writing-img

Simptomi pred porod

clock-img

21.09.2009, 12:53

clock-img

mama2B

pencil-img

108

Cure koje ste rodile, jeste li imali kakve neobicne simptome pred porod, a da nije vezano uz puknuce vodenjaka ili ispadanje sluzavog cepa, trudove? Nesto da ste osjecale, primjetile dan, dva, tj. prije.

just the 2 of us - ja i moja curica !

clock-img

21.09.2009, 13:52

clock-img

uciteljica

pencil-img

1322

Ja nisam, user posted image . Kad je vodenjak puknuo to je bilo to.

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

clock-img

21.09.2009, 13:56

clock-img

Duve

pencil-img

1497

Ni ja nisam imala nikakve simptome... Prenjela 2 dana, došla na pregled u bolnicu i tamo i ostala i rodila... Sad ćemo vidjet kak će biti sa curicom user posted image , termin mi se bliži..

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

clock-img

21.09.2009, 14:03

clock-img

Nika 24052006

pencil-img

5558

Ja nisam imala nikakav osjećaj,otišao je sluzni čep i to je bilo to..Jedino sam dan prije dobila neke žute fleke po licu,koje su nestale nakon što sam rodila.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

clock-img

21.09.2009, 14:05

clock-img

mali_macic

pencil-img

1852

e to i meni zanima jer kod meni nema jos nikakvih naznaka niti imam neki osjecaj da bi mogla uskoro a termin mi je za 3 dana. poludit cu cekajuci a pogotovo ako prenesem.

nasa "mrvica" Ella - 04.10.2009
E very day and night
L ooking at you makes me smile
L oving you is what I do
A ll my heart belongs to you...

clock-img

21.09.2009, 14:06

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

niš...kad su i počeli trudovi nitko pa ni ja nismo vjerovali da bum rodila...ama baš niš...osim fizičkih tih znakova..kontrakcije, čep, plodna voda...nisam nikog ni čula da je predosjetio porod...user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

clock-img

21.09.2009, 14:24

clock-img

natalijax

pencil-img

12210

dva dana prije sam se tako cudno osjecala,neznam kako bi ti opisala,svima sam rekla u roku tjedan dana cu se porodit,nitko nije vjerovo,i pogodila sam,Bebac mi se rito  strasno drugcije,brze,drugcije sam disala,ubrzanije,Jednostavno znas po sebi da je to to,Barem je tako bilo kod mene

clock-img

21.09.2009, 14:30

clock-img

osobno

pencil-img

2730

Ja sam prinila 4 dana...i to su mi bila najgora 4 u ciloj trudnoći...a oko termina me počelo bolit kao da ću dobit stvari, nekoliko puta dnevno, a onda se postupno pojačavalo..to je kod svakog drukčije, nisam još čula dvi iste priče s poroda..

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

clock-img

21.09.2009, 15:01

clock-img

mama2B

pencil-img

108

IZVORNA PORUKA: osobno

...a oko termina me počelo bolit kao da ću dobit stvari, nekoliko puta dnevno, a onda se postupno pojačavalo..to je kod svakog drukčije, nisam još čula dvi iste priče s poroda..

meni je slicno danas cijeli dan. Ali malo cesce me boli, ali kratko. A da ne spominjem da sam vec 4 puta obavila nr.2 nuždu, pa me zanima jel ima to kakve veze. I beba se jako smirila danas. Udara, ali ne kao sve ove dane. A po doktorovom jos s pocetka trudnoce termin je 29.09., a po mom racunanju danas + 2,3 dana.

clock-img

21.09.2009, 15:02

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

sve je moguce,a kazu da se curice inace ranije rodeuser posted image

clock-img

21.09.2009, 15:04

clock-img

osobno

pencil-img

2730

IZVORNA PORUKA: mama2B

...a oko termina me počelo bolit kao da ću dobit stvari, nekoliko puta dnevno, a onda se postupno pojačavalo..to je kod svakog drukčije, nisam još čula dvi iste priče s poroda..

meni je slicno danas cijeli dan. Ali malo cesce me boli, ali kratko. A da ne spominjem da sam vec 4 puta obavila nr.2 nuždu, pa me zanima jel ima to kakve veze. I beba se jako smirila danas. Udara, ali ne kao sve ove dane. A po doktorovom jos s pocetka trudnoce termin je 29.09., a po mom racunanju danas + 2,3 dana.

