cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

VidimosE, i zajedno ćemo učiniti velike stvari!

U ovoj godini iza nas, godini iskustva pandemije i karantene, želimo osvijestiti ljude oko nas kako zapravo naša djeca i odrasli „žive“ gotovo čitav život takvim načinom, često skoro potpuno izolirani.

VidimosE, i zajedno ćemo učiniti velike stvari!

Udruga za sindrom Down – Rijeka 21  postoji od 2004. godine i broji 60-tak članova, različite dobi, od svega nekoliko mjeseci do 50 godina. Svojim aktivnostima udruga nastoji što bolje i kvalitetnije predstaviti sebe, svoj rad te uz pomoć volontera i raznih organizacija, unaprijediti kvalitetu života naših članova i osigurati im integraciju i inkluziju.

 

"U ovoj godini iza nas, godini iskustva pandemije i karantene, želimo osvijestiti ljude oko nas kako zapravo naša djeca i odrasli „žive“ gotovo čitav život takvim načinom, često skoro potpuno izolirani. Uskraćeni za pohađanje redovnih škola, osnovnih i srednjih, nemogućnost zapošljavanja, prepušteni sebi i svojim bližnjima negdje na marginama društva. Ima pomaka u svijesti ljudi, ima pomaka u društvu, ali na žalost još uvijek ne dovoljno. U skladu s time, naš projekt „vidimosE“ pokušava promijeniti percepciju društva o Down sindromu i pokazati koliko su naši članovi „jednaki svima“, kako žele doprinositi društvu i biti punopravni članovi istog."

 

Glavni ciljevi koje su si postavili su:

- senzibilizacija društvene zajednice prema osobama s poteškoćama, posebice sa sindromom Down

- osvješćivanje ljepote u različitosti

- poticanje stvaranja okruženja u kojem će svi ljudi prepoznati i prihvatiti vrijednosti i dignitet osoba s poteškoćama, posebice s naglaskom na sindrom Down

- promjena percepcije te stvaranje budućnosti u medijima i marketinškoj industriji za osobe s poteškoćama

- kreativno stvaralaštvo osoba sa sindrom Down, te snalaženje i napredovanje u vještinama proizvodnje i plasiranja proizvoda

 

Više o Udruzi i o projektu Vidimo sE možete pronaći na njihovoj stranici >>>

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img