Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Annah -> Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (7.11.2011 14:18:35)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Treba mi ginekolog, svakog koga sam zvala ne prima nove pacijente..
ok, mogu ici privatno na preglede ali jel mogu onda s trudovima upasti u bilo koju bolnicu gdje postoji rađaona ili moram baš tamo dolaziti na preglede? I kako uopće dodem do termina pregleda u Sv. Duhu npr?

anaxx -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (7.11.2011 14:53:29)

ako dobiješ trudove prije termina ideš kao hitan slučaj, a ako si oko termina sa svojim privat. gin. se dogovori, odnosno on će ti sam reći s kojim ginekologom preko HZZO-a je on u dogovoru i kod kojeg možeš doći samo po uputnicu za bolnicu ( kod tog otvaraš ili si već otvorila trud. knjižicu)...
tako kod mene funkcionira... svi se oni poznaju i dogovaraju...
sretno!

Annah -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (7.11.2011 16:12:14)

Hval![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

malica -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (7.11.2011 20:04:49)

Nazovi Sv. Duh. Ja sam od privatnika dobila kontakt tako da sam pred kraj išla i u bolnicu na preglede, ali moje dvije poznanice su cijelu trudnoću vodile u bolnici. Jedna u Vinogradskoj, druga na Sv. Duhu - proceduru ne znam nažalost. Gdje si upisana? Ako se i nisi sama opredjelila, negdje su te stavili provjeri na HZZO.

stars777 -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (7.11.2011 21:40:48)

Najbolje bi bilo da se raspitaš odmah u bolnici u kojoj misliš roditi jer ionako zadnjih mjesec dana trudnoće moraš ići na preglede u bolnicu u kojoj misliš roditi,pa bi ti bilo idealno da si tamo od početka trudnoće tj.pregleda.

tyna -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (7.11.2011 22:23:13)

tako sam i ja tražila dobrog ginekologa u zgb, ali svi takvi su već odavno popunjeni. čak sam uspjela dobiti papire ovjerene od jedne ginekol.da me prima, ali su me odbili u jukićevoj jer im program ne omogućava upis novih pacijenata iznad određene kvote.
na kraju sam se upisala kod jednoga koji je tad primao pacijente (pretpostavljam da i dan danas još ima mjesta) samo da imam nekoga tko će mi izdavati uputnice i recepte.

marinazg -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (9.11.2011 20:29:06)

pozdrav
ja sam prvi put isla kod ginekologa kad sam vidjela plusic na testu (znam da ovo nije pohvalno, sramim se, ali nisam nikad imala problema,iscjetke niti nista pa nisam ni imala potrebe ici)
otisla sam kod privatnog ginekologa da bi na kraju skuzila da me oce samo opeljesit tako da sam se prebacila kod socijalnog tu na malešnici i prima jos uvijek pacijente a čisto je ok. Dosla sam na pregled a uzv me šalje u bolnicu u kojoj mislim roditi odnosno Sv. Duh, tako da mislim da ce me zadnji mjesec davat uputnice i za preglede i za uzv u bolnici

Leptir5 -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (9.11.2011 21:43:24)

Annah koliko ja znam,bar je ovako bilo prije,ti moraš imati socij. gin. on ti je već dodjeljen u nekoj zdravstvenoj ustanovi čim si ti napunila 18god,ja sam npr. studirala u Splitu i išla se upisat u ginek. koja mi je rekla da se moram odjavit od staroga,a ja nisam se nikada upisivala prije toga,tako funkcionira naš sustav,oni ti ga dodijele.
A za ić u rodilište samo dođeš sa uputnicom,pa moraš rodit,nema veze šta vodiš trudnoću u privatnika,to je njegova dobra volja ako će on nazvat koga prije tvog porođaja da ekstra pripazi na tebe.

pepeljuga -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (9.11.2011 21:51:14)

I ja sam trudnocu vodila privatno a uputnicu za bolnicu mi je dala dr opce prakse

marinazg -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (10.11.2011 8:30:46)

vec sam napisala da dok nisam vidla plusic nisam isla kod ginekologa i kad sam se isla upisivat nije mi bio nitko automatski dodjeljen (imam 21 godinu), e sad jesu oni mene zaboravili ili nekaj nemam pojma [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
a doktorica opce prakse mi je rekla da uputnicu za bolnicu mogu dobiti samo od socijalnog ginekologa, prije je mogla i ona dati ali sad je kao dosao neki novi zakon i ne smije... sad ne znam kako neki mogu, neki ne malo je to sve zbunjeno kod nas [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

anaxx -> RE: Ne razumijem ništa: Kako do ginekologa s ugovorom HZZO-a? (10.11.2011 9:01:49)

kod nas je sve zbunjujuće i ne vrijede ista pravila za sve, nažalost...
i ja mislim da ovo da ti je gin. dodijeljen više ne vrijedi... ja se nisam morala odjavljivati kad sam se iz Zg selila u Ri...

Stranica: [1]