cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Što je ljubav...iz dječje perspektive

Djeca su odgovorima pokazala što je prava filozofija i moć zapažanja.

Što je ljubav...iz dječje perspektive

Ispitana je grupa djece od 4 – 8 godina na temu: "Što je to ljubav?" Odgovori koje su dobili bili su opširni i duboki. Nitko se nije nadao takvim objašnjenjima. Djeca su im pokazala što je prava filozofija i moć zapažanja.

 

- "Kada je moja baka dobila artritis više se nije mogla saginjati i lakirati nokte na nogama, pa je moj djed preuzeo taj dio posla na sebe. Čak i kada je sam dobio artritis nije prestao. To je ljubav!" (Rebecca, 6 godina)

 

- "Kada te netko voli, on na poseban način izgovara tvoje ime. I ti znaš da je tvoje ime sigurno kada se nalazi u njegovim ustima." (Bill, 4 godine)

 

- "Ljubav – to je kad ideš negdje jesti i daješ nekome veći dio svojih prženih krumpirića ne tražeći ništa zauzvrat." (Daisy, 6 godina)

 

 PROČITAJTE JOŠ: Što učimo od djece?

 

- "Ljubav – to je kada se smiješ čak i kada si umoran." (Terry, 4 godine)

 

- "Ljubav – to je kad moja mama kuha kavu tati pa otpije gutljaj, prije nego što mu da šalicu, da se uvjeri da je kava dobra." (Danny, 7 godina)

 

- "Ljubav – to je kada kažeš dečku da ti se sviđa njegova košulja i onda je on nosi svaki dan." (Nancy, 7 godina)

 

 

- "Kada voliš nekoga, tvoje trepavice se sve vrijeme spuštaju i podižu, gore – dole, a ispod njih vidiš samo svijetle zvijezde." (Caren, 7 godina)

 

- "Ako ne voliš ni u kom slučaju ne smiješ govoriti 'volim te'. Ali ako voliš, onda to moraš stalno ponavljati. Ljudi zaboravljaju." (Jessica, 8 godina)

 

- "Ljubav – to je kada mama vidi tatu u kupatilu i ne misli da je to ružan prizor." (Mark, 6 godina)

 

 PROČITAJTE JOŠ: Ljubav potiče razvoj mozga

 

I, na kraju, autor Leo B. jednom je objasnio smisao ovakvog istraživanja. Njegov cilj je bio da pronađe najpažljivije dijete.

 

Pobjednik je bio četverogodišnji dječak, čiji je stari susjed nedavno ostao udovac... Vidjevši da starac plače, dječak je ušao u dvorište, popeo mu se u krilo i jednostavno tamo sjedio. Kada ga je majka upitala što je rekao susjedu, dječak je odgovorio: "Ništa. Samo sam mu pomogao da plače."

 

Izvor: princesssydneyy.blog

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img