RE: Termin - jesen 2013. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (25.9.2013 20:47:18)

ha joj,ljeto,stvarno te hoće. ja zaista ne znam ništa o tome,ali sigurna sam da će sve biti u redu.

ja sam sretna i presretna što je završio današnji dan. osim što sam kronično umorna zbog neprospavane noći i bolova u uhu,morala sam obavljati još 100 stvari popodne,mama je čuvala K (stalno ju i čuva,stvarno sam više željna svog djeteta,ali nemam snage za nju),sutra ujutro opet moram u bolnicu u kojoj sam i jučer bila,ali ovaj puta ne kod ginekologa već kod otorinca,a imam "samo" 50 km u jednom smjeru.
Koranu sam sad stavila spavati s tim da sam i sa njom imala šou, Već 3 dana mi nema stolicu i stavila sam joj čepić da ju potjera,ali ju je samo izgleda boljela buša od toga i srećom uspjela ga je izgurati van,pa čak je i izašla jedna mala kuglica i evo moja princeza spava. ja jedva čekam leći,ali zbog uha mi bolje paše desni bok da ga stisnem,ali mojem gospodinu u trbuhu ne paše ta strana,pa se vrtim non stop.
nočas sam morala posegnuti i za tabletom protiv bolova,nadam se da nam od te jedne neće ništa biti. pozz,javim se sutra sa novim jadikovkama.

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (25.9.2013 22:33:46)

Evo da se i mi javimo....baš sam nešto lijena za tipkanje.........

I ja imam kakti povišeni šečer, ali još uvijek u onim granicama 5.1.....10.....8.5.....ali već vidim da će me u Petrovoj špotati......ma niš se ne pazim, danas sam maznula čevape i čokoladne napolitanke[sm=smiley30.gif][sm=hudicek1.gif][sm=smiley30.gif]......aliiii sam dobila komentare da sam puno manja nego u prvoj trudnoći............jooj jedva čekam roditi....[sm=smiley1.gif]...nedam se ja na nikakve indukcije, hvala lijepa..[sm=smiley21.gif]

Tegobe su jednake, ništa strašno, ali nikad ne znam kad bu kaj....danas samo bili u zoo-u i bilo nam je prekrasno i baš sam se dobro osjećala [sm=bravo.gif]

Nadam se da ste svi bolje od viroza i nas lagano prolazi, još malo nam curi nos ali je sve ok.....

Čestitke još jednom curke na porodima i bebicama.....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

pozzz [sm=sloncek.gif]

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (25.9.2013 22:35:52)

ribicatt 27.09. [sm=modricrtici.gif][sm=smiley20.gif] [sm=sloncek.gif]

inesica 28.09. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

ganja 02.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=sloncek.gif] Zvane [sm=duda.gif]

glagla 05.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=sloncek.gif]

buducamam 08.10. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

andrea0904 19.10. [sm=modriCrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

mirtach 19.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

ljeto 22.10. [sm=smiley20.gif]

sina 22.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

Mariachi 28.10. [sm=smiley20.gif]

Kazimira 30.10. [sm=smiley20.gif]

komarac1 31.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

Znaki 04.11. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

ivana1112 10.11. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

MKata 14.11 [sm=smiley20.gif]

Navia 21.11. [sm=smiley20.gif]

Dite sa škoja 22.11.
[sm=smiley20.gif]

Kontesa Nera 20.12. [sm=smiley20.gif]

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (25.9.2013 22:49:51)

Ja prijavljujem da imamo dječaka...ne znam kako to nije zabilježeno jer znam još od 12og tjedna..

