog drugačije prehrane i načina života user posted image  

06.10.2010. - mamina i tatina princeza

clock-img

03.09.2011, 23:26

clock-img

kupa

pencil-img

94

Znam curu koja je odmah nakon poroda ostala ponovno trudna, dakle naravno da možeš ostat trudna iako kažu da je to teoretski ne moguće. Ali gledajući tako da neke žene uspjevaju zatrudniti već nakon prvog puta a neke se trude mjesecima i ovdje se radi o tome. Zato odaberi neki od brojnih načina kontracepcije, osim ako ne želiš malu razliku među dječicomuser posted image

Naše sunce će postati velika seka :)
Naše drugo zlato 7.5.2012.

clock-img

04.09.2011, 08:58

clock-img

njanja

pencil-img

8766

naravno da mozes ostati trudna, iako nemaju žene menzis, mogu imati ovulaciju.
preporučam, u najmanju ruku, obavezne kondome jer prekinut snošaj nije kontracepcija...

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

04.09.2011, 22:05

clock-img

inesica

pencil-img

877

IZVORNA PORUKA: Bebys

ne nasjedaj na nikakve price da se nemoze ostati u drugom stanju dok se doji i nema menge...ni slucajno...itekako se ostane u drugom stanju...i to jako brzo..

i nemozes znati sto je najgore...znam iz bliskog iskustva...dok ne vidis neke simptome...trudnoce ako ih uopce ima...

Ziva istina, i ne nasjedaj. A mozes i dobiti menstruaciju, iako dojis. Tako je bilo kod mene!

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

clock-img

07.09.2011, 20:56

clock-img

višnja 27

pencil-img

21

pa kontala sam ja...nešto mi tu smrdilo user posted image , a to za menzu mi je gin. na pregledu rekla da kao pošto dojim, neču dobiti dokle god dojim, i još gleda na ultrazvuku, kao nevidi se da ču uskoro dobiti menstruaciju...pitaj boga... baš bi mi trebalo da ostanem trudna, djete 2 mj. a ono op....user posted image drugo..a ni neskontaš...hehe ni za ovo prvo nebi skontala da mi nije kasnila... simptomi... 0 bodova...uglavnm...ako se i stignemo seksati...trebamo zaštitu hehe...to je zaključakuser posted image

clock-img

07.09.2011, 20:58

clock-img

pepeljuga

pencil-img

17269

Ja doila vise od godine a menstruaciju dobila dva miseca posli poroda a i brzo ostala opet trudnauser posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

clock-img

07.09.2011, 22:50

clock-img

višnja 27

pencil-img

21

eto znači dokazano user posted image ...hvala cureuser posted image

clock-img

19.09.2011, 15:32

clock-img

Rebeka

pencil-img

1303

Meni je moj g. rekao ništa od kontacepcije dok dojim-jedino spirala ili prezervativi...
Spirala ne dolazi u obzir, a prezervativi, ajme majko koja komplikacijauser posted image

Naše malo zlato stiglo nam je 02.08.2011.
Koja sreća i blagoslov....

clock-img

12.12.2011, 13:08

clock-img

Luna21

pencil-img

48

Ja sam prvu mens.dobila odmah mj i pol nakon poroda,mislila sam da nece bit mozda onako "prava",ali bome je bilo.Iako sam bila par dana prije toga na pregledu i dr mi je rekao da sljedecih mj dana sigurno necu dobit menst.i da se ne moram paziti -.- da,vidjela sam...
To nitko ne moze znati kako necije tijelo funkcionira,a ovulacije imas 2tj prije prve menst,a ko zna kada je to?!

clock-img

16.01.2012, 12:22

clock-img

TanjaP

pencil-img

42

Zanima me nešto drugo.Naime željeli bismo drugo dijete odmah mada sam ja rodila prije 3 mjeseca(zbog godina 39).Gin je dao zeleno svjetlo,jer je sve uredno. Interesira me ona druga strana.Da li naš tata može na porodiljni ako ga ja prekinem i odem na bolovanje (održavanje trudnoće).user posted image Ima li tko kakva saznanja?Ako da kolika je naknada tada.Prvo održavanje trudnoće sam imala max. cca 4200kn

