cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Izgleda li torba svake mame kao kanta za smeće?

Nije da ste samo sakupljač smeća, ne! Vi ste čuvar prirode i zemlje koju ostavljate budućim naraštajima. A kakva je to, uostalom, torba ako barem jednom nije glumila kantu za smeće?

Izgleda li torba svake mame kao kanta za smeće?

Torba svake mame u određenom razdoblju odrastanja izgleda kaotično. Uglavnom je to rupa bez dna u kojoj sigurno postoji rupa do Alisine zemlje čudesa. Ta torba ima više darova od vrećice Djeda Mraza jer su u njoj sve djetetove potrebe. A mama, koja ima ulogu sobova, nosi magiju na leđima. Ta torba, osim brojnih uloga, ima i onu da bude kanta za smeće. Djeca to rade bez prestanka, a ulične kante ne rastu tako brzo. Ili barem ne na svakom koraku.

 

Poruka koju šaljete svom djetetu kada mu kažete:

 "Ne bacaj to na zemlju, stavi u džep ili daj meni",

 

Ne znači da ste samo sakupljač smeća, ne! Vi ste čuvar prirode i zemlje koju ostavljate nasljeđe budućim naraštajima. A kakva je to, uostalom, torba ako barem jednom nije glumila kantu za smeće? Evo nekoliko situacija u kojima se možete naći. Pokušajte reagirati pametno.

 

 PROČITAJTE JOŠ: 6 činjenica koje ukazuju na to da ste potpuni roditeljski promašaj

 

Scena prva

Dijete jede čokoladnu bananu u parku. Kad isprazni sadržaj vrećice, nonšalantno preda ambalažu majci. Osvrće se oko sebe, shvaćajući da je kanta udaljena tri svjetlosne godine. Zgužva papir i stavlja ga u torbu.

 

Zaključak

Predložite djetetu da je puno bolje pojesti malo (sušenog) voća u parku. Čoko banana, osim što je klasičan slatkiš, za sobom ostavlja ambalažu koju više ne možete koristiti.

 

Scena druga

Dijete je žedno. Prilazi majci i traži vodu. Ne gledajući, stavlja ruku u torbu i vadi bocu vode. Kad je isprazni, vrati je majci. Majka vraća bocu u torbu.

 

Zaključak

U parku je dopušteno djetetu da pije vodu, jer bocu možete upotrijebiti još nekoliko puta. Još je bolje ako posjetite parkove u kojima se nalazi fontana s pitkom vodom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Upravo ovako izgleda prva godina majčinstva

 

Treća scena

Dijete traži od majke kredu. Uvlači ruku u torbu, čuje se šuštanje. Izvadi vrećicu u kojoj su pakirane krede. Daje ih djetetu. Vrećicu zadržava za sebe. Vraća ju u torbu.

 

Zaključak

Dopušteno je djetetu dati kredu. Kartonska kutija u kojoj stižu se vrlo brzo raspadne pa je vrećica neophodna. Osnovno pakiranje u kojem su kupljene krede mama čuva u vrećici.

 

Četvrta scena

Dijete prilazi majci s novom prijateljicom iz parka koja gricka kruh. Pita može li i on to. Majka odobrava. Kad isprazni vrećicu, proslijedi je majci. Majka je zgužva i stavlja u torbu.

 

Zaključak

Prazna vrećica grisina ne može se koristiti ni za što drugo. I imaju li se djeca uopće vremena igrati između dva zalogaja u parku?

 

Peta scena

Jesen u parku. Otpalo lišće, kesteni i kamenje. Dijete revno skuplja darove za svoju majku, koja ih s oduševljenjem prima i stavlja u vrećicu.

 

Zaključak

Krajem svakog listopada zalihe kestena omogućuju vam da otvorite mali štand i zaradite nešto novca prodajom pečenih kestena. Ako je dijete dovoljno staro, možete ga uključiti u prodaju.

 

PROČITAJTE JOŠ: 9 modernih mitova o tome kako biti dobra mama

 

Šesta scena

Dijete je pronašlo izgubljenu igračku drugog djeteta. Vlasnika nema pa te pita može li je uzeti.

 

Zaključak

Da li se ovako postaje lopov? Ne, ovako pomažete gradskim čistačima.

 

 

Mirjana Ilić

Izvor: Pasarella.rs

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img