RE: Dohrana - Recepti!!! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

maryann01 -> RE: Dohrana - Recepti!!! (24.4.2012 21:35:32)

moj isto od 8 mj jede sve što i mi samo sam mu znala izvaditi u zdjelicu prije nego začinim juhu,varivo i slično

larousse -> RE: Dohrana - Recepti!!! (7.5.2012 15:08:22)

Ne znam jel već stavljen negdje ovaj recept, al nama se sviđa...
1 srednja tikvica
2-3 jušne žlice griza
2 čajne žlice svježeg kravljeg sira
Tikvicu očistiti, izrezati i skuhati u vodi. Kad je pri kraju s kuhanjem, dodati instant pšeničnu krupicu, kuhati još par minuta dok ne postigne željenu gustoću te smiksati. U toplu smjesu umiješati sir, posoliti po želji i ponuditi djetetu.
Dobar tek...

ucitelj -> RE: Dohrana - Recepti!!! (7.5.2012 15:34:36)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]napokon neki novi recept sutra proba

ja sam otkrila od leda povre i to onu meksicku mjesavinu skuhat juhicu na kosti kasnije dodat povrce i smiksat njami
ili isto to povrce skuhat i dodat maslac jos ukusnije
za bebe od 9mj pa na dalje[sm=smiley1.gif]

Janči -> RE: Dohrana - Recepti!!! (1.10.2012 12:43:15)

Evo i od mene jedan receptić za dečicu koja umeju lepo da žvaću [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Palačinke od tikvica

1 manja tikvica
1 jaje (ili samo žumance ukoliko beba još ne jede celo jaje)
malo feta sira (ili bilo koji drugi koji beba jede)
brašno
malo mleka ili vode
začini po želji (ja stavim vlašac ili peršun)

Tikicu izrendati, malo posoliti i ostaviti da pusti vodu. Ocediti je od vode kroz ruku pa dodati ostale sastojke. Sve lepo umešati. Zagrejati tiganj (ja koristim teflonski pa pečem bez ulja), malom kašikom sipati smesu i razvući u malu palačinku. Služiti uz jogurt.

Prijatno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]