< Poruku je uredio TanjaP -- 16.1.2012 12:24:07 >

clock-img

16.01.2012, 14:11

clock-img

ruwenzor

pencil-img

1065

Prvih 6 mj je rodiljni dopust i "odrađuje" ga mama, drugih 6 mj je roditeljski dopust, može i tata, i njemu onda traje čak 8 mj user posted image
Za određivanje naknade je svejdeno jel mama il tata na dopustu, određeni su maximumi (za rodiljni mislim da je oko 4800, a za roditeljski oko 2800), a ako je plaća niža od toga onda je naknada jednaka iznosu plaće.

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

clock-img

16.01.2012, 22:13

clock-img

TanjaP

pencil-img

42

OK..DAKLE AKO JA PREKINEM NAKON 6 MJESECI PORODILJNI I AKTIVIRAM BOLOVANJE MUŽU ĆE SE OBRAČUNAVATI PROSJEK PLAĆE..A KOLIKA ĆE ONDA MOJA NAKNADA BITI AKO OTVORIM PONOVO BOLOVANJE, MISLIM ŠTO SE GLEDA S OBZIROM DA SAM JA BILA NA ODRŽAVANJU TRUDNOĆE PA NA PORODILJNOM OD 2 MJESECA 2011.INAČE SAM STALNO ZAPOSLENA S NEPREKIDNIM RADNIM STAŽOM OKO 14 GOD OD ČEGA U ZADNJOJ FIRMI 5 GOD.

clock-img

16.01.2012, 22:45

clock-img

pepeljuga

pencil-img

17269

Muz nece dobivati prosjek place nego maksimalnih 2660,nisam sigurna u tocni iznos....a za tebe nisam sigurna al mozda bi bilo dobro da odes raditi 2-3 mjeseca bas zbog prosjekauser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

clock-img

18.01.2012, 08:43

clock-img

TanjaP

pencil-img

42

uh to je i najveći problem...naime odselila sam se iz svog grda jako daleko...nema šanse povratka na staro radno mjesto...zato sam i htjela,između ostalog ,odmah na drugo dijete zbog tog da eventualno novo radno mjesto(AKO GA USPIJEM NAĆ S OBZIROM NA OVAJ CIRKUS OKO NAS), ne dovodim u pitanje zbog porodiljnog...

clock-img

05.03.2012, 18:39

clock-img

Andrjana

pencil-img

9

eee i ja sad imama takav problem , proslo vec mjesec i pol od porođaja , i sad imam uzasne grčeve , bila sam danas kod ginekologa i on je rekao ako me nastavi jos 3 dana bolit stomak da sam trudna , a ja malu dojim jel ja mogu znat po maloj ako sam trudna oce ona imat kakve siptome .. ?? i koristili smo kondome , i nije da me boli stomak već me grči , al od dns popodne me nije nikako , to me zna uvatit samo preko noći ? pa jel moguće da sam trudna ? :O

clock-img

05.03.2012, 23:29

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

Po meni je to glupa izjava od doktora ak imaš grčeve si trudna, pa nek te pregleda i ustanovi jesi trudna ili ne, otiđi na pregled i na uzv pa će se vidjeti. Ili izvadi krv. Kupi test na trudnoću i napravi ga. Ja sam dojila 11 mjeseci, a mengu sam dobila 6 tjedana nakon poroda. Možeš ostati trudna ako niste koristili nikakvu zaštitu

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

11.03.2012, 11:43

clock-img

Indy

pencil-img

1759

ja sam nakon 3mj od prvog poroda imala grceve, onako povremeno i trajalo je tako nekih 3mj kad sam dobila mengu. sad isto osjecam grceve vec 15ak dana, ali jos nisam dobila i mislim da nisam trudna. ta doktorova izjava je totalno glupa.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

14.05.2012, 23:50

clock-img

Tratina

pencil-img

321

mislim da su grčevi od vraćanja maternice. često dok žena doji može osjetiti grčeve. mislim da se tokom dojenja maternica brže vraća u prvobitno stanje.