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (25.9.2013 23:56:28)

dodano...[sm=smiley1.gif]

ribicatt 27.09. [sm=modricrtici.gif][sm=smiley20.gif] [sm=sloncek.gif]

inesica 28.09. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

ganja 02.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=sloncek.gif] Zvane [sm=duda.gif]

glagla 05.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif] [sm=sloncek.gif]

buducamam 08.10. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

andrea0904 19.10. [sm=modriCrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

mirtach 19.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

ljeto 22.10. [sm=smiley20.gif]

sina 22.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

Mariachi 28.10. [sm=smiley20.gif]

Kazimira 30.10. [sm=smiley20.gif]

komarac1 31.10. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

Znaki 04.11. [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

ivana1112 10.11. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley20.gif]

MKata 14.11 [sm=modricrtici.gif][sm=smiley20.gif]

Navia 21.11. [sm=smiley20.gif]

Dite sa škoja 22.11.
[sm=smiley20.gif]

Kontesa Nera 20.12. [sm=smiley20.gif]

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 8:23:33)

pozdrav curke [sm=bravo.gif]
Jucer bila na brisu za streptokok, rekli mi da sutra nazovem
da vidimo dal je gotov nalaz.
Jucer mi dosla i frendica koja se bavi akupunkturom
i popikala me na one tocke koje su za laksi porod,
tj za brze otvaranje i pravilnije trudove. Trebalo bi najmanje
2-3 tretmana proc,al ja neznam dal budemo to stigli :(.
Jel ima ko kakve informacije o djelotvornosti akupunkture?
Nikako se naspavati, jako me pocnu kriza boliti predjutro, ko
da mi netko vatro zapalio i to najcesce na lijevom boku pa se malo
siri u prepone i donju busu,al to malo samo i kad se dignem prestane.
Cak mi se i iscjedak nekako pojacao, ma...
Za vikend perem prozore [sm=jezicek.gif], a u pon na kontrolu [sm=bravo.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 9:15:26)

da se i mi malo javimo...kako to inače ide...kad se previše hvališ da ti je sve super, onda te pokosi:-(
Jučer smo bili pod temperaturom, cijelodnevno trčanje do wc i nazad do sobe. Nisam se mogla pomaknuti, donji dio leđa boooli, cijelo tijelo. S tim da i ja sad već 3 dana imam lagana stezanja i grčenja u trbuhu pa sam se prestrašila da neće krenuti...a ja još nisam do kraja spremila torbu!!!Još me zabrinulo što se mališa toliko smirio...jedva da sam ga osjetila, ali eto ga ujutro...po starom.Valjda je i njemu bilo vruće.
Tuširala sam se cijeli dan i stavljala obloge pa sam ju uspjela zadržati ispod 38 da ipak nemoram uzeti lijek, kad sam već cijelu trudnoću uspjela bez njih...Nadam se da će danas biti bolje:-). Zasad tempice nema[sm=bravo.gif]

mirtach, gdje su ti radili bris? u bolnici ili tvoj ginić?
Curke i mali bebači...držite se:-)

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 9:32:00)

ajoj andrea, bas mi te zao :(
isla sam kod svojeg socijalnog na bris, neda mi se cekat po bolnicama
a vjerujem da je guzva sad kad je strajk u pitanju...ovak mi napravio
socijalac i odnjela preko puta na mirogojsku :D

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 14:03:38)

evo, mi smo bolje....ništa od temperature..hvala Bogu:-)
Čitala sam mirtach nešto u vezi akupunkture i poroda, da je super stvar ali ja se nikad nisam susrela s njom pa nemogu dati neko konkretno mišljenje...ali zašto ne probati?!
Kako su vaši trbuščići?Moj maleni me tako šamara da mu doslovno mogu napipati lakat ili vrlo vjerojatnije koljeno kakve su to kvrge kad se pomiće...baš zna biti bolno...
Za iscjedak sam i ja primjetila da se pojačao, rekla je doc. da je to normalno pa ajde, neka....
Mi smo isto drugi tjedan na kontroli pa jedva čekam...da vidim koliko je narastao i kakva je situacija dolje:-)

A u vezi pranja prozora - i ja sam to mislila obaviti ali su rekli kišu mirtach[sm=smiley36.gif] ...hihihi, to mi je dobar izgovor!!!

ganja -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 15:09:44)

jooooooooooooooj, napisala cijelu poruku i usput pripremala ručak i nakon što sam stisnula potvrdi - napisalo mi da mi je session expired!! grrrrrrrrr...

sad ću skratit - komarac1 - ne vade nakon poroda nego prije - da bi provjerili krvnu grupu i Rh faktor z aslučaj, nedajbože, da tijekom poroda dođe do komplikacija ili pretjeranog gubitka krvi ili potrebe za carskim rezom i sl...

