| 
				  ivavr ->  beba bez prstiju  (14.3.2011 21:57:08)
			   | 

Postovana redakcijo,     Zavrsavajuci srednju medicinsku skolu,a zatim i   medicinski fakultet,kao i odgajajuci svoje sestrice i  sestricine,stekla  sam i teorijsko i prakticno iskustvo u vezi odgoja  beba. bila spremna na sve moguce situacije.Kao lekar  uradila sam sve  dabl, tripl i ostale vama dobro poznate testove,isla sam  i na 3D i 4D.I  sve je bilo u redu.     A onda je dosao termin,pocele   kontrakcije,otisla sam kod lekara polagano je sve teklo.Stavili su me na   CTG,krenulo je polagano i nisam razmisljala o bolovima zato sto sam   znala sta cu dobiti zauzvrat.Izbusili su mi vodenjak,ispregledjivali me   svi lekari i sestre (ko god je prosao pored mene) da bi na kraju   ustanovili da beba pati tokom kontrakcija i da moram na carski   rez.Definitivno najtezi deo mi je bio lezanje na stolu sa kateterom   cekajuci anesteziologa.No i to se  zavrsilo,dosao je lekar rekao da je  sve u redu,muz mi je poslao sliku  naseg malenog decaka  i ja sam celu  noc ne spavajuci ljubila bebinu  sliku.     Ujutru sam se probudila,  odmah ustala da bi mi sto pre doneli  bebu, a onda je dosla sestra  odvela me u sobu gde su me cekali  muz,ginekolog i pedijatar i rekli da  sa bebom postoji jedan problem.     U  tom trenutku nisam vise nista  cula,kao lekaru proslo mi je milion  stvari kroz glavu,onda su doneli  bebu raspovili je i pokazali mi da beba  nema prstice na levoj ruci.Sok i  nista vise,prva recenica u glavi mi je  bila j...e me makazice...posto  sam sve kupila ranije!!!     Dzaba svo  moje znanje,svi moji pregledi i  analize,sudbina se poigrala sa mnom,i  iako je proslo tek desetak dana i  iako mislim da sam se pomirila sa  tim,tesko mi je i nece proci ta  knedla u grlu nikada.      Kad god  pogledam mog andjela ja pomislim  kako ce proci u zivotu u ovoj zemlji  gde se uvek vode tudji zivoti a ne  svoji,i pitam se da li sam  negde pogresila....     P.S.Ne morate da  objavite moju pricu,ne zelim da  plasim buduce mame,ali vas molim da mi  pomognete i uputite na pravu  adresu kako bih pomogla svojoj bebi.  			 

| 

| 

| 

|