Ja sam taj dan (kad sam išla rodit), bila tri puta na veliku, nisam osjećala glad, samo žeđ, i luka se bio smirio nisam skoro nikakve pokrte(osim štucanjauser posted image ) osjećala.pomalo, nemoj žurit, vjeruj, mi kad počne, znat ćeš.user posted image

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...

clock-img

21.09.2009, 15:09

clock-img

karoca

pencil-img

631

Kod mene u oba poroda ovako. po noći me uhvatili trudovi to su više kao lagani bolovi, išla sam na wc svako malo, kako su se bolovi pojačavali tako bi trčala u wc da sam se doma očistila bez klistira, nakon 2 sata sve jače, pošla u bolnicu i za uru rodila svojuuser posted image
DAJ BOŽE DA I VAMA BUDE TAKO! SVE NA JURIŠ! Nemaš kad ni mislit ni kukat, ništa dok se snađeš eto bebiceuser posted image

Mara: 28.03.2007
Katarina: 08.04.2009

clock-img

21.09.2009, 15:09

clock-img

mama2B

pencil-img

108

Ja sam taj dan (kad sam išla rodit), bila tri puta na veliku, nisam osjećala glad, samo žeđ, i luka se bio smirio nisam skoro nikakve pokrte(osim štucanjauser posted image ) osjećala.pomalo, nemoj žurit, vjeruj, mi kad počne, znat ćeš.user posted image

Vjerujem da cu znat. Nista, preostaje mi cekat samo. Mozda bude nes skoro, mozda nista jos. Hvala na info cure.

clock-img

21.09.2009, 15:11

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

obavezno nam javi,znas da smo uz tebeuser posted image

clock-img

21.09.2009, 15:34

clock-img

mama2B

pencil-img

108

Javim obavezno ak se sto pocne konkretno događat. user posted image

clock-img

21.09.2009, 15:38

clock-img

natalijax

pencil-img

12210

ja sam isto cjeli dan imala velike nuzde,i kad kod mi se djete ritalo,stomak je bio tvrd,znaci cim me udario,stomak se stvrdnio

clock-img

21.09.2009, 20:28

clock-img

sanjarica

pencil-img

746

za prvi nisam imala nista karakteristicno al za dr.sam osjetila kako mi se dijete spustilo,kao da je sjelo na sve kosti ,na karlicu i neku tezinu dolje sam osjetila.i kazem ja cimerici u sobi(vec sam lezala u boln.zbog tlaka,termin tek bio za 3 sedmice)ajoj,rekoh ja kao da cu rodit moram zvat dr.da me pregleda...i nakon par sati pukne vodenjak i rodi se moja mrva od 2900.

Ljubav! Citava knjiga u jednoj rijeci,cijeli okean u jednoj suzi,
sedam nebesa u jednom pogledu,
vihor u jednom uzdahu,grom u jednom dodiru,hiljadu godina u jednom trenu."

clock-img

22.09.2009, 14:07

clock-img

Bubu

pencil-img

1034

Mama2b, ima kaj novo danas???

clock-img

22.09.2009, 14:08

clock-img

osobno

pencil-img

2730

Javim obavezno ak se sto pocne konkretno događat. user posted image

JAvi se, jaaavi seeeee!!!

clock-img

22.09.2009, 15:49

clock-img

dela

pencil-img

1

Pozdrav svim skoro mamama na forumu i onima koje već znaju šta nas čeka i pomažu savjetima!Ja sam od danas član ovog foruma,u 37.tjednu trudnoće,prvo dijete i umirem od straha!Kako ću znati,šta ako me iznenadi ranije pa se uspaničim,a ako se šta zakomplicira...Sto je pitanja!Zato želim znati kakva su vaša iskustva?Jel imaš neki osjećaj bar par dana prije,bilo šta?Radujem se druženju s vama i zajedničkom iščekivanju!

