RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (3.8.2013 8:15:21)

joj andy to sa listom za poklone je super stvar samo sto je vecina nasih gostiju prekonzervativna za tako nesto, mislim da bi svi dignuli nos do neba kada bi im rekali da joj odu uzeti poklon u odredenu trgovinu sa popisa....a mislim i da bi sveki dobila slom zivaca na tako nesto, to bi za nju znacilo da zicamo nesto od ljudi jer sami ne mozemo kupiti za svoje dijete, a to je veeeelikaaaa sramota! ma sta da ti kazem, nije ni moja puno bolja od tvoje, ali na svoj nacin [sm=smiley13.gif]

ali imam u glavi kraci popis nekih sitnica jer znam da ce nas nasi prijatelji pitati sto joj treba, pitamo i mi uvijek njih za njihovu djecu, i svima nam je bolje tako....

mene danas ceka pakiranje, zamjena auta (mjenjamo se sa mojim tatom, njegov je puno veci od naseg), pecenje kruha, depilacija....a Em se ''ko za vraga budila cijelu noc pa sam umorna ''ko pas...bas mi nije dopustila da se naspavam u oprostajnoj noci pod klimom [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
krecemo oko 4 ujutro, da izbjegnemo vrucine i da ona spava vecinu puta...ova nam je prvo duze putovanje s njom, drzite fige da prodje dobro!

tenkic -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (3.8.2013 13:56:09)

Sunny, sertan put i dobar odmor vam želim!
Andy, se smije znati što je sve na listi i zašto ste baš odabrali baby nova dućan?

Mi smo danas malo za promjenu kod kuće, nismo išli na bazen nego malo do grada da si ja kupim badiće. Rođendan ćemo proslaviti dva dana ranije, 10.08., a za poklone smo dogovorili da ih mi kupimo (da ljudi ne razbijaju glavu s tim što joj treba). Pikiramo na žutu srijedu u baby centru tu u zg....

kako su vrućine popodne umjesto u park odemo u neki shopping centar. njoj je zanimljivo gledati ljude. A oni hodnici su mrak za vježbanje hodanja. Jako joj se sviđaju pokretne stepenice, a već je pod normalno da ja biram neku robu dok ona lagano odšeta van iz dućana prema nečemu što joj se sviđa (najčešće pokretnim štengama).
Savladala je i penjanje na kauč u dnevnoj sobi, pa ju nađemo zavaljenu u jastucima, daljinski u ruci i viče "bmba" i čeka da joj upalimo Bumbu...prefriganka mala!

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (3.8.2013 13:58:06)

da se javimo mi propuzali....i počeli se dizat na namještaj,puže i po bazenu

valjda ćemo i prohodat ako ne prije onda na moru[sm=jezicek.gif]

jedva čekamo sljedeću subotu onda i mi krečemo na more,možda krenemo i u petak pa ćemo prespavat kod svekra u slatini pa ujutro zapaliti na more to nam je 100 km manje u danu

tenkic -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (3.8.2013 14:26:04)

ines, ako ikako možeta ta opcija sa skraćivanjem puta je super stvar

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (3.8.2013 14:54:14)

ma krivo sam napisala..baby centar.hehe..uglavnom igracke..ali mislim da cemo i mi odustati od tog plana..
jucer napokon dosla menga..uf
Di je danas ujutro skroz stajao sam i pio vodicu..bio je presmjesan..radi i vise od dva koraka..i cekamo sad skroz da se pusti..
ines bravo za Ivana..bude i on brzo..decki su male ljenguze..hehe
mi danas idemo na krstitke jednom bebacu..sutra se nalazim s mamicama u Maksimiru za dojenje..naporan vikend..i bas dobila vjesticu..e di me nadje.!!!

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (4.8.2013 0:34:15)

vecer..eto prosla je ponoc pa mogu Lovri cestitati 1.rodjendan..maleni sve najbolje ti zelimo...bas mi nekako brzo sve prolazi..evo jos dva tj.i nama je god..a koda smo jucer tu kukale kad cemo roditi..hehe
Danas je bilo vruce za poluditi..evo klima jos radi..
Di ide 4. zubic i bas mi ga je zao..boli ga i cendrav je jako..samo bi sisao..ali uspijem mu dati i papicu.
Suny jel namace Em guzu?
Ines sretan put !

