writing-img

Grčevi ili nešto drugo

clock-img

03.09.2009, 12:43

clock-img

Joanna

pencil-img

547

Moja Nina ima nekakve napadaje po par puta dnevno i ponoći i jako ju je teško umiriti. Zna se pojaviti prije papanja al i poslije. Nema pravila. Nije uvijek u isto vrijeme. Ima tek tri tjedna i jako sam zabrinuta.

Jako plače i viče, grči se, jako maše rukicama i nogicama ko da ju neko napada, krulji joj u trbuhu, prdi, ne kaka po par dana. Danas mi je imala vodeni proljev. Teško se podrigne pa bljucka i često štuca. Malo cica al svaki obrok završi flašicom jer nemam dovoljno mlijeka a već se i navadila na flašicu. Ja se i izdajem pa joj to malo dam. 20ml iz obje cice. Jako malo!!!.

Prije dva dana sam promijenila bebimil na rozi hipp jer sam mislila da će joj biti bolje al nije. Dajem joj i kapi protiv grčeva i čaj od komorača.

Bila sam kod pedijara al on veli da je sve ok al ja mislim da nije. Pitala sam patronažnu za savjet i ona mi je rekla da možda ima krvarenje u glavici pa da zato ima napadaje!!! Neki put dok spava prestane disati na par sekundi pa mi je patronažna rekla da možda ima rupicu na srcu!!! Koje su to dijagnoze da poludite!!!user posted image user posted image

Nina plače, ja plačem i tak u krug po nekoliko puta na dan.user posted image user posted image user posted image
Inače dobro napreduje čak je pedij. rekao da joj previše dajem a ja sam se držala kutije. Dajem joj 120ml cca svakih 4h. On mi je rekao da smanjim na 100ml i svakih 3h.
Sad spava. Ja sam čak pomislila na epilepsiju. Čitala sam i o refluksu al stvarno ne znam što joj je.
Molim vas za savjet!
HVALA

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

clock-img

03.09.2009, 12:48

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

definitivno grčevi...uzmi u apoteci Nurse harvyssirup protiv grčeva...nama je jako jako smanjolo grčeve..znala je imati ali ni blizu kao do tada...čaj od komorača i imaš adaptirano mlijeko novalac ili ptamil comfort (ne obićni) kaj je baš za bebače koji imaju sa tim problema!!!..i naravno, naoružaj se strpljenjem...nema niš kaj bu to učinolo da nestane...samo vrijeme!!!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

clock-img

03.09.2009, 12:54

clock-img

Joanna

pencil-img

547

Zar bi zbilja bili grčevi??? Po nekoliko puta ba dan i u različito vrijeme? Gdje god čitam piše da su u otprilike isto vrijeme. Joj stvarno treba imati strpljenja jer je to tak teško. Vražji grčevi!user posted image user posted image user posted image
Hvala Fiona!user posted image

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

clock-img

03.09.2009, 12:56

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

ma daj molim te to je napisal netko čije djete nije imalo jake grčeve...čim nogice kvrči i plače tako jako da ju nemreš umiriti je to!...moja je plakala stalno osim preko noći...hvala Bogu nije se budila ali preko dana...kada god i gdje god...user posted image

clock-img

03.09.2009, 12:59

clock-img

Joanna

pencil-img

547

Ajoj jadna mala. Hvala ti! Sad mi je lakše. Nadam se da neće trajati nekoliko mjeseci jer mi ih je već sad dosta!

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

clock-img

03.09.2009, 13:37

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

vjerujem...nama je do negdje četvrtog mjeseca...ali sa tri i pol več su bili rjeđe i kraće ali ipak je plakala dosta!!

clock-img

03.09.2009, 13:45

clock-img

angelica

pencil-img

261

i ja mislim da su to grčevi. Mi smo koristili Babynos biljen kapi za grčeve (kupili u ljekarni) i nakon što bi mu dala kapi više se uopće nije grčio. Ne mogu vjerovati šta ti patronažna kaže kao da ti nije dosta svega ovoga i brige i straha a ona se ponaša kao da je završila sto medicinskih fakulteta pa lupeta na prazno. Nemoj ju slušati i samo puno puno strpljenja. I moj se grčio do 3 mjeseca i to jako ali kažem kapi su mu jako jako pomogle. Sretno

clock-img

03.09.2009, 13:53

clock-img

Joanna

pencil-img

547

I moji su ljuti na patronažnu. Uz tolko stresa ona me uništi još bolje s tim komentarima.

