|
keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (30.7.2013 10:29:26)
|
Pozdrav, što se tiče prehrane, ja sam odlučila da će El biti umjereni svejed, osobito što uskoro kreće u jaslice i što ne mogu, a niti želim, utjecati na njihov izbor namirnica. Kravlje mlijeko još nismo počeli piti jer zbilja mislim da za tim još nema potrebe iz razloga što još doji. Mliječne kašice, koje rijetko radim upravo zbog toga što doji, pripremam na AD-u ili na Aptamilovom mlijeku 1+ Bella, u rižinom "mlijeku" nema kalcija jer ga nema ni u riži [sm=smiley36.gif] Ali, ima drugih vrijednih supstanci, poput lakoprobavljivih proteina, fosfora, dosta ugljikohidrata i nešto željeza. No, ono se ni ne pije zbog kalcija, a kalcija imaš svugdje, žitarice, povrće, fermentirani mliječni proizvodi... i ne mora ga dijete nužno dobivati iz običnog kravljeg mlijeka. Mislim da je zbog toga i dobro da je dijete svejed i da mu sve treba nuditi, pa i rižino, zobeno, kravlje mlijeko, AD... i sve to kombinirati u umjerenim količinama. Kad smo već kod toga, pitanje za mame koje još doje, osobito prije spavanja, što bebačima obično dajete za večeru?
|
|
|
|