cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Samo MALO - kreativne i originalne igračke za djecu

clock-img

11.1.2022

pencil-img

PR

Ukoliko ste u potrazi za kreativnim i originalnim igračkama za djecu, a ujedno vam je važno da budu izrađene od prirodnih materijala, onda je internet trgovina Samo MALO idealno mjesto za vas.

Samo MALO - kreativne i originalne igračke za djecu

Danas ćemo vas upoznati s jednom zabavnom i potpuno drugačijom internet trgovinom za djecu i roditelje. Ukoliko ste u potrazi za kreativnim i originalnim igračkama za djecu, a ujedno vam je važno da budu izrađene od prirodnih materijala, onda je internet trgovina Samo MALO idealno mjesto za vas.

 

Ideja o mjestu dobre i pozitivne vibre na kojem će se okupiti isključivo mali hrvatski proizvođači koji svoje artikle za djecu izrađuju isključivo od prirodnih materijala, dugo je tinjala u osnivačici ove internet trgovine, Mileni Stipić.

 

„Kao mami dvoje male djece, izrazito mi je važno da se moji klinci igraju s kvalitetnim igračkama izrađenim od prirodnih materijala, koje će poticati njihovu maštu i kreativnost kao i samostalno razmišljanje. Uporno sam tražila nove izvore preko kojih sam dolazila do malih proizvođača koji izrađuju takve artikle. Bio je to dugotrajan proces. Bilo je mnogo samozatajnih obrtnika koji imaju prekrasne proizvode, ali nisu bili adekvatno zastupljeni na tržištu. Komunikacija je bila fantastična. Ima ovdje pravih majstora zanata, poput tesara ili krojačica, ali i osoba koji su svoja stručna zanimanja (koja nisu bliska izradi dječjih artikala) zamijenili osmišljavanjem i izradom kreativnih proizvoda za djecu. S vremenom se spontano stvorila jedna pozitivna, mogu slobodno reći – obitelj, gdje nerijetko u komunikaciji ubacimo i privatne teme, popijemo kavu...

 

Dugo godina sam radila u jednoj većoj firmi na poslovima prodaje i u tom segmentu imam znanje i iskustvo, ali pri pokretanju vlastitog posla zaredali su se upitnici. Veliki motiv pri upuštanju u ovaj pothvat bila su moja djeca. Željela sam imati mogućnost kreirati svoje vrijeme i što češće biti s djecom, pa čak i ako to znači noćne smjene (što se često i događa), ali ništa mi nije teško, jer znam da to radim za svoju obitelj i da po prvi put u životu radim posao koji volim. Za sad vjerujem da sam pronašla čarobnu formulu koja zadovoljava obavljanje poslovnih obveza i druženje s obitelji i to me veseli, jer djeca tako brzo odrastu.

 

Budući da sam često svojoj djeci nabavljala igračke i ostale dječije artikle preko facebook i instagram prodajnih kanala, tako sam došla na ideju da te vrijedne male proizvođače okupim na jednom mjestu i na taj način im omogućim bolju prepoznatljivost na tržištu, kao i veći prodajni doseg i širu publiku. Mi vodimo kompletnu brigu oko narudžbi, komunikacije s kupcima, oglašavanja i marketinga. Na taj način omogućavamo malim proizvođačima da se fokusiraju na kreativnost i izradu prekrasnih i kvalitetnih proizvoda.

 

Naša vizija je prije svega stvoriti jednu pozitivnu zajednicu koja će okupiti male hrvatske proizvođače i omogućiti im lakši proboj na tržište, a s druge strane želimo olakšati roditeljima tako što će Samo MALO web shop postati sinonim za sigurnu kupnju dobrih, kvalitetnih i zabavnih igračaka hrvatskog podrijetla.

 

Na taj način podržavamo i potičemo domaće proizvođače a sigurna sam da će to prepoznati i posjetitelji našeg web shop-a.

 

Milena ističe da je o ovoj ideji dugo razmišljala, ali uvijek je nedostajalo ono malo hrabrosti da zakorači u privatne vode i realizira svoj plan. Onda je u jednom trenutku osjetila prezasićenost svojim tadašnjim poslom, učinila prvi hrabar korak i sve kockice kao da su sjele na svoje mjesto. Velika pomoć bili su i poticaji za samozapošljavanje. Hrvatski zavod za zapošljavanje prepoznao je potencijal ove ideje i ubrzo je dobila novčanu potporu s kojom je započela ovu, sigurni smo, uspješnu priču.

 

Što vas to očekuje u internet trgovini Samo MALO?

 

„Ono što nam je jako važno je sigurnost i kvaliteta. Tim se vrijednostima vodimo prilikom odabira malih proizvođača čije ćemo proizvode predstaviti. Tako ćete kod nas pronači od drvenih igračaka i prekrasnih waldorfskih lutaka, do ukrasnih jastuka, heklanaca, drvenih slagalica, interaktivnih knjiga i slikovnica za djecu i još puno kreativnih stvarčica za uređenje dječijih soba. Moram napomenuti da je cilj zajedničkim snagama osmišljavati nove, još maštovitije i kretivnije proizvode, a s pojedinim proizvođačima taj je proces već započeo.

