cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Liker i sok od višnje

clock-img

16.06.2009, 10:24

clock-img

Thea

pencil-img

4043

Imam puno višnja pa bi radila sok i liker.već sam radila prije dvije godine ,ali sam izgubila recept pa molim pomoć....

_____________________________

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

16.06.2009, 10:26

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

operi staklenku...tavi višnje i zasipaj sa šečerom..poklopi...kada se šečer rastopi nadoliješ rakije...menije najbolje ipak od šljive ili kruške ali domaća i to je to...količina koliko čega ja ne mjerim več odokativno...ako voliš aleđe više šečera ako voliš jako, više rakije...-nadam se da sam ti malo pomogla ako je to kaj trebaš...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

clock-img

16.06.2009, 10:27

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

IZVORNA PORUKA: FIONA

operi staklenku...tavi višnje i zasipaj sa šečerom..poklopi...kada se šečer rastopi nadoliješ rakije...menije najbolje ipak od šljive ili kruške ali domaća i to je to...količina koliko čega ja ne mjerim več odokativno...ako voliš aleđe više šečera ako voliš jako, više rakije...-nadam se da sam ti malo pomogla ako je to kaj trebaš...user posted image user posted image user posted image

i da mora biti na suncu dok se topi šečer!


_____________________________

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

clock-img

16.06.2009, 10:38

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Ove godine radim po novom receptu.
Slozis red visnji, red secera, u sredinu stavis vaniliju i zalijes rumom.

Prijasnjih godina sam radila na isti nacin ali s rakijom i bez vanilije.

clock-img

16.06.2009, 10:39

clock-img

Thea

pencil-img

4043

Tako sam i mislila,ali ima dosta verzija da odmah i zaliješ rakijom pa tako stoji na suncu.Stavit ću samo  šećer i višnje pa kad se rastpoi rakiju...Hvala ti...Znala sam da ćeš ti odmah se javiti.user posted image user posted image user posted image user posted image   A kako sok.Čini mi se da preko noći ostavim da višnje odstoje sa šečerom,zatim ih dobro izgnječim,iscjedim i taj sok sa vodom i šečerom kuham...user posted image user posted image user posted image user posted image Da li je tako???Ja sam senilna pa zaboravljam...

_____________________________

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

16.06.2009, 12:39

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Za sok ti ne znam jer nisam nikada radila, ali moglo bi biti tako.

clock-img

16.06.2009, 12:55

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Ne znam to raditi....nikad nisam....

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

16.06.2009, 13:20

clock-img

nedijeljka

pencil-img

47

3 kg očišćenog voća, samljeti na mašinu za meso, kod pogodnog voća odstraniti kožu. Prokuhati 2 l vode, ohladiti i uliti u voće na tu količinu dodati 4 dkg limunove kiseline stoji 12 h. Sutra procijediti te dodati šećer na 1 kg voća 1 kg šećera, stoji 24 h sa dodanim konzervansom povremeno promiješati. Na litru procijeđenog soka 1 kg šećera.
Kod mene se nekuha voće samo voda tako da valjda ostane nešto i kvalitetnoga u tom soku. Ja sam prošle godine imala gotovog soka 10 l. Pili smo ga ,a negdije do 4-5mj ne znam točno, znam samo da se nije kvario. Ovo je recept za sok od svakog voća s tim da višnje ne gulim i ne meljem samo očistim koštice, tako da na kraju kožu upotrijebim za đem. Voće poput breskve, šljive, marelice(kajsije) treba guliti i mljeti.

clock-img

12.07.2015, 22:13

clock-img

Ela28

pencil-img

722

Ja sam radila proslo ljeto visnjevac.Tako kao i ostale cure .U sirje staklenke stavila visnje pa secer pa rakiju i 40 dana na sunce .I dobar je malo je jaci jer sam koristila sljivovicu .A mama je isto tako ali prokuhala i njezin je bas ono fin i kremast ma odlican user posted image

clock-img

14.07.2015, 11:18

clock-img

vandax

pencil-img

859

Ja radim liker ono red višanja, red šećera, ali na kraju stavim rum jer mi je finije. Jedne godine sam i Pepito stavljala. Odlični su.