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (4.8.2013 6:02:30)

lo sretan rockas :))
Evo mi u autu, prešli tek 100km, em spava, nadam se da će barem još sat, dok ostavio zg iza sebe :) ponjela sam joj prijenosno DVD i crtiće pa kontam da će biti ok i kada se probudi...
Bea sretno danas, zurka i Torte zvuče super! :)))

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (4.8.2013 22:09:18)

Lo, sretan rođendan [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=torta.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif] za Di i puno gušta bebicama na moru [sm=smiley1.gif]

Jana1208 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (4.8.2013 23:27:55)

Sretan rođendan Lo...[sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=torta.gif]

Nadam se da je zabava super prošla...[sm=bravo.gif]

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (5.8.2013 8:45:30)

Izludjuje me kuckaranje po km iphoneu, a moj mob. Loše podržava rt pa ću narednih dana biti kratka!
Put prošao odlično, em nije ni jednom zaplakala, samo je drijemala i papala :))
A more, doslovno je bez ikakve zadrske utrcala u vodu, ma pravi je zmajcek!
Samo je dramila za spavanje, umoran ko pas a odbija spavati, jedva sam ju uspava!
Nadam se da se lo zabaviti jučer! Još bo, Di i em i idemo medij djecu!

LorVer -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (5.8.2013 9:36:28)

[sm=darilo.gif][sm=sloncek.gif] Sretan 1. rođendan velikom frajeru Lovri [sm=smiley31.gif][sm=darilo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Evo mi na moru i Mar se bas sviđa. Voli se kupati, malo i roni, a spava tolko da ako tak dalje nastavi selim se ovdje. [sm=smiley36.gif]
Jucer popodne spavala je od 1 - 17,15 u i 9 navecer isla ponovno na spavanac. [sm=bravo.gif]

Malo me zafrkava Wi fi ovdje prima samo kod recepcije a ja ne mogu bez interneta, i sad ovdje tipkam sa ostalom klincadijom [sm=smiley36.gif]

Uzivajte svi .

Suny, dobar provod na moru [sm=smiley1.gif]

Andy, kad prođe [sm=hudicek1.gif] prati BT to ce ti sigurno pomoci otkriti ovulaciju. [sm=smiley1.gif]

Idem, valjda ih je mm uspio vec sve namazati da ja ne moram [sm=smiley36.gif]

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (5.8.2013 11:42:52)

lo sretan rođendan

mi smo jučer slavili Ivanov rođendan još jednom sa ostatkom rodbine,i ponovo kolači prase,salatice....

sretnaz -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (5.8.2013 13:25:39)

pozdrav mamama, bebama i djeci [sm=smiley1.gif]

N trenutno spava, mm je na poslu, pa prije nego nastavim kuhati i slično da se javim.

SRETAN ROĐENDAN LO!!![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Baš mi je drago da je super ispalo... mi još nismo sigurni koga ćemo sve zvati i vjerojatno ćemo za užu obitelj napraviti ručak ili slično, a onda dan, dva kasnije zvati prijatelje.

Dani nam ovdje prolaze dosta brzo. Vikend smo izletovali u okolne gradove, a danas ćemo ne znam još kamo :-)[sm=smiley31.gif] Vriejme je odlično, toplo, ali stalno je neki vjetrić pa nema preznojavanja. Jučer smo bili čak i na moru. Iskreno nisam imala potrebu ući u more, niti je vani , niti u moru toliko toplo. Navikla sam na pravu vrućinu da bih se kupala [sm=smiley36.gif]. Ali zato smo se malo igrali na travi.

Dnevno spavanje za N funkcionira najbolje ako je u svom krevetu. Navikao se spavati na trbuhu i odspava oko 2 sata. Ako je u kolicima ili AS valjda mu nije udobno i ne može se okretati pa spava jako kratko. I zato nam je malo zeznuto ako idemo nekamo jer mu se poremeti ritam spavanja. I čini mi se da štrajka dojenje ako smo negdje. Hm... pojede malo i gotovo, a doma navali kao da danima nije jeo.

Trebala bih srediti fotke od ovog ljeta i napraviti jedan album, ali ima ih stvarno puuuno.

sretnaz -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (5.8.2013 13:58:27)

zaboravila sam napisati. Super su mi ovdje supermarketi. Prodaju jogurte, povrće, jaja, voće, maslac iz eko proizvodnje. Naravno, skuplje je ali ne duplo.

