writing-img

Male tajne velikih kuhara

clock-img

07.03.2009, 20:37

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Kuhanje povrća s kockom za juhu umjesto soli obogatit će mu aromu, baš kao i ubacivanje režnja-dva češnjaka.

 
Kuhate li cvjetaču, nekoliko kapi limuna očuvat će boju.

Za hrskavu salatu na dno zdjele stavite tanjurić pa tek tada začinite. Suvišna tekućina iscurit će ispod tanjura pa salata neće biti prezačinjena.

Za dizana tijesta kvascu dodajte prstohvat šećera pa će se bolje dignuti. Ne miješajte sol direktno s kvascem i vodom jer sol ometa dizanje.



_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

07.03.2009, 21:22

clock-img

dikac

pencil-img

1452

korisno, sutra za ručak kao prilog planiram skuhati cvjetaču i probat ću ovo s limunom, zanimljiva mi je fora sa šećerom i dizanim tjestom

clock-img

07.03.2009, 21:24

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Da...to ni ja nisam znala. Bas cu probati sutra ako cu mijesiti pizzu.....

 
Ako imate jos koji koristan savjet, pucajte!


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

07.03.2009, 22:23

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

Tijesto za pizzu najbolje se digne u hladnjaku, samo ga namažete uljem i na 20 min. stavite u hladnjak. Probajte!

_____________________________

Samo luda mama...

clock-img

07.03.2009, 22:25

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

IZVORNA PORUKA: Ruža

Tijesto za pizzu najbolje se digne u hladnjaku, samo ga namažete uljem i na 20 min. stavite u hladnjak. Probajte!

 
Vidis...a ja uvijek brijem da ga moram stavit dizat na toplo user posted image


_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

07.03.2009, 22:26

clock-img

Lady3

pencil-img

7201

ja naprimjer povrću koje se dinsta a žurim se dam malo praška za pecivo..tako se povrće brzo raspadne i smiksam na brzinu u pire(za umak)..
Tijestu uvijek dodajem i šećera..istina je da se lijepo digne..Ako vam se žuri a želite da tijesto se brže digne..ugrijte jednu posudu u pećnicu i poklopite tijesto,kad se posuda ohladi,tijesto se dignulo i možete ga razvaljati..user posted image imam toga još,sam se ne mogu trenutno sjetiti..imam zapisano u bilježnici..

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

07.03.2009, 22:28

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

Ti sve pises.
Moram ja doci do te biljeznice.
Mogla bi zaraditi da je objavimuser posted image


_____________________________

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

07.03.2009, 22:29

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

A mozemo i svratiti na ovu temu i tu sve sakupiti user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

07.03.2009, 22:38

clock-img

Lady3

pencil-img

7201

odoh ja po bilježnicu i napišem vam..može..user posted image Marta ne budi takva ili ti više neću dati nijedan receptićuser posted image user posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

07.03.2009, 22:39

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

IZVORNA PORUKA: Lady3

odoh ja po bilježnicu i napišem vam..može..user posted image Marta ne budi takva ili ti više neću dati nijedan receptićuser posted image user posted image



Nemoj biti tako zlocestauser posted image user posted image
Ja se samo malo zezamuser posted image user posted image



_____________________________

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

07.03.2009, 22:41

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Uzmite u obzir da sve sto ovdje objavite, da ste se odrekle autorskih prava user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

07.03.2009, 22:41

clock-img

Lady3

pencil-img

7201

ma znam Marta..user posted image user posted image i ja se zezam..pa znaš da se ne smije ljutiti trudnicu inaće ću dobiti ječmenac na oku..a to ne bi htjela..user posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

07.03.2009, 22:42

clock-img

Lady3

pencil-img

7201


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Uzmite u obzir da sve sto ovdje objavite, da ste se odrekle autorskih prava user posted image




a da ipak ja malo pričekam s objavom ovdje..napišem knjigu,vi kupite a ja zaradim..user posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

07.03.2009, 22:43

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

IZVORNA PORUKA: Lady3


IZVORNA PORUKA: tikica_69

Uzmite u obzir da sve sto ovdje objavite, da ste se odrekle autorskih prava user posted image




a da ipak ja malo pričekam s objavom ovdje..napišem knjigu,vi kupite a ja zaradim..user posted image



To bi mogla....