hrabro ženske, još malo, malo, a onda se selimo na veselije teme - priče o [sm=duda.gif]

ivana1112 -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 16:14:10)

DD! [sm=smiley1.gif]
Ljeto, ja te razumijem, doduše nisam imala enterokok, al u ovoj trrudnoći sam već imala 2 puta imala streptokok, i sad u utorak idem opet radit briseve. I u 1.trudnoći sam 2 puta imala streptokok, tak da sam obadvije trudnoće na antibioticima stalno. Da ne spominjem candidu koju imam konstantno zbog tih antibiotika, a i 2 crijevne viroze koje sam preživjela u ovoj trudnoći, na koje sam nagrabusila jer mi je imunitet 0, opet zbog silnih antibiotika, a sad sam opet dobila antibiotik zbog upale na prstu! Nakon toga čekam i gljivice koje uredno stižu nakon svakog antibiotika [sm=smiley13.gif]
Eto, malo da te utješim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 17:58:26)

Draga moja Ivana, onda si se i ti napapala antibiotika, pa to je da covjek poludi...nisu nam dosta uobicajene tegobe nego jos i to, a mogu mislit to sa crjevnom virozom, strasno.

Ja sam evo ponovo radila briseve u ponedjeljak su mi rezultati, a jutros sam ponovno vadila mokracu prije nego li pocmem pit antibiotik, da vidim kakav ce taj nalaz biti. Ipak sam ih previse popila. [sm=hudicek1.gif]

Ja se nekako stalno mislim utjecu li ti antibiotici na bebu, u bilo kojem pogledu, sto mislis? Bas me strah, a nemam izbora!

O gljivicama i iscjedku da ti ne pricam, flora uzas nakon antibiotika...

Ma ne moze covjek vjerovat...

A drzi se, nadam se da ce sve proci...pa pa[sm=smiley20.gif]

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 18:08:53)

Sina, razumjem da ti nije lako, a kako vidis svi smo u nekom kupusu, valjda takva faza[sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif]

Sto se tice kcerkice, ja sam svojem sinu kupovala krusku vilijamovku i kuhala kompot od sljiva, pa mu davala taj sok da pije, nama je pomagalo.

A digod bi na toplomjer stavila malo kreme pa u guzu samo vrh ko da mjeris fibru i lagano protrljala i to bi nam pomoglo. Samo pazljivo sa ovim budes li probavala...

Sto se tice tablete protiv boli, ne brini, nece se nista dogodit,moras umiriti tako jaku bol,nije dobro da to ni trpis.

Draga drzi se hrabro[sm=sloncek.gif]

sina -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 21:09:04)

hej,ljeto sve smo mi to probale i nikako da krene. ajde danas je nešto malo istiskala,pa se nadam da sutra nastavljamo. ipak i te 2-3 kuglice nešto znače.

eeeee,jesmo ekipa,nema koja je zdrava,sve imamo neke boljke.užas!
ugl. ja sam danas bila kod ORL,sa mojim uhom je sve o.k,kaže da se to hoće dogoditi zbog pritiska pred porod,a i moji zubi nisu isključeni u svemu tome. danas nešto manje boli,pa se da izdržati,ali jedva sam izdržala vožnju kući,više sam ležala nego sjedila jer moj dečko mrzi da sjedim,valjda ga tiskam i to je prava borba,a kad se uspravim i dam mu mjesta onda mu mogu svaki dio tijela napipati koliko se proteže.
joj cure,nekako me napuštaju strah i panika od poroda,sad već jedva čekam da ga vidim i počnem normalno funkcionirati sa njih dvoje.
mama je otišla kući,ja sam sama sa K,čuvamo se,podignemo tu i tamo,mogla bih i ja krenuti sa pranjem prozora i zavjesa,pa možda odem i u rodilište, hehehe

ovo sa akupunkturom mi je skroz zanimljivo,sigurno bih probala kad bih imala priliku.

kazimira,ja imam čak i nešto manji šećer od tebe,ali mene moja gin. u bolnici tretira kao teškog šećeraša i stalno drami oko toga. sa tim vrijednostima koje ja imam (5.1, 10, 7.5) misli me poslati na inducirani sa 38 tt.