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (5.8.2013 23:42:29)

vecer..ja vec sigurno mj.dana pisem sa moba i jedva cekam komp...
sretna N cestitam njegov zadnji mjesecdan..11.mj...puse saljemo...e jos malo i sve bebe sele na dijecu..hehe
LorVer hvala ti ..probat cu sa Bt..uzivaj na moru..i nadam se da se vidimo jos..
Anne i ti se javi kad se vratis..
mene ubijaju ove vrucine..uopce ne izlazimo van..samo u vrt..koma..Di izbija 4.zubic i bas je nervozan..i jedva jede..i jos ove vrucine..klima radi sve u sesnaest..
Suny super za Em..uzivajte

ivana1112 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (6.8.2013 12:46:00)

Lo sretan rođendan!! [sm=darilo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif]
i N zadnji mjesecdan [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mi smo ovaj vikend opet bili aktivni, krenuli provesti vikend kod svekrve u Jasku, na kraju kod sveki samo spavali, a bili na Kupi sa kumovima [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Prekrasno je na Kupi, imali smo čamac pa smo mogli otići i malo dalje, di je mirnija plaža, ma da je i na slapovima lijepo se kupati [sm=smiley1.gif] L je bio odličan, lijepo je spavao, jeo, jedino su ga komarci ispikali [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Mame šta koristite poslije uboda komaraca, šta preporučate, dobar stari Synopen, ili ima nešto bolje?

Suny, bravo za Em! Jedva čekamo slikice [sm=smiley1.gif] Lijepo se provedite [sm=smiley1.gif]

Mi isto idemo u subotu na more, ovo ljeto smo fakat aktivni [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja ne mogu bit u Zg-u,poludim od vrućina, a s obzirom da je ovo već 2.ljeto zaredom da sam trudna, baš mi paše morski zrak [sm=smiley1.gif]

Andy, jel idete ranije ujutro u šetnju? [sm=kava.gif] sutra?

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (6.8.2013 13:06:50)

ajme nigdje nikoga
Ivana drago mi je da uzivate..e sad za kavu..morat cu naviti sat..hehe ...Di mi se budi tek u 9:30h..a onda je vec vruce za van...
jedino ako mozes da idemo solo..tu u Zebru ili City tam kod placa..ak ti ima tko pricuvati maloga..
Mi ubode mazemo sinapenom i najbolji je oduvijek..stvarno pomaze..

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (6.8.2013 21:52:02)

Em i dalje ovdje loše spava po noći, poslje ručka odspava ok, 2 sata, ali po noći jako loše, stalno se budi, po onome sto ste mi vi pričale očekivala sam da će spavati ko top....bas bar..

sretnaz -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 8:04:57)

[sm=kava.gif]

eto i mi odbrojavamo zadnji mjesec. [sm=bravo.gif] Kupili smo jučer ovdje jednu drvenu kocku, igračku, ima one loptice na žicama, pa jedna stranica je kao školska ploča, jedna ima pločice s nacrtanim voćem, na jednoj strani je abakus..... ne znam točno opisati. Uglavnom, to ćemo mu pokloniti za rođendan. Možda je još mali za sve to, ali mislim da će mu svejedno biti zanimljivo, tj. nadam se da će mu služiti više godina.

Inače, on ovdje spava kako koji dan. Jučer se budio puno puta i plakao, a noćas je ipak odspavao 6 sati u komadu. Veći je problem što ja onda više ne mogu zaspati [sm=smiley36.gif] pa sam kronično neispavana.

Sunshine, N nije baš puno spavao kad smo bili na Rabu. Teško mu je bilo zaspati po danu, a i po noći nije bilo baš super. Primjetila sam da N najljepše spava doma u svom krevetu, ali što je tu je. Relativno često putujemo. I kad smo išli u Fužine na vikend jako je loše spavao i zaključila sam da mu treba par dana da se navikne i da je nalošija odluka nekamo otići na 3 dana. Ako već mjenjamo ambijent, bolje je da odemo na 7-10 dana, a i više.

Bella, super za dobro odrađen rođendan. Malo se pribojavam te gužve. Imam dojam da su ipak oni mali i da im nije previše jasno što se dešava. Ali po ovome što pišete izgleda da njima i nije loše kad je gužva, puno djece i slično.
A kakav ti je status sada kad je porodiljni gotov?

Vidim da je toplo u Hrvatskoj. Već sam zaboravila što su to prave vrućine. [sm=smiley1.gif]J učer sam stavila N i traperice i čarape, a preko bodija kratkih rukava majicu dugih jer je bilo hladno. I sebi sam stavila jaknicu navečer (oko 7 h!)

