Razlog za brigu? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

wana -> Razlog za brigu? (12.5.2012 21:37:35)

ovako , žene. malena sad ima 7 mjeseci i nekoliko puta na dan mi se strese kao da joj je zima ( a nije) i to se ponavlja već neko vrijeme. prvo sam mislila da joj se to događa samo kad je umorna, al zadnjih tjedana se to ponavlja bez nekog pravila. i moram reći da sam lagano zabrinuta, ne znam zašto joj se to događa, koji je razlog tog cimanja. bojim se da nije neki tik i da će joj to ostati. pokušala sam dobiti svoju doktoricu, al nisam uspjela , sad moram čekati do ponedjeljka da je pitam za njezino mišljenje. ima možda koja od vas kakvih sličnih iskustva?

bubaMaja -> RE: razlog za brigu? (12.5.2012 22:45:37)

pedijatrici bez odgađanja...
sretno!

Tratina -> RE: razlog za brigu? (12.5.2012 23:08:51)

moj se mali ponekad znao trznuti, kao da se prepao. ali njemu se to događalo dok je još bio mala beba... prošlo samo od sebe.

ucitelj -> RE: razlog za brigu? (12.5.2012 23:23:46)

a kakvog je zdravstvenog stanja(jede li pije li jeli vesela)
nezz ja bi odmah pedici isla osim ako nije pokupila tu foru od nekog
sretno[sm=smiley1.gif]

lidac0605 -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 8:03:24)

Premala je jos da bi nekog oponasala...odi obavezno doktoru,ne bi te htjela plasit al moze bit i neki od oblika epilepsije,ima ih puno kod kojih ne dolazi do gubitka svijesti i napad izgleda samo kao trzaji,tikovi i sl.i ne traje dugo.

wana -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 10:51:44)

zdrastveno stanje joj je super! do sad nije bila bolesna niti prehlađena. jede mi već mjesec dana sve na žlicu, pije iz čaše, sve super. i zbilja je vesela beba, cijeli dan je aktivna i stalno maše ručicama i nogama.

ma ići ću dok odmah sutra. baš sam se preplašila, nadam se da nije ništa ozbiljno.[sm=smiley19.gif]

Zvonki -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 12:30:36)

Moja je to znala napraviti kad je piškila [sm=smiley13.gif]

ilovefake -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 14:32:44)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

i moja

wana -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 14:43:31)

IZVORNA PORUKA: ilovefake

i moja

i to je prestalo ili se i dalje ponavlja?

ilovefake -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 14:51:01)

prestalo, al ne znam nakon koliko, već je "velika". al svakako provjeri kod ped., pogotovo ako je učestalo

Nika 24052006 -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 16:07:56)

I moje obadvije...

Zvonki -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 22:02:28)

Je, prestalo je [sm=smiley1.gif]

mamacita -> RE: razlog za brigu? (13.5.2012 22:45:43)

Znam da su moja djeca, a i ja sama ponekad, tjekom upadanja u san znaju se misici opustiti, pa imam osjecaj da se stresem, no osim tada, to se nije desavalo nikome od mojih.

Lotte -> RE: razlog za brigu? (14.5.2012 7:00:40)

Da, da i moji dječaci su to radili često dok su piškili! Nisam pratila kada je prestalno.

wana -> RE: razlog za brigu? (14.5.2012 11:16:17)

zvala sam sad pedicu i objasnila joj kaj se dešava. postavila mi je par pitanja i na kraju rekla da je to najvjerojatnije kad piški. [sm=bravo.gif] a ja sam se već prepala da nije nešto gore. rekla je neka pratim dali bude se kaj mijenjalo, ako ne da nema razloga za paniku.[sm=smiley1.gif]

ucitelj -> RE: razlog za brigu? (14.5.2012 13:37:39)

ajd hvala bogu nek bude sve ok[sm=bravo.gif]

BUMBI -> RE: razlog za brigu? (14.5.2012 20:54:51)

Super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cuba -> RE: razlog za brigu? (14.5.2012 21:04:01)

