cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

VIDEO: Zašto se rađa sve manje dječaka?

Zanimljiv dokumentarac o razlozima opadanja muške populacije i zašto sve više muškaraca ima problema s plodnošću.

VIDEO: Zašto se rađa sve manje dječaka?

Često se pitamo koje kreme koristiti za nježnu dječju kožu, posebice za najosjetljivija područja poput genitalija i lica. Koja odjeća i pelene bolje pristaju bebinoj koži i omogućuju joj disanje. Svakako da svaka majka želi svom djetetu dati samo najbolje, ali mišljenja o tome što je najbolje su prilično podijeljena čak i među majkama.

 

Industrija (kozmetička, farmaceutska...) je izuzetno moćna, a sudeći po reklamama možemo zaključiti koliko se u ovoj industriji zarađuje. Sve je više kozmetičkih, farmaceutskih pripravaka i proizvoda od sintetičkih materijala ili plastike, uključujući i one namijenjene bebama i maloj djeci, a učinci svih tih proizvoda na naše zdravlje jednostrano su poznati.

 

Obično znamo njihova pozitivna svojstva i dobrobiti koje nam donose u život, ali premalo znamo o negativnim učincima koje mogu izazvati, uglavnom zato što proizvođači ne žele da negativni rezultati dođu u javnost.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za mušku neplodnost krive su i kemikalije u kući

 

Dokumentarni film "Muškarac koji nestaje" govori o iznimno važnoj i malo poznatoj činjenici koja se događa našoj populaciji, o otrovnim tvarima koje su svuda oko nas i ugrožavaju sposobnost reprodukcije muškaraca. Posljednjih desetljeća vidjeli smo spor, ali dramatičan porast genitalnih nedostataka i problema kod dječaka i mlađih dječaka, s nižim brojem spermija kod muškaraca, abnormalnom strukturom sperme i porastom raka testisa. Istovremeno, dječaci su puno skloniji ADHD-u, autizmu, Tourettovom sindromu, cerebralnoj paralizi i disleksiji.

 

Dokumentarac pokazuje gdje se najvjerojatnije krije razlog koji je, prema mnogim liječnicima i istraživačima, glavni uzrok sve većeg broja tegoba kod dječaka i muškaraca. To su kemikalije koje nas svakodnevno okružuju jer se nalaze u sasvim običnim stvarima kao što su šamponi, kreme, igračke, pelene, dječje bočice, sunčane naočale, odjeća, tepisi, meso, mliječni proizvodi i tako dalje.

 

Kemikalije, koje se nazivaju i hormonski disruptori ili endokrini disruptori, koriste se u predmetima i proizvodima kojima smo svakodnevno izloženi i navodno izravno štete muškoj plodnosti te broju i zdravlju muške djece.

 

Dokazano je da kemikalije koje se nalaze u plastici, ponajviše u onoj koja se koristi za predmete, stvari i proizvode namijenjene najmlađima, sadrže štetne tvari koje uzrokuju neplodnost, a često i smrt muških embrija. U dokumentarcu možete pogledati svjedočanstva pojedinih stručnjaka i žrtava koji imaju problema zbog štetnog djelovanja ovih tvari.

 

PROČITAJTE JOŠ: Muška plodnost: 8 namirnica za povećanje količine sperme

 

Možda je to još jedna teorija zavjere, ali činjenica je da se danas u svijetu rađa oko 3 milijuna dječaka manje nego djevojčica, a taj broj stalno raste. Značajno je porastao i postotak neplodnih parova, a prije svega izrazito je visok postotak muške neplodnosti. Pogledajte dokumentarac, istražite i budite oprezni. Dobro je znati s čime imamo posla, pogotovo ako želimo zaštititi svoje najdraže, djecu.

 

Dokumentarni film traje nešto više od 40 minuta i na engleskom je jeziku. Možete ga pogledati na ovom linku.

 

Izvor: Ringaraja.net

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img