Prvo dijete mi je, još učimo!!!
Cure hvala vam!!!user posted image user posted image user posted image

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

clock-img

03.09.2009, 13:54

clock-img

dominik

pencil-img

7965

IZVORNA PORUKA: Joanna

Zar bi zbilja bili grčevi??? Po nekoliko puta ba dan i u različito vrijeme? Gdje god čitam piše da su u otprilike isto vrijeme. Joj stvarno treba imati strpljenja jer je to tak teško. Vražji grčevi!user posted image user posted image user posted image
Hvala Fiona!user posted image

jedno su kolike, drugo grcevi a trece nezrela crijeva...svi imaju slicne simptome i ne lijeci se nego treba cekat da prodje...a to kaj ti patronazna govori su po meni gluposti...ak je beba na porodu dobila dobaru ocjenu, ak je pedic u bolnici reko da je sve ok a oni ipak pregledaju djete kakva to ona krvarenja i rue u srcu spominje...haloooo...dora je imala grceve od kad je prvi puta pojela pa do 3 i pol mj...mogo si ju cuti tri ulice dalje...samo strpljenja, nadji joj polozaj koji joj pase, zamotaj ju u gazu jer se koji puta lupe rukicama i preplase sami sebi, kapi i hrau bi ti preporucila kak je fioa rekla novalac protiv grceva...dobro ju podrigi za vrijeme jela i nakon...sretno

clock-img

03.09.2009, 14:02

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

slušaj svoju bebu i prema njoj se ravnaj...
kako je domi rekla...nađi joj položaj...mojoj je pasalo pjevanje i ljuljanje na rukama...tako je kao jako mala beba zaspala...pasale su joj vježbe za kukove jel se tako isprduckala pa je bilo opet lakše neko vrijeme...onda nekada sam ju znala stavit na trbuh...tako se isto napinje i položaj joj pomogao da se isprducka...onda preko ramena kao da se treba podrignut ali malo više na rame da joj trbuščić stisne rame...to je moj muž radio jel je duži pa da ju primi biolje...tako se super podrignula...ma masaža po trbuhu ukrug ali to samo ponekad...i naravno meni je ovaj sirup bio zakon...probali homeopatske kuglice, sab simplex kapi, ove kaj je gore navedeno isto...nama nažalost nije pomoglo...svaka beba je za sebe...ti trebaš isprobavati i nađi kaj paše bebaču!...e da, i kim sam kuhala u kamilici samo potopljenoj  u vreloj vodi, ne jakoj...i to nam nije pomoglo...maaaaa...samo si popij normabel i njiši...user posted image

clock-img

03.09.2009, 14:24

clock-img

Wukovarka

pencil-img

6821

Lulu je imala problema dok joj crijeva nisu sazrela, plakala sam skupa s njom

Grčeve je imala svega tjedan dana...na sreću.

Strpljenja i proći će user posted image

Pisala sam negdje o vježbama koje mi je patronažna pokazala za crijeva...pomagala su nam
EVO NAŠLA user posted image

Ako ti uspijem objasniti...

