cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Suzivot

clock-img

23.03.2009, 14:11

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Hej,drage moje,zanima me zivite li sami ili u zajednici sa muzevim/vasim roditeljima? Kako funkcionira zivot u zajednici i kakav opcenito imate odnos sa svekrom i svekrvom.? Mi zivimo odvojeno,sami,ali su nam kuce u istom dvoristu,tako da je to ono.... Bolje nego da smo pod istim krovom,ali opet nemas nikada mira,jer svatko voli zabosti nos u ono sta ga se ne tice. Nemamo svekrva i ja bas neki los odnos,ali nakon nekoliko njezinih ispada smo na distanci. Ne ispijamo kave zajedno,nema tu prevelikih razgovora,jer sam ja preponosna prijeci preko nekih stvari. Postujem ju kao muzevu mamu,i to je to. Ispast ce da sam neka ostrokondza,ali ne dam na sebe i na svoju obitelj.

clock-img

23.03.2009, 14:17

clock-img

Indy

pencil-img

1759

Ja imam sličnu situaciju kao i ti. Mogu reći da ja mojoj svekrvi dosta popuštam i prešutim neke stvari. Jako mi puno pomogne oko bebe, a usto ipak je ona mm- ova mama. Osim svega toga ionak je s nama samo 6mj u godini, inače je sezonac i ide na more raditi. Dok svekar više manje uvijek nekamo skita, pa nismo puno zajedno.

clock-img

23.03.2009, 14:19

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Sami, hvala nebesima...od moje 18. godine zivim sama i bas nikad ne bi mogla zivjeti sa ikime jer sam teski slobodnjak, individualac i tvdoglavac i sto se manje sa rodbinom vidim to se vise volim user posted image
Moja mala obitelj koja ukljucuje MM i moju djecu je sve sto mi treba!

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

23.03.2009, 14:20

clock-img

srećica

pencil-img

318

Heeej sad si me pomalo bacila u očajuser posted image .Ja živim sa svekrvom svekar je umro iako bi rađe da je bilo obrnuto.Živimo u istoj kući u prizemlju s njom djelimo sve od šalice tanjura jela svega....user posted image A kad skupimo lovu odselit čemo se na kat iako svi mi govore ista vas vrata vežu i nećeš imati mira što sad vidim da je istinauser posted image .Ne kažem da je ona loša ugađamo si što iz pristojnosti što iz poštivanja ali dala bi sve na svijetu da imam svoj mir s mužem da nas dvoje odlućujemo što kako i kada a ne da je ona u svemu sa svojom riječi važna u našim odlukamauser posted image ,Pa zar to baš morate tako i baš sada...i tak ato puta dnevno,jedva čekam da skuham ručak za nas dvoje ispećem kolač za svog muža bez njenog petljanja,,,Ne radim pa sam po cijele dane s njom pa mi je još goreuser posted image .Eto tak je živi iz dana u dan i skuplam lovu i za taj kat pa barem malo mira i odvojenosti....

clock-img

23.03.2009, 14:21

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Pa ti barem imas neku pomoc,moja ne zeli pomoci oko malene. Vjeruj mi,u istom smo dvoristu,a ona ju ne dodje vidjeti po nekoliko dana,kao da joj nije baka. Svekar obozava biti s njome,ali je najcesce na terenu,pa nema kada.Ako ju ja ne odvedem k njoj,ona sigurno nece doci kod nas da ju vidi. Meni je to u jednu ruku svejedno,jer sam vec oguglala na to,ali mi je zao muza,jer vidim da to njemu smeta.

clock-img

23.03.2009, 14:23

clock-img

Indy

pencil-img

1759

Znam kako ti je srećice, i mi smo donedavna sve djelili dok se nismo podjeliliuser posted image  Izdrži i sretno!

clock-img

23.03.2009, 14:26

clock-img

srećica

pencil-img

318

ha ha puno sreeće a još više pametiuser posted image Evo sad bih ispekla kolač ali mi se gadie njena pitanja i mudrovanja tak da izgubim voljuuser posted image .