Naša curica bi trebala doći 17.10.user posted image

clock-img

22.09.2009, 16:11

clock-img

njanja

pencil-img

8766

da sam više obračala pažnju, a ne bila uzbuđena (primljena u bolnicu dan ranije i skompala se s trudnicama i cijeli dan šetala po hodnicima i klafrala), skužila bi da se jan umirio i da se porod približava.....nije bio aktivan kao inače....istu noć mi je puknuo vodenjak.....a cca 2 h prije sma osjetila 2 čudna pokreta iznutra....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

23.09.2009, 12:10

clock-img

mama2B

pencil-img

108

IZVORNA PORUKA: Bubu

Mama2b, ima kaj novo danas???

Nista novog ni jucer ni danas. Jos uvijek sam kod kuce. Beba je jako mirna, a ja se i dalje klistiram, i isto kao i kod Natalijax mi se trbuh stvrdnjuje kad se beba mice. Hoce li vise krenut nesto konkretno???

clock-img

23.09.2009, 12:20

clock-img

mama2B

pencil-img

108

IZVORNA PORUKA: dela

Pozdrav svim skoro mamama na forumu i onima koje već znaju šta nas čeka i pomažu savjetima!Ja sam od danas član ovog foruma,u 37.tjednu trudnoće,prvo dijete i umirem od straha!Kako ću znati,šta ako me iznenadi ranije pa se uspaničim,a ako se šta zakomplicira...Sto je pitanja!Zato želim znati kakva su vaša iskustva?Jel imaš neki osjećaj bar par dana prije,bilo šta?Radujem se druženju s vama i zajedničkom iščekivanju!

Ja sam u istom problemu kao i ti. Prva beba, nemam pojma sto da ocekujem. A kako mi je ovo zadnji tjedan sam trazim neke naznake , simptome da bu se nesto pocelo desavat. U petak sam bila otvorena za prst i rekao mi je doktor da je cerviks smeksan i skracen ( sto znaci da porod moze pocet bilo kad , a i ne mora). A vec 2,3 dana imam lagane kontrakcije koje su totalno nepravilne i pojacan iscjedak. A klistiranje sam vec spomenula.

clock-img

23.09.2009, 13:32

clock-img

dominik

pencil-img

7965

u prvoj trudnoci sam bila narucea na izazivanje jer nista nije ukazivalo da ce bilo kaj krenuti ....druga trudoca tj pred porod...2 tjeda prije me pocelo svaki drugi dan onako u ledjima dole serafiti...dan poroda od jutra a vc-u...serafi ko da cu dobit mengu...otisla u zadnji soping...predvecer opet bol u ledjima svakih pola sata...pa na 20 min...pa na 17 he he he uspavala dominika i put za bolnicu...za sat i pol cura mi je bila na rukama...sto se pokreta tice prvo se smirila ali zadnji dan je pocelo lupanje...

clock-img

05.10.2009, 16:32

clock-img

mama2B

pencil-img

108

Drage ringerajke!

Evo nikako se nisam uspjela javit do sad, ali htjela bi prijavit da sam rodila 26.09.2009 Jednu prekrasnu curicu Saru! 3450 g i 51 cm.
Ipak oni cudni simptomi su bili nekakvo upozorenje da se blizi porod. Ja sam na kraju dosla u trudnicku ambulantu i doktor napravio amnioskopiju i rekao da mi je oticala plodna voda polako. I nakon pregleda otisla u svlacionu kad ono bljuc, ostatak vode, otisao i cep i veli doktor pravac rađaona. U 3 sam zaprimljena u rađaonu. U 5 sam bila u boxu sa laganim trudovima, pa su me nakon 2 h vratili u predrađaonu , jer se nisam otvarala, pa u 9 natrag u box.Trudovi svakih 5 min, a ja sam bila samo prst otvorena. I tako su me pustili do jutra, i tek u 8 sam rodila. Bez epiduralne, gela, dripa, epiziotomije. Bilo je bolno do neba, ali sada napokon drzim svoju srecicu u rukama.