1. Skinem ju da bude gola, uhvatim joj nozice u koljenima da su savijene i normalnog raspona i pritiscem ih prema trbuscicu.
Koljena su skroz pritisnuta uz trbuh, ne naslonjena, vec blago pritisnuta i tako drzim 30 sek i opustim noge...skroz ravno.
To ponavljam tri puta
2. Vrh srednjeg prsta na ruci je na pupku i prstima ispruzenim joj pritiscem podrucje od pupka do zdejlice, a drugom rukom pravim lagane kruzne pokrete po trbuhu u polukrug( prstima masiram u smjeru kazaljke na satu), znaci od lijeve do desne strane. Moras ocjeniti dovoljan stisak, znaci da ne place, ali da opet reagira na masazu
3. Punim dlanom ju mazis od prsa do zdjelice... Nauljis ruke i laganim pokretima punim dalnom prelazis po trbuhu, kao da nesto vuces prema dolje
Zavrsavamo sa prvom vjezbicom...

clock-img

03.09.2009, 14:36

clock-img

Anoniman

Wuki, odlične su ti te vježbice, ja za njih nisam znala!
Moja Paulina je imala isto tuljenje... mislim dasmo mi imali Sab simplex kapi. Joanna...ako čuješ da joj ide po crijevima i da prducka, to ne može nikako biti od rupe na srcu ni od krvarenja u mozgu, to su teške, teške gluposti! Znam da je s prvim djetetom uvijek teže. Ipak, molim te, opusti se! Promatraj ju... ako nema temperaturu, ako ne povraća, nema proljev, jede, pije... - ma sve 5! Nitko te nema pravo daviti nekim ludim pretpostavkama i dijagnozama. To su gluposti. Zapitaj se kako bi njima bilo da im to netko kaže za njihovo dijete.
Mala je zdrava. Te neke tegobe ima većina djece. TO će proći.
Uživajte u svakom danu i trenu kad je mirna, kad lijepo papa i spava. Prvi dani prolaze kao vjetar!

clock-img

03.09.2009, 16:35

clock-img

ejmama

pencil-img

7290

IZVORNA PORUKA: Joanna

Jako plače i viče, grči se, jako maše rukicama i nogicama ko da ju neko napada, krulji joj u trbuhu, prdi, ne kaka po par dana. Danas mi je imala vodeni proljev. Teško se podrigne pa bljucka i često štuca. Malo cica al svaki obrok završi flašicom jer nemam dovoljno mlijeka a već se i navadila na flašicu. Ja se i izdajem pa joj to malo dam. 20ml iz obje cice. Jako malo!!!.

Toliko bi ti i ja izdojila i onda dodavala Bebimil, ona bi jadna stalno tako vrištala i grčila se. Kad sam odustala od dojenja bila je kao nova beba, svi simptomi su prestali. Zato sam ovaj put s drugim djetetom rekla ako ne krene mlijeko u roku tjedan dana da prestajem s izdajanjem i tako je i bilo.  Patronažnu ni ne slušaj nego se osloni na svoje instinkte. Ja sam glupača poslušala patronažnu i počela joj davati samo 80ml jer kao dobiva puno na kilaži i mala jadna plače često i neće da spava pa sam i od toga odustala i počela joj davati više. Nije ti dobro često mijenjati mlijeko.

H 07 E 09

clock-img

03.09.2009, 19:11

clock-img

pikachu

pencil-img

4192

user posted image  Joanna, ja sam mislila da jedina tulim skupa s mrvicom i da ću skrenuti, ali vidim da vas ima još...I kod nas isto nije svaki dan u isto vrijeme, a nekada nije ni svaki dan... Nadam se će uskoro proći... Pokušavam sa čajem od koromača, sa čajem od kamilice i Sab simplex kapima... Nemam pojma da li išta pomaže ili samo malo ublaži simptome...  Javim ako otkrijem čarobni lijek...user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

clock-img

03.09.2009, 21:17

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

kupite sirup nurse harvys sirup za grceve nas je spasio kapi nam nisu bile od pomoci.

Nije lako treba samo puno strpljenja dok prode i ja sam mislila da cu izluditi.

Taman kada su prosli grcevi njega pocele muciti desniuser posted image
Tako da je uvijek nesto.

http://www.nemus.hr/nh.html
EVO TU VAM PISE SVE O SIRUPU.

Sretno.