clock-img

23.03.2009, 14:26

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Ja sam u jednu ruku sretna sto imamo svoja vrata,i to smo kupili ona sa kuglom izvana,da mi ne moze uci tko zeli i nasetavati se ko na kolodvoru. To bi tako bilo sigurno da mi je stalno otkljucano.  A opet,zivcira me sto ne mogu izici u dvoriste i na terasi mirno popiti kavu i igrati se sa svojim djetetom,a da nemam nad sobom svojevrsnu nadzornu kameru zvana svekrva. Srecom,mama zivi nekih 150 metara od mene,pa sam dosta tamo,pa mogu slobodno biti u svom djevojackom dvoristu. SAtvarno nemam zivaca slusati kojekave komentare i podbadanja. Koliko god se ja trudila biti fer,ona me iz dana u dan s necim isprovocira.

clock-img

23.03.2009, 14:29

clock-img

srećica

pencil-img

318

a znam kak ti je jas se budim živčana jer bi svoju prvu jutarnju kavicu najrađe popila u piđami sa svojim mužem možda se malo pomazila...ali niš od toga čim se ja dignem evo nje meni već za leđimauser posted image user posted image user posted image user posted image i onda se ti opusti i uživajuser posted image

clock-img

23.03.2009, 14:32

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Joj,srecice,tebi je gore nego meni,svaka ti cast na tome sto izdrzavas.... Ja se bar zatvorim i nema me,a ti jadna po cijeli dan tako.... Nadam se da cete nekako uspjeti stvoriti nesta svoje,pa barem jedan sobicak,ali znas da je tvoj...

clock-img

23.03.2009, 14:35

clock-img

srećica

pencil-img

318

Sad kad ovo netko čita rekao bi pa kakve su ove žene?U naše doba živjelo se po 10 ljudi u jednoj sobi i bili smo složni i sretni...Da ali ja im odgovorim bila su i druga vremenauser posted image user posted image vrlo rado bih i ja živjela u tim vremenima kad je bilo svega posla razumjevanja vremena jedno za druge druženja...sada više toga nema samo žurba i gledaš svoja posla da uspiješ preživjet

clock-img

23.03.2009, 14:37

clock-img

srećica

pencil-img

318

e upravo tako da imam nešto svoje  pa maker spavala na podu i pili iz iste čaše ali da smo sami i na miru ane ovo stalno stres pa i zbog sitnica koje se nekima čine i bezvezne

clock-img

23.03.2009, 14:37

clock-img

Thea

pencil-img

4043

moj mm je živio sa svojom tetom i tetkom je rmu je tata umro,a mama ga ostavila.Tako da smo svi živjeli u jednoj kući dok tetak nije umro.kuča je pripala mm,a teta živi još s nama.nsa dvije ne razgovaramo je rja ne radim od prvog dana onako kako je ona htjela nego imam jezik pa odgovorim i napravim po svom...   Ali moram priznati joj da je dobra u tome što mi čuva djecu kad god treba,kupuje im šta god zažele(ima muževu penziju iz njem.),a i ako nama zaškripi s lovom da nam koliko nam treba...ona ima svoju sobu gdje si kuha,spava tako da jedino kupaona je zajednička...Ali opet to nije to.Bilo bi bolje da smo sami......

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

23.03.2009, 14:41

clock-img

srećica

pencil-img

318

a bit ćemo mi sve same uskoro neće ni one vječno živjet ne želim im smrt neg sam kažem ali trbat če još vremena i živaca to dočekatuser posted image

clock-img

23.03.2009, 14:43

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Pa da,kad bi netko ovo citao rekao bi da smo nezadovoljna gundjala. Ali drugo je onda vrijeme bilo,snahe su bile podredjene svekrvama i nisu imale pravo glasa. Zato je njima sad nezamislivo sto se mi borimo za sebe i svoju obitelj i sto zelimo svoj zivot. To je taj stari kov ljudi koji ne moze razumjeti danasnji nacin zivota. Ja neki dan krenula kod kolegice,a ona za mnom trci po dvoristu,i pita me,jesi li pitala muza smijes li ti ici? Ja stala i gledam...Ono,sta bi ja trebala,traziti dopustenje? Svasta...