Neka je sve u redu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Moj R se isto dosta često tako strese kad se piški[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

wana -> RE: razlog za brigu? (14.5.2012 21:47:06)

ma pao mi je kamen sa srca. nikad mi nebi palo na pamet da se zbog toga strese.

mama1987 -> RE: Razlog za brigu? (24.5.2012 15:20:11)

bok!!!! moj maleni ce napuniti 9mj ta 3 dana. jos uvijek ne puze pravilno nego gmize po podu kao vojnik [sm=smiley1.gif]
i jos se ne podize iz lezeceg polozaja u sjedeci. sad ne znam trebam li ga voditi pedijatrici ili ne???
ali stane na koljena i rukice i njise se....

ruwenzor -> RE: Razlog za brigu? (24.5.2012 15:39:44)

Dobrodošla mama1987[sm=smiley1.gif]
Super je da staje u četveronožni položaj, mislim da bi već trebao moći sam iz ležećeg u sjedeći, a puziti i ne treba, puno djece preskače tu fazu ili puzi ali ne školski. Ja bih otišla pedici i tražila uputnicu za fizijatra, ne može škoditi da ga pregledaju.

N se okretala leđa-trbuh s 4mj, trbuh-leđa 6mj, sa 7 i pol počela sama sjediti, s 8 cupkati na guzi umjesto puzanja, s 11 (konačno) propuzala ali ako je na glatkoj površini (parket) preferira cupkanje na guzi, sad smo dobili uputnicu za fizijatra jer još ne hoda (uskoro će 12mj).

Ako te brine išta kod motoričkog razvoja tvoje tebe bolje da odete fizijatru nego da brineš, ili da ti kasnije bude žao da niste otišli ranije.

Indy -> RE: Razlog za brigu? (24.5.2012 18:00:23)

normalno je do 18mj da prohoda, moj stariji sin je prohodao s 15mj., sjediti s 9mj i puzati s 10mj., ovaj mlađi ima 9mj isto gmiže na trbuhu ali još pravo nepuže, digne se na sve 4, i nepodiže se na noge. moj pedijatar kaže da je normalno i da samo treba bebe stavljati na stomak da će sve ostalo sam kad dođe vrijeme.

ucitelj -> RE: Razlog za brigu? (24.5.2012 19:15:52)

IZVORNA PORUKA: mama1987

bok!!!! moj maleni ce napuniti 9mj ta 3 dana. jos uvijek ne puze pravilno nego gmize po podu kao vojnik [sm=smiley1.gif]
i jos se ne podize iz lezeceg polozaja u sjedeci. sad ne znam trebam li ga voditi pedijatrici ili ne???
ali stane na koljena i rukice i njise se....

bok nadam se da si citala moju situaciju evo jos mallo pa ce napunit 10mj a nece sam da iz lezeceg sjedne
kad ga posjednem hoce na prsa pa gmize ko vojnik kad ga postavim na noge cvrsto stoji i pravi korake ako ga uzmem pod ruke ajme sve naopako
sad isli na kontrolu i uputila nas kod fizijatra da provjerimo stanjee sad kad cemo se uspit naruciti ko zna al jedva cekam sta ce nam reci[sm=zmeden.gif]

ruwenzor -> RE: Razlog za brigu? (30.5.2012 22:27:56)

Evo da javim novosti, bili smo kod fizijatrice, kaže da je N savršeno zdrava cura, da nije big deal ako se ne diže na nogice još i da ju ne treba forsati, samo da pokušamo razbiti njen obrazac sjedenja i kretanja u turskom sjedu na parketu (na ostalim podlogama puzi) i zamijeniti ga sa klečanjem i oslanjanjem na nogice.
Kad je fizijatrica završila sa pregledavanjem, izvijanjem, savijanjem i postavljenjem u sto položaja, N joj se okrenula i rekla joj "bavo" [sm=smiley36.gif] sreća moja mala

pincirotvajler -> RE: Razlog za brigu? (30.5.2012 22:29:37)

[sm=smiley20.gif]

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>