cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

7 praktičnih razloga da imate "samo još jednu" bebu

Roditelji s četvero i više djece su najsretniji. Prema jednoj australijskoj studiji, mame i tate s velikim obiteljima navode da su najzadovoljniji životom. Vidite? Znanost vam je potpuno naklonjena.

7 praktičnih razloga da imate "samo još jednu" bebu

Prema mom mužu, 100 posto smo završili s djecom, napisala je Michele Stein za www.babycenter.com. Troje djece je više nego dovoljno, kaže on. A opet, rekao je to i odmah nakon što smo dobili drugo dijete. I evo nas. Ipak. S troje.

 

Ja? Pa, još uvijek sam bliža odluci da su naši dani rađanja beba zauvijek završeni. Da, troje male djece - uzrasta od 5 godina, skoro 3 godine i 8 mjeseci - trenutno zvuči prilično neodoljivo (naročito s bebom koja ne spava i kojoj izbijaju zubići, što život trenutno čini vrrrrlo zanimljivim). Ali mi smo još uvijek mladi. I tko zna kako ćemo se osjećati za godinu ili dvije, zar ne?

 

Za roditelje troje djece koji još nisu donesli odluku, da li da dodaju dijete broj četiri, evo 7 praktičnih razloga za „još samo jednu“ bebu:

 

PROČITAJTE JOŠ: Jeste li spremni za drugo dijete?

 

1) Vaša sreća je u pitanju. Roditelji s četvero i više djece su najsretniji. Prema jednoj australijskoj studiji, mame i tate s velikim obiteljima navode da su najzadovoljniji životom. Vidite? Znanost vam je potpuno naklonjena.

 

2) Ionako imate svu tu opremu za bebe. Sve te stvari će se potpuno isplatiti, bude li ih koristilo još jedno dijete. Nema veze što krevetac ima urezane tragove zuba prvih troje mališana, ili što vam nedostaje polovina dijelova Baby gym-a. U njima je ostalo još dovoljno života, vjerujte mi na riječ.

 

3) Ponovo ćete imati paran broj djece. Često čujem da je bolje imati paran broj djece, jer djeca sama imaju tendenciju da se uparuju. Ne želite da jedno dijete izostavite iz svega, zar ne? Osim toga, kada odete u luna park sa svojom šestočlanom obitelji, svako će imati partnera za rolerkoster. Na kraju krajeva, ovo je izuzetno važno i u svakodnevnom životu.

 

4) Veliko vozilo? Obavljeno. U našem slučaju, imati troje djece je bila prekretnica za vlasništvo minivan-a. Pošto smo već napravili skok do većeg vozila, slobodno mesto je spremno i moli za još jedno auto sjedište.

 

PROČITAJTE JOŠ: Razlike u odgoju prvog i drugog djeteta

 

5) Već znate da u vašem srcu ima mjesta za još jedno dijete. Kada ste bili trudni s bebom broj dva, brinuli ste da nećete moći voljeti drugo dijete koliko svoje prvo. Ali sva ta briga je bila uzalud jer ste naučili - preko bebe broj dva i tri - uvijek ima dovoljno mjesta u vašem srcu za još jedno dijete.

 

6) Još uvijek imate ono jedno ime koje još niste iskoristili. Da, imali ste čast da nazovete tri čovjeka imenima koja ste im dali. Ali još uvijek imate listu prekrasnih imena koja bi propala ako biste sada prestali. MORATE imate dječaka ili djevojčicu kojima ćete dati to preostalo omiljeno ime, kako bi vaš život bio potpun.

 

7) Što je još jedan razlog, zaista? U ovom trenutku, vaši dani su već glasni i kaotični. Da li je četiri zapravo mnogo teže od tri? Pretpostavljam da ćete to morati sami saznati!

 

Izvor: www.babycenter.com

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img