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

03.09.2009, 21:27

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

Baš mi je žao niste jedine, to svi mi prođemo. Moja nije imala grčeve ali je imala problema sa stolicom i sab simlex nas je spasio. Moja pedijatrica isto nije od velike pomoći jel tvrdi da svaka majka ima dovoljno mlijeka za svoje dijete. Moja kad se nemre podrignuti ja legnem na leđa na jastuk i stavim nju sebi na prsa i tapkam je po leđima tak nam je lakše. Ona je sad već veća pa mi je tak lakše. probajte paziti i na prehranu ak dojite. Mojoj Katarini je smetala sva hrana koja nije bila kuhana i na lešo. Tak da sam do nekih tri mj. jela samo juhice, piletinu i sve na lešo.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

03.09.2009, 21:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

03.09.2009, 21:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

clock-img

04.09.2009, 07:32

clock-img

Joanna

pencil-img

547

Ajme kolko nas ima tj. naše male dječice.
Pokušat ću sa Nurse Harvey's  sirupom. Kapi Sab simplex i čaj od komorača su malo ublažili simptome al ne dovoljno. Možda bude sa sirupom bolje.
Sad mi je žao kaj sam joj promijenila mlijeko. Kad jedni vele bolje ti je ovo, drugi ono i ne znaš više kaj napraviti. Sad mi je glupo opet mijenjati jer to nije dobro za nju. Ostat ćemo na rozom hippu. Valjda će biti dobro.

Pikachu ti dojiš vitu ili je na flašici??

ejmama kak si prestala dojiti? Kak ti je nestalo mlijeko? Ja se moram malo izdojiti da mi se cice ne upale, jednom na dan mi je dovoljno! Kolko si joj davala papati na početku?

Ja sad više ne zna kaj da radim. Dal da joj dajem 100ml ili 120ml? Jel bude dobar rozi hipp? Kak ću joj opet promijeniti na novalac ili ptamil comfort?

clock-img

04.09.2009, 08:12

clock-img

dominik

pencil-img

7965

prati joj stolicu, ak bu i dalje proljev to ti je od mlijeka...

clock-img

04.09.2009, 10:08

clock-img

pikachu

pencil-img

4192

Ja Vitu isključivo dojim, ali pazila na prehranu ili ne stvar se ponavlja i na kraju ispada da kada dojiš da bi trebala biti na kruhu i vodi da ne bi prehrana izazivala grčeve...
Cvrčak, već sam dobila dječji termofor na dar, malo i on pomaže...
Zasad najviše pomaže kada je preko mog ramena, a ja skakućem na pilates lopti, ali ne mogu tako satima...user posted image
Vidim da ovaj sirup mogu tek sa mjesec dana pa ćemo se morati još malo strpiti...user posted image
Ejmama, baš sam i ja razmišljala kako će joj taman proći grčevi, a krenuti zubi... I uvijek nešto...
Tnx, cure na savjetima...user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

clock-img

04.09.2009, 10:13

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

clock-img

04.09.2009, 10:20

clock-img

pikachu

pencil-img

4192

Tnx, cvrčak... Pitat ću...user posted image

Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

clock-img

04.09.2009, 10:28

clock-img

dominik

pencil-img

7965

kad ljudi vide doru ne mogu vjerovati da je to isto djete od prije 5 mj...iako idu zubi van nije to tolika dreka kao sa grcevima...cure koje dojite nemojte misliti da je vasa prehrana kriva jer i djeca koja su na adaptiranom mlijeku imaju isto grceve (nekad jace nekad slabija) a svaki obrok je identican...sto se kapi i sirupa tice probajte ako pomognu super, ak ne znat ce te da ste sve probale...iako sam se ja  koji puta zabrinula jesam li ju zeznula sa time jer probali smo sve...sab simplex, sirup, zagrijani jastucic sa tresnjinim kosticama, vjezbice, cepice od kima iz njemacke, nosenje, zamatanje, ljuljanje...dok nije navrsila 3 mjeseca

clock-img

04.09.2009, 10:31

clock-img

katarinast

pencil-img

214

i mi smo koristili taj nurse sirup i spasio nas je puno je bolji od sab simplex-a