Kazimira -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 21:36:55)

jooj sina ..... ne znam da li da se brinem ili ne......prošlu trudnoću nisam imala trudnićku knjižicu pa mi je doktorica u rađaoni rekla da sam imala gestacijski šečer jer nisu prije rovali po svim papirima niti me pitali a dobila prek 20 kg (a vrijednosti su bile puno manje nego sad....mani je to bilo smiješno)....sad će vidjeti pa se bojim da će me zaj.....(s oproštenjem).....iskreno mislim da pretjeruju.....inducirani nema šanse kod mene, jedino ako stvarno nekaj nije u redu......
i ja jedva čekam vidjeti bebu, još ne znam ni kaj je.......baš imam nekako tremu [sm=smiley1.gif]

držite se cure [sm=bravo.gif]

ribicatt -> RE: Termin - jesen 2013. (26.9.2013 22:17:52)

Bokic curke,evo da vam se malo javim. Nisam imala mbajte pa nisam mogla prije.
GLAGLA-CESTITKE!!
Curke izdrzite jos malo,sve to na kraju tako brzo prode...
Kad sam svjesna toga da sam jos tri dana trebala bit trbusasta,vec me hvata nostalgija za trudnocom :)...
A bebac vec ili tek ima 8 dana,a ja sam svjesna da to takoder brzo prolazi,pa se trudim uz malenu sto vise uzivati i u bebacu.
Ugl papamo,rastemo,vec smo 300g u plusu,kao i u trbuhu,brzo i lijepo napredujemo! Zelim i vama svu srecu u tome,a do tad uzivajte jos malo u svojim trbuscicima i trudnickim privilegijama [sm=jezicek.gif]

komarac1 -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 6:53:49)

Uglavnom cure sto se candide tice frendica koja radi u ljekarni kaze da i ona ju i ona uvijek dobije od antibiotika al da si uzme za vrijeme uzimanja antibiotika neke vaginalete s tim dobrim bakterijama, ugl. One se ni ne pojave. Ako kog zanima mogu ju pitat kak se to tocno zove, ja sam uzimala citrofit pa nisam zapamtila.
Ugl bili jucer na pregledu na Duhu i nis od tog zbog strajka, samo je pogledala jel srceko kuca i jel ima dosta plodne vode. [sm=smiley13.gif] bas sam bila ljuta jer sam se jedva dovukla do gore, doma jedva izorganizirala da me netko vozi jer je parking na brdu na koje se ne mogu popet pa me netko mora vozit, a N mi je bolestan tak da netko mora i njega doma cuvat. Uzeli uputnicu i narucili me za 2 tjedna. Sad opet kod ginicke po uputnicu, a od jucer poceli lazni trudovi. Malo mi je rano jos [sm=smiley13.gif]

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 9:42:58)

Pozdrav...
rijesila akupunkturu, proslo super, sljedeci tj druga tura ako izdrzimo :D-
Jucer oprala prozore [sm=bravo.gif].
Bas me zanima kakvo ce stanje bit u pon na pregledu [sm=nosecka.gif]
Vec me dvije noci budi oko 5 ujutro uzasna bol u ledjima koja se siri,
nesto nepodnosljivo i moram se dic i prosetat da prestane, ne prestaje
promjenom polozaja u krevetu, i to me bas zivcira, nikako se naspavat.
Pocnu mi ti problemi navecer , jedva zaspem, i onda me probudi u noci.
Jucer se [sm=duda.gif] nesto primirio, osjetim ja njega cesto, al ne onako
grubo kao prije..i cak mi stolica nessto proradila...pa sad....[sm=zmeden.gif]

ganja -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 10:31:21)

opa, mirtach - prvi znakovi su tu [sm=bravo.gif] baš ti gledam termin, vjerojatno neće baš TAKO rano, ali malac se počeo pripremat i radit si mjesta ;) vjerujem da je isto i kod tebe, komarac1

