cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako zaštititi svoje dijete od koronavirusa?

Ozbiljno shvatite upozorenja I poštujte mjere predostrožnosti na radnim mjestima, u trgovinama i drugim javnim prostorima, kao i kod kuće te budite primjer djetetu! Ne zaboravite umiriti manje dijete koje također može biti prestrašeno.

Kako zaštititi svoje dijete od koronavirusa?

I kako roditelji mogu zaštititi svoju djecu od ovog još nepoznatog virusa, potencijalno opasnog - posebno za onu djecu (i odrasle) koja imaju slabiji imunološki sustav i osjetljiva pluća?

 

1. Strogo se pridržavajte mjera za prevenciju širenja virusa!

Iako koronavirus nije opasan za zdravu osobu, a još manje opasan po život, ne znači da zato zanemarujete propisane mjere za zaštitu od zaraze.

Živimo u društvu koje čine i kronični bolesnici, starije osobe, trudnice i druga imunološki osjetljiva populacija kojoj zdravstvene ustanove neće moći pomoći ako previše ljudi oboli odjednom.

Problem nije u tome što komplikacije kod koronavirusne infekcije (posebno upale pluća i razni plućni i respiratorni problemi) moderna medicina ne zna riješiti, već u nedostatku kapaciteta! Ako se virus prebrzo i iznenada raširi broj pacijenta kojima će biti potrebna liječnička pomoć jednostavno će biti prevelik.

Stoga, ozbiljno shvatite upozorenja I poštujte mjere predostrožnosti na radnim mjestima, u trgovinama i drugim javnim prostorima i budite primjer svome djetetu, pokažite mu što znači biti društveno odgovoran.

 

PROČITAJTE JOŠ: Koronavirus u trudnoći: Koliko je opasan?

 

2. Pobrinite se za imunološki sustav vašeg djeteta.

Što je dijete zdravije, lakše će se boriti protiv koronavirusa ako se razboli. Stoga je iznimno važno da se pobrinete za imunološki sustav vašeg djeteta putem zdrave prehrane (neka bude organska I ekološka), dovoljnom rehidracijom, djeca neka što je manje vremena moguće provode pred ekranima i opasnim zračenjem koje slabi njihov imunološki sustav te provedite vrijeme na svježem zraku u prirodi.

I, naravno, ne zaboravite na važan dio djetetovog imunološkog sustava - njegovu dobrobit i osjećaj ljubavi, koji savršeno njeguju djetetov imunološki sustav.

 

 

3. Sjajna prilika za uvođenje obiteljske “samodostatnosti”

Ako bi koronavirus izazvao globalnu ekonomsku krizu, najbolje bi prošle “samodostatne obitelji” - one koje su u stanju uzgajati hranu, pronaći čistu pitku vodu čak i izvan javne vodoopskrbe, osigurati sigurnost obitelji bez električne energije i drugih javnih usluga ... dakle kao samodostatan i manje ovisan o drugima.

Pa ipak, moderan način života sve nas više čini ovisnim o drugima, stoga ovu kriznu situaciju iskoristite za razvijanje vještina kako bi što manje ovisili o velikim trgovačkim centrima.

Biljke se mogu uzgajati i na balkonu i na kuhinjskom pultu, povežite se s obližnjim farmama, otkrijte gdje je u blizini izvor čiste pitke vode...

 

PROČITAJTE JOŠ: Visoka temperatura u trudnoći

 

4. Ne paničarite i zapamtite da vaše dijete osjeća sve što osjećate vi!

Naravno, razumljivo je da se i vi plašite i da vas čak može uhvatiti panika u smislu što ako u Hrvatskoj bude isto što I u Italiji?

Roditelji su majstori dramatizacije, jer smo odgovorni ne samo za sebe, već i za djecu koja se nisu u stanju zaštititi, pa smo mnogo ranjiviji i stoga više u strahu.

Ali ako se predate strahovima i paničnim osjećajima, u svojoj ćete okolini početi opažati sve više razloga za strah i tako ćete se naći u začaranom krugu koji je zaista opasan.

Stoga se probajte umiriti i sjetiti da radite sve što je neophodno za optimalnu prevenciju od zaraze, te se opustite i probajte razmišljati o drugim stvarima a ne samo o koronavirusu.

I zapamtite: vaše dijete točno zna što osjećate jer osjeća vaše osjećaje. Stoga, čak i ako ne izgovorite svoje strahove na glas, dijete će ih osjetiti te samo postati prestrašeno.

 

PROČITAJTE JOŠ: Povišena temperatura kod bebe!

 

5. Budite primjer svom djetetu i ne zaboravite ga umiriti!

Djeca nas promatraju i u kriznim situacijama. Zato im budite primjer - budite mirni, budite pažljivi i poštujte sve mjere predostrožnosti koje pomažu u sprečavanju širenja virusa. Kad se osjećamo ugroženo, brzo postajemo diskriminirajući, pa čak i neljudski.

Ne zaboravite smiriti i bebu. Često zanemarujemo dječji strah, koji zbog bujne mašte i neznanja može prijeći u još dramatičnije vode nego kod roditelja. Stoga objasnite djetetu - iako je ono malo - što se zapravo događa! I zašto je neophodno pranje ruku I održavanje higijene.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img