clock-img

23.03.2009, 14:44

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

IZVORNA PORUKA: srećica

a bit ćemo mi sve same uskoro neće ni one vječno živjet ne želim im smrt neg sam kažem ali trbat če još vremena i živaca to dočekatuser posted image
[/quote

Naravno,nikome ne zelimo smrt,nego samo malo razumjevanja i mira....Pa boze mili,ni ja se njoj ne petljam,niti me zanima kamo ide,sta radi,ili sta kuha...

clock-img

23.03.2009, 14:48

clock-img

srećica

pencil-img

318

pa najbolje da ih pitamo jel smijemo udisat zrak oko njih?user posted image moja mora znat svki pokret i jedva čeka sina da mu sve izbrbljauser posted image Najgore što nemogu nikog pozvat doma ne da brani ali pozvala sam jednom kolegicu skuhala kavu kad moja svekrva sjedne s nama i vodi glavnu riječ ja kipim a kolegica ostala zbunjenauser posted image sutra smo se našle u gradu i popile kavu a svekra pita pa jučer ste bile skupa pa kaj danas opet? skoro sam joj odgovorila ali radi mira u kući sam sam otišlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.03.2009, 14:54

clock-img

srećica

pencil-img

318

mogu ti priznat da si odabrala super temu baš sam si malo olakšala dušu a i vidim da nisam sama s ovim problemomuser posted image

clock-img

23.03.2009, 14:55

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Ma to je ludnica. Sta ima ona uopce trpati se u vase razgovore. Bez veze. Moja misli da je zeni mjesto u kuci i samo kuhaj,peri,peglaj. Nepojmljivo joj je da odem ponekad popodne van na kavu sa prijateljicama,ili da netko dolazi k meni. Utorkom i petkom imam probe u folkloru,i to me jako veseli,bas se lijepo naplesem i iskacem,a njoj je to kao da ja idem ne znam kamo.

clock-img

23.03.2009, 14:57

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

IZVORNA PORUKA: srećica

mogu ti priznat da si odabrala super temu baš sam si malo olakšala dušu a i vidim da nisam sama s ovim problemomuser posted image

Hvala. Naravno da nisi sama. Sve smo mi mlade i zelimo uzivati koliko god mozemo bez da nekome polazemo racune.

clock-img

23.03.2009, 14:57

clock-img

srećica

pencil-img

318

a tak i sama idem u školu informatike utorkom i četvrtkom a ona kaže pa kao da češ tam dobit posaouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.03.2009, 15:01

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Pa kad cu ako necu sada. Ne trazim od nje niti da mi cuva dijete,niti nista. Kada imam probe,cuva ju moja mama,ona nece sigurno. Ne daj boze da bi se ona ponudila pricuvati ju. A ni Nika bas nije odusevljena njome,valjda dijete osjeti da baka nije zainteresirana.

clock-img

23.03.2009, 15:04

clock-img

srećica

pencil-img

318

od njih čovjek ništa ne očekuje več da ti daju mir i prostor za vlastitu obitelj bez njihovih uplitanja.Zato trebamo bit odlučne i ustrajne u svojim željama i hobijma mojoj je sve bezveze kaj ja radimuser posted image

clock-img

23.03.2009, 15:09

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

E,pa tako je i kod mene,sve joj je bez veze i beskorisno sto ja radim. Mislim da bi trebala biti sretna zbog svog sina,jer ima sve,zdravo dijete,zenu koja ga voli i stvarno dobar brak. Jos ja budala,svako jutro idem k njoj da ju pitam treba li sto iz trgovine,da joj ponesem kad vec idem. A sta cu,sve to radim zbog muza,jer je i njemu teska ta situacija,nalazi se izmedju dvije vatre. Ona mu je majka,ja zena,i nije mu lako. Do sad je uvijek bio uz mene,nije niti malo pod njezinim utjecajem.

clock-img

23.03.2009, 15:12

clock-img

srećica

pencil-img

318

a čuj ni jedna to ne radi iz ljubavi prema svekrvama več zbog muževa jer njig volimo i želimo da naši brakovi funkcionirajuuser posted image pa im popuštamo ja nikad ni ne kažem mužu protiv svekrve jer ne želim ga opterećivat dok god ja mogu izdržatuser posted image .