e, ovo s uputnicama je KO-MA![sm=smiley13.gif] ..u Rijeci nije tako, barem ne u zadnja dva tjedna, tada te primaju s uputnicom za porod, koju ti, naravno, ne uzimaju ako ne odeš u rađaonu...htjedoh predložit da pokušate zamolit da vam daju tzv. internu uputnicu da ne morate kod svog ginekologa...to isto prakticiraju u rijeci...kao, odjelni dr te "naruči za pregled" pa ti odmah isprinta tu uputnicu...i dođeš s njom...tu rade tako da ti čak i na licu mjesta ako dođeš bez - isprintaju tu internu...meni su tako kad sam s malim došla dva dana naon otpusta na kontrolu pupka u rodiliše...

Sretno!!

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 10:38:35)

IZVORNA PORUKA: ganja

opa, mirtach - prvi znakovi su tu

ganja : mislis ganja?
joooj, jedva cekam bebonju, al me postalo sad strah...ja sve cekam da budem slonica,pa nemam
osjecaj da moram rodit..na svojoj predrtudnickoj kilazi sam, 181cm 76kg :D...
kontrakcije su mi redovite, tj iste, nije se promjenilo od kad sam prestala pit cordipin.
sa 34+3 bila uloziva sa vrsah, sa 36 prohodna do glavice i ovoja...sad cu u pon bit tocno 37tt
pa cemo vidit

ljeto -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 11:33:24)

Cure moje dobar dan, mene vam od jucer peru kontrakcije, blago se smire onda opet, isto imam nagon kao da cu u wc, bas me nekako izneredilo.

Moram reci da ja neznam odakle mi bol ide, kao da je najcesce naprijed, a onda pocnu i leda i pritisak kao da cu na zahod, ma nista ne razumjem.

Bebija jos osjecam, jucer poprilicno, ne pari mi da se primirila, ma neznam sto da mislim.

Dosta sam opterecena ova dva dana i oko mokrace,tako da sam teska zbunjoza[sm=smiley13.gif]

Dobila sam neke vaginolete zbog tog iscjedka, pa cemo vidit nakon toga.

Uglavnom cure treba cekat!

Javljajte se sa novostima...[sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif]

Ganja i ribicatt blago vam se ovo je iza vas...gustajte sa svojom djecicom[sm=ribica.gif][sm=sloncek.gif]

mirtach -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 11:38:03)

jel se to mozda blizi puni mjesec? [sm=jezicek.gif]
vidim da ste sve curke oko mojeg termina i
sve imamo preporodjajne zankove [sm=jezicek.gif]

andrea0904 -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 12:28:22)

jedino ja mirtach, koja sam na isti datum imam feeling kao da se ništa ne mijenja.....sve boljke me prošle tak da sam skroz zbunjena.Ali neću ništa forsirati i neću se žaliti, neka krene sve kada i treba...još je rano:-)
Ionako kažu da u prvoj trudnoći to sve dolazi malo kasnije...Imam ja još dosta toga za obaviti pa neka maleni pričeka....Znači i ja sam u ponedjeljak punih 37, pregled vjerojatno u utorak ili srijedu na Duhu...pa ćemo vidjeti situaciju:-)
Nemogu vjerovati da zbog štrajka ne žele pregledati trudnicu kak se spada...to mi je bezveze[sm=smiley21.gif]
A kaj se tiče uputnica, ja isto svaki put po nove...katastrofa

Di nam je inesica....niš se ne javlja[sm=zmeden.gif]

ganja -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 14:00:20)

pun mjesec vam je 19.10. tek, znam, jer sam i sebi gledala pa nisam bila zadovoljna jer mi ga nije bilo oko termina (2.10.), a činilo mi se da je puni mjesec prije termina - 19.9. - prerano, da nema šanse da tad rodim....i eto <3

MKata -> RE: Termin - jesen 2013. (27.9.2013 15:23:27)

Hm, ako je gledati na puni mjesec, meni je bliže termina onaj 17.11. nego 19.10.... a meni je das već dugo čekati... Imam osjećaj kao da sam već godinama trudna, a do punog termina imam još 7 tjedana...ajme...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>