_____________________________

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

07.03.2009, 23:03

clock-img

Lady3

pencil-img

7201

Evo mene s mojom bilježnicom..al da mi niste ukrale i objavile..user posted image dijelimo pola-pola..user posted image
Uvenulo povrće će biti svježe ako ga stavimo u 1/4 sata u mlaku vodu,a nakon toga isplahnite u hladnoj vodi.
Grah i grašak se neće ucrvati ako ih pospete solju i s vremena na vrijeme ih promiješate.
Jelo neće zagorjeti ako prije kuhanja posudu isplahnemo hladnom vodom.
Variva koja ostanu od ručka ne valja držati u željeznoji emajliranom posuđu već u porculanskom ili staklenom.
Smežurane jabuke ponovo će biti glatke ako ih neko vrijeme držimo u vrućoj vodi.
Pečeni kolač se odmah vadi iz tepsije kad su napola hladni jer se tada neće lomiti prilikom vađenja.
Ako se kolač prilijepi za dno tepsije,treba izvrnuti tepsiju s kolačem i  krpu koju smo namočili u hladnu vodu obložiti  na dno tepsije.nakon nekog vremena kolač će se odlijepiti od dna.
Eto za sad toliko..nadam se daće nekome nešto pomoći,ja sam većinu isprobala i djeluje..user posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

07.03.2009, 23:05

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

07.03.2009, 23:05

clock-img

mariola

pencil-img

19495

user posted image

clock-img

07.03.2009, 23:08

clock-img

Candy

pencil-img

9948

Ma Lady,ti si naše zlato user posted image user posted image user posted image !



_____________________________

Ono što će davati svjetlo,mora izdržati izgaranje.
(V.E.Frankl)

clock-img

07.03.2009, 23:16

clock-img

Lady3

pencil-img

7201

a evo još sam našla:Luk prije prženja prokuhajte u vreloj vodi,tako će biti još ukusniji.
Prije kuhanja mlijeka potrebno je da u loncu proključa malo vode,tako mlijeko neće pregorjeti.
Tortu dok je vruća režite ugrijanim nožem.
Tijesto neće izgorjeti ako ga prekrijete običnim listom dok se peče.
Meso od stare kokoši skuhati će se brzo ako se u vodu u kojoj se kuha doda malo rakije.
Tijesto za palačinke će biti ukusnije ako se prvo izmiješa mlijekoi brašno a zatim jaje.
Majoneza će biti ukusnija ako se začini s nekoliko kapi bijelog vina.
Da bi lakše očistili mašinu za mljevenje mesa poslije upotrebe prvo sameljite koru kruha i onda je oprati.
Eto cure,ja sam vam dala..sve ovo sam isprobala i kod mene djeluje..Sad tko voli,nek izvoli..user posted image  

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

07.03.2009, 23:17

clock-img

lee

pencil-img

4135

lady ti si genijalna!user posted image  

_____________________________

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

clock-img

07.03.2009, 23:20

clock-img

Candy

pencil-img

9948

Lady za glavnog kuhara Raje user posted image user posted image user posted image user posted image !

_____________________________

Ono što će davati svjetlo,mora izdržati izgaranje.
(V.E.Frankl)

clock-img

09.03.2009, 01:01

clock-img

Lady3

pencil-img

7201

tnxuser posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

clock-img

11.03.2009, 20:46

clock-img

Kika83

pencil-img

6965

bravo lady user posted image  user posted image

Zadnji članci

article-img