 

Moram spomenuti vrijednog gospodina Zlatka Šebalja koji izrađuje predivne drvene igračke u obliku vatrogasnih vozila, motora, kamiona, vlakova, namještaj za djecu također. Cijela Slavonija zna za njega, dugo je godina radio u HŽ-u i onda se razbolio. U to vrijeme intenzivnije se posvetio svom hobiju, izradi drvenih proizvoda za djecu. Radeći ono u čemu uživa pozitivno je utjecalo i na njegovo zdravstveno stanje. Moćna je stvar kad čovjek radi ono što voli, a to se može iščitati i kroz kvalitetne i kreativne proizvode.

 

Tu nam je i Helena Puratić,vlasnica brenda Sovica mama iz Zagreba koja izrađuje ukrasne jastuke u obliku životinjica i razna druga čuda u svojoj maloj radionici. Kreativnost je u njezinom slučaju neiscrpna. Veselim se njezinim novim realiziranim maštarijama.

 

Imamo još nekoliko mama sa svojim proizvodima u našoj internet trgovini. Spomenula bih Anu Međimorec, za mene zaista jedna supermama koja je uz redovan posao u bolnici i četvero djece osmislila kreativno-edukativnu TheMIUbook knjigu. Čini mi se da je sve savršeno izbalansirala.

 

Zatim, tu je gospođa Dunja Prostenik Niemčić, poznata zagrebačka umjetnica i lutkarica koja izrađuje fantastične lutke za potrebe kazališta, ukrasne lutke, maskote i suvenire. U posljednjih 20 godina radila je na 90-ak predstava, a među njima i na predstavi „Ježeva kućica“ kazališta Tvornica lutaka. Kazališta Mala scena, Lutkarsko kazalište Stribor i Virovitičko kazalište samo su neka od kazališta za koja izrađuje lutke, rekvizite i scenu. Lutke su to s određenom notom nesavršenosti koja vas nesvjesno privuče i izmami osmjeh na lice. I ono što nikako ne smijem izostaviti, sve što radi gospođa Dunja su unikati.

 

U Zadru smo pronašli Erika, vlasnika obrta „My wood“ koji radi jedne od najzanimljivijih slagalica koje smo vidjeli. Erik uz svoj redovni posao u bolnici, puno vremena i pažnje ulaže u svoj humanitarni rad, pa je tako 2017.g. svojim biciklom obišao srednju Europu u 40 dana. Cilj te vožnje bio je svrnuti pozornost na Hrvatsku udrugu paraplegičara i tetraplegičara.

 

Tihe knjige Zmalac su također kod nas pronašle mjesto jer su tako zabavne, edukativne, vesele i zanimljive klincima. U ponudi za sada imamo tri Zmalac knjige, ali naravno, u dogovoru je proširenje ponude.

 

ArtbyArt brend koji vodi Andreja Rodiger donosi nam umjetničke proizvoda od drveta. Ima ovdje satova, vješalica i drvenih kućica. Sanjivi, melankolični ili razigrani motivi, birajte. Pogled na Andrejine opipljive maštarije svakome će uljepšati dan.

 

Kakav bi to web shop bio bez slikovnica. Ali ovo nisu obične slikovnice. Radi se o slikovnicama iz serije stihobasni „Što mravi znaju o ljubavi“ koje je napisala Dijana Merey Sarajlija. Slikovnice se čitaju sa dvije strane tako da svaka slikovnica ima dvije stihobasne u sebi (2u1). Uz slikovnicu ovdje je i prateća majica s grafikama iz slikovnica koje je osmislila njihova nadasve kreativna kćer Nika. Slikovnice zagarantirano donose zabavu i djeci i roditeljima, a važno je napomenuti da je autorica za iste dobila brojne nagrade i priznanja.

Za kraj ćemo spomenuti i jednog super kreativnog tatu Borisa (s kojim uz kavu uvijek nešto novo naučite) iz CraftPaint kreativnih projekata, koji je svojoj djeci, prošle godine, kad su dječjih igrališta bila zatvorena, izradio parkić od drveta, pa je tako nastao mali drveni parkić sa toboganom, ljuljačkom, stablom, klackalicom, klupicom i penjalicom koji djeca sama sastavljaju i bojaju. Boje su ispitane i u potpunosti neškodljive za djecu. U svom „aranžmanu“ klinci mogu bojati cvijeće ili prijevozna sredstva te po završetku svoj uradak ponosno objesiti na zid sobe. Totalno genijalno.

 

Na web shopu Samo MALO podržavamo prirodne materijale i male hrvatske proizvođače. Veselimo se novim suradnjama i prezentaciji još kreativnijih proizvoda koji će u djetetu potaknuti samo ono najbolje.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img