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 8:55:17)

ajme Sretna posalji malo tog hladnog zraka..mi tu doslovce krepavamo..provirim van ko mis tek oko 19h
bella i mene zanima kaj sad ?...jel vise nista ne dobivas?
I meni Di slabije spava..vruce mu je ..a i taj 4.zubic muci..
Mi svasta pregovaramo za taj rod. i posto su vrucine mislili smo bez tih nakuhavanja..vec samo palacinke party i torte.i da gosti bi dosli tek oko 19h

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 9:01:34)

Jutro,

mi ubode komaraca liječimo čistim aloa vera gelom, a njime tretiramo i sve "pufice" po tijelu. Noćas je El super spavala unatoč vrućini jer sam joj u vrijeme kada bi se budila za cicanje davala vodu. Nisam mogla vjerovati koliko je dijete zapravo po noći žedno vode a ne cice. Cicala je samo jedanput po noći što je za nas ogroman uspjeh. Eto, napokon sam shvatila uzroke njezinog nemirnog sna. Ipak su oni sada veći, veći je izbor namirnica koje jedu, a samim time povećava se i potreba za tekućinom.
Uglavnom, uživamo u praznom Zagrebu, centar grada vrvi turistima, a parkići su poluprazni. Ma predivno, još kad padnu vrućine...
El se već dva-tri dana kao velika penje i spušta po kauču, hoda pridržavajući se za samo jednu maminu ruku i pitanje je dana kada će se ohrabriti i pustiti sama. Baš vidim napredak, nekako je zrelija u svemu, brblja, ponavlja za nama jednostavne riječi i jako uživa s bakom dok mi radimo. Ma baš sam sretna. Samo da nam sistematski i cijepljenje krajem mjeseca prođu dobro i onda nam slijedi novi izazov - jaslice [sm=smiley1.gif]
Što se hrane tiče, ovisi o danu, jedan dan jede super, drugi malo zabušava, ali uglavnom sam zadovoljna. Napokon sam joj pronašla žitarice s mlijekom i jabukom od Milupe za večeru koje joj se sviđaju. Tako da smo za sada i taj problem riješile.

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 9:06:53)

Andi, ma ne brini zbog vrućine, vjerojatno će do Di-jeva rođendana popustiti, a i do tada će dan skratiti sigurno za pola sata. Nego, preporučuješ li kakav dodatak prehrani za imunitet s obzirom da El kreće u jaslice. Znam da bi dojenje i zdrava prehrana trebali pridonijeti imunitetu, ali ipak?

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 9:09:57)

Andi, ma ne brini zbog vrućine, vjerojatno će do Di-jeva rođendana popustiti, a i do tada će dan skratiti sigurno za pola sata. Nego, preporučuješ li kakav dodatak prehrani za imunitet s obzirom da El kreće u jaslice. Znam da bi dojenje i zdrava prehrana trebali pridonijeti imunitetu, ali ipak?

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 10:45:21)

keyt drago mi je da vam sve ide po planu...vidis i ja bi svome mogla dati vodice malo..ali onda radje izaberem svoje mlojeko po noci..
za imunitet se i ja spremam otici u ljekarnu po propolis kapi..ipak zima je zima...a o jaslicama i da ne pricam..
Di prica papa i mase..pljesce..salje pusu...pokazuje koliko je veliki i digne rukice..poceli smo mu davati zlicu da se sam hrani..u veselja..ja isto jedva cekam sistemacki..
keyt iz kojeg si kvarta u zg..pa da se nadjemo ?bella i nas dvije bi mogle vise !!!

ivana1112 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (7.8.2013 12:55:30)

DD! [sm=smiley1.gif]
Evo i nas da se malo požalimo na ove vrućine [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Krepajemo od jutra, nismo izašli iz stana, L se kupao u kadi malo da se rashladi prije spavanja, i sad spava [sm=smiley1.gif]

Andy, nemam kn na mobu, ugl i mi smo dugo spavali jutros do 9, a dok smo obavili doručak već je bilo 10 i vruće [sm=smiley13.gif]
Ja jedva čekam petak, tad idemo na more, ove noći u Zg-u su neizdržive, mi nemamo klimu, i bome i nespavamo najbolje. L mi spava samo u peleni, al se cijeli preznoji, budi se 1-2x, popije sam bočicu vode, ili čaja, i nastavi spavati.

Kod nas su noviteti, osim što već mjesec dana ne pijemo Nan, nećemo ni kašicu jesti. Sve što i mi jedemo,al svoje kašice nema šanse! [sm=zmeden.gif] čim vidi da je zmiksano, neće ni probati. Tako da je neku večer umjesto svog čokolina jeo s nama šniclu, a čokolino je tata riješio! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Eto, L definitivno više nije beba, još samo da prohoda [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>