tinka25 -> Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:23:45)
Nikola je sisao do 7 mjeseci i od tada mu ujutro i navečer dajem Nan2. E sad, da li ste davale svojim bebačima mlijeko iz tetrapaka, prokuhano, u toj dobi ili kasnije? Već mu dugo kuham griz i palentu na mlijeku, ne smeta mu, a to je ionako sve već dosta razrijeđeno. Kakva su vaša iskustva?
pepeljuga -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:26:15)
Ja sam pocela sa kravljim tek posli godinu dana pa ti nisam od pomoci[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
BruMa -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:28:20)
Ja sam počela sa godinu dana s tim mlijekom.Ne prokuham ga nego ga zagrijem u mikrovalnoj.A mislim da mu ne bi ništa bilo da mu daš.Probaj i da li će mu se svidjeti....
ELISABETH -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:31:33)
Mi smo s kravljim počeli s 13 mjeseci
natalijax -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:37:47)
jesam sa nekih sedam mjeseci,i ništ mu ni bilo
BUMBI -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:47:31)
I mi smo sa nekih 6 mjeseci počeli sa kravljim i sve je bilo ok
tinka25 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 13:57:04)
Probala sam mu dati sad prije spavanja i samo je povukao par puta, ali bio je sit, pa pretpostavljam da zato nije htio. Ili mu je okus čudan. Jeste baš sa kravljim, domaćim ili kupovnim? Razlika je velika
cuba -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:01:41)
Ja sam R prvi put dala kravlje mlijeko sa čokolinom kad je napunio godinu dana. Sve je prošlo odlično, nikakvih reakcija nije imao. Nisam ga prokuhavala, već ga zagrijem u mikrovalnoj. Držala sam se nekako one tablice prehrane pa mu nisam htjela davati prije toga jer je mlijeko jaki alergen. Zbilja ti ne znam, ako mu već neke namirnice daješ sa tim mlijekom onda nebi trebalo biti problema.
cuba -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:04:27)
IZVORNA PORUKA: tinka25
Jeste baš sa kravljim, domaćim ili kupovnim? Razlika je velika
Kupovno, Dukat ili Zbregov 2,8%mm
sanjalica -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:05:16)
K. je još sisavac, ali negdje od 7 mjeseci kuham gris, pravim čokolino i dr. s tim mlijekom (jede žličicom) i sve je ok....
Wukovarka -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:05:39)
Lucija je sisala 9 mjeseci i odmah sam joj nakon toga dala mlijeko iz tetrapaka. Tena jede hipp 2, na mlijeku joj pravim čokolino...prvi put sam dala malo da vidim hoće biti kakvih reakcija, a kako ih nema sad papa i griz i čokolino nanjemu. Sa 8-mim mjesecom planiram ukinuti hipp i prijeći na kravlje
Luciji sam u početku razrjeđivala s vodom, ali jako kratko...Teni nikako
natalijax -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:05:43)
iz tetrapaka sam ja davala,grijala u mikrovalnoj,a jel si mu čisto dala ili si stavila keksa ili čokolino
tinka25 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:09:00)
Dala mu čisto, jer čokolino, frutolino, rižolino jako bljucka, ali ne zbog mlijeka, jer je frutolino sa vodom, a i hipp kašice dosta vraća. Mislim da mu baš ne paše gotova hrana.
mariola -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:11:03)
Ako prihvaća druge mliječne proizvode ne vjerujem da će reagirati na mlijeko. Ja isto sam zagrijem, ne prokuhavam.
tinka25 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:11:28)
I da, jede žličicom, na bočicu pije samo mlijeko. Jako voli papat i nije rob bočici, samo dudi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
natalijax -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 14:12:06)
a joj neznam,pa probaš mu dati naveče na spavanju,moj je bljucko jako puno al sa šest mjeseci je prestalo,a možda mu baš nepaše kak kažeš,
lidac0605 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 15:54:31)
Moji nijedan nisu do godinu dana jeli kravlje mlijeko,a tak će i Lukas...jede on već keksolino i sl.ali sa hipp2..ipak je to obogaćeno vitaminima i mineralima i svim ostalim elementima u tragovima potrebnih dojenčetu,obično mlijeko mi se čini deficitarno i preteško za bebača od 7 mj.
pincirotvajler -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 16:08:47)
mi nismo još nikako probali iz tetrapaka mlijeko a planiram ko i cuba[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mirjana J. -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (2.2.2011 16:16:23)
ja sam tomi počela sa devet mj. davat mliko,dukat 3,2 i dobro je podnio s time da je do devet miseci bio na bebimilu a isto nisam mliko prokuhavala nego bi ga samo podgrijala i napravila mu bocu sa takvim mlikom.
tinka25 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (7.2.2011 16:12:33)
Probala sam Nikoli u par navrata dati mlijeklo, trajno 2,8%mm, prokuhano ili zagrijano i neće ni probat. Kad sam mu dala na šalicu malo je popio ali uz mrštenje i onda odgurnuo. Kako su vaši klinci to prihvatili? Koja je opcija ako uopće ne bude htio? kravlje? Do kada adaptirano?
Mirjana J. -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (7.2.2011 16:29:16)
a ko pravilo je da se AD mliko daje do godine dana najmanje ali otom potom..
BruMa -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (7.2.2011 16:45:02)
Moji su odmah prihvatili to mlijeko.Od prve. Ad mu daješ do kad ti misliš da možeš.Ima i tih nekih junior mlijeka itd. samo je pitanje koliko to uopće košta.....
patka -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (7.2.2011 16:45:25)
ja sam svojoj T prosli tjedan prvi put dala mlijeko s keksima i od tad joj svaku vecer dajem....prvo sam joj htjela dati malo al kad sam uzela nastala deracina i tak je ona skroz lijepo papala i sad lijepo to jede, hipp mi brljavi ali ovo pojede 200ml bez problema. svi ce reci da nisam normalna ali nema veze - vidim da T vise pase to nego hipp.
lidac0605 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (7.2.2011 17:58:37)
Moji su svi tri,a sad će i ovaj četvrti,jeli AD mlijeko do god dana...ne volim dijete izlagat bespotrebnom riziku od alergije.I te priče "ja sam dala,i sve je bilo super" kod mene nemaju nikakvog upliva,jer kad nekaj bude već je sranje napravljeno...
JASNA33 -> RE: Mlijeko iz tetrapaka (7.2.2011 18:24:48)
IZVORNA PORUKA: lidac0605
Moji su svi tri,a sad će i ovaj četvrti,jeli AD mlijeko do god dana...ne volim dijete izlagat bespotrebnom riziku od alergije.I te priče "ja sam dala,i sve je bilo super" kod mene nemaju nikakvog upliva,jer kad nekaj bude već je sranje napravljeno...