cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

RASTI Summit - konferencija za roditelje, djecu i stručnjake iz odgojno obrazovnog područja

Povodom održavanja 3. RASTI Summita – Konferencije koja otključava maksimalne potencijale djece (a i odraslih), razgovarali smo s Ivanom Štedulom, izvršnom organizatoricom Summita i vlasnicom SenzoGYM-a.

RASTI Summit

Ivana, kako je nastao RASTI Summit i kako to da se održava baš u Karlovcu?

 

Iza RASTI Summita stoji jedna lijepa priča koja je započela 2018. godine kada je i održan 1. Summit u Karlovcu. Dugi niz godina željela sam stvoriti konferenciju za stručnjake iz odgojno obrazovnog i zdravstvenog područja, roditelje i djece.

 

Ideja je bila na jednom mjestu okupiti stručnjake različitih profila koji i inače profesionalno rade s djecom i na taj način omogućiti razmjenu ideja, informacija i koncepata rada.

 

RASTI Summit poseban je upravo po tome što su djeca aktivni sudionici konferencije kroz radioničarski program osmišljen upravo za njih. Misao vodilja mi je bila „pa dobro, ako se već na konferencijama priča o djeci i ranom razvoju, zašto djeca ne bi mogla biti aktivno uključena u program?“

Svoju ideju iznijela sam stručnjacima koji su odmah željeli aktivo učestvovati u cijeloj priči i tako je 2018. – te godine nastao i održan 1. RASTI Summit u AQUATICI – slatkovodnom akvariju u Karlovcu.

2. RASTI Summit temama je bio vezan uz potencijalno darovitu djecu, a onda smo imali 2 godine pauze zbog korone i zaista se veselimo ovom 3.!

 

Zašto Karlovac i zašto Aquatika?

 

Jer, iako nisam rođena Karlovčanka, mislim kako Karlovac ima ogroman potencijal vezan uz edukacijske koncepte, a Aquatika je prilagođena osobama s invaliditetom, što je nama bilo izuzetno važno kod traženja adekvatnog prostora. A usput posjetite i 1. slatkovodni akvarij u Hrvatskoj!

 

RASTI samit

 

Koje su teme 3. RASTI Summita i tko su predavači?

 

I ove godine Summit okuplja predavače iz svih krajeva Hrvatske (i Srbije).

Sveukupno je 11 predavanja, 4 radionice za djecu i 3 radionice za stručnjake i roditelje.

 

Neke od tema predavanja vezane su uz rani razvoj mozga, utjecaj digitalne tehnologije na kognitivan razvoj djece, a tom se predavanju izraziti veselim jer ga drži Igor Salopek dr. med. i budući psihijatar, a tehnologija je nešto od čega ne možemo pobjeći u današnje vrijeme. Zato uz ovu temu vežemo i temu kada i kako djeci uvoditi ekrane na zdrav način.

 

Tu su i teme poput mitova u odgoju, izazovi povratka u školu (pogotovo nakon cijele situacije s koronom), izazovi neurorazličite djece u odgojno obrazovnom sustavu, dobrobiti terapijskog psa u terapiji, kreativna pedagogija u suvremenom društvu…

Osim predavanja tu su i 4 radionice za djecu i 3 radionice za stručnjake i roditelje.

 

Za djecu smo pripremili STEM radionicu, radionicu snimanja senzo-motoričkog filma u organizaciji Kinokluba Karlovac, glazbenu radionicu u organizaciji Glazbenog centra Buka, naš SenzoGYM poligon, dok stručnjaci mogu učiti o dječjem crtežu kroz Likovnu radionicu i predavanje za odrasle, proći dramske metode, a za roditelje je u pripremi i radionica vezana uz učinkovito kuhanje kad imaš malu djecu jer znamo koliko to može biti kaotično. 

Popis svih tema i svih predavača, kao i radionica možete vidjeti ovdje.

 

Moramo primijeti kako su teme raznolike i kako su predavači iz različitih područja. Zašto?

 

Oduvijek smatram kako je multidisciplinarni pristup dobar pristup i kako samo umrežavanjem i timskim radom možemo doći do pravih rezultata. To je kao kad trenirate vrhunskog sportaša – osim odličnog trenera morate imati i dobrog nutricionista, psihologa, podršku okoline…

Iz tog razloga je i nastao RASTI Summit. Željela sam roditeljima omogućiti da na jednom mjestu čuju stručnjake različitih profila iz cijele Hrvatske, a stručnjacima da se povežu i međusobno umreže.

Svi predavači su zaista odlični stručnjaci u svom području rada i vjerujem kako na RASTI Summitu svatko može pronaći nešto za sebe.

 

RASTI samit

 

Na koji način je moguće prijaviti se za sudjelovanje na Konferenciji?

 

Za sudjelovanje na Konferenciji moguće je prijaviti se na info@senzogym.hr (u naslov staviti RASTI Summit).

Broj mjesta je ograničen i za predavanja i za radionice pa prijave primamo do popunjena mjesta, najkasnije do 12. 5.

 

Planirate li RASTI Summit održavati i idućih godina?

 

Svakako, da! Veselimo se svakom idućem kao da je 1.!

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img