RE: AJME-Refluks kod bebe (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Bebe i zdravlje

Poruka

ninolina -> RE: AJME-Refluks kod bebe (11.2.2010 2:04:48)

vjerujem da ako ima refluks nije neki visoki stupanj jer ta djeca uglavnom odmah po rođenju dobiju uroinfekte koji se moraju liječiti u bolnici,a to kod vas nije slučaj,možeš napraviti još jedan uzv zbog svog mira,ali refluks se može dokazati samo ovim snimanjem na rendgenu tako da ćete to svakako morati napraviti ako ga želite isključiti.pitaj sve što te zanima.

potpisujem meni su nečakinje sve tri imale refluks. Najstarija danas ima 6g i do sad je operirana 6 puta ali hvala bogu nema ga više, druga ima 3 i u petak na kontroli rekli nema ga i maknuli ljekove, ova najmanja ima 1,5 g i nju su odma po rođenju vodili na snimanje jer su prve dvije imale i ustanovili da ima i ona ali hvala bogu sad je dobro. Drži se draga i ti i tvoja beba

gljiva -> RE: AJME-Refluks kod bebe (11.2.2010 9:48:26)

Nadam se da će bit sve ok[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

dominik -> RE: AJME-Refluks kod bebe (12.2.2010 10:27:04)

upoznala sam mamu i curicu koja ga ima...vec je tri godine na antibioticima i mogu ti reci da je curica vise nego napredna i aktivna, vesela...stvarno nemas mjesta za paniku...dr sumnja, a ne mora biti da je, ako vec i je moze se s vremenom povuci a moze se i nastaviti ali bez vecih problema...samo polako, nemoj unaprijed panicariti...sretno

Ladina mama -> RE: AJME-Refluks kod bebe (12.2.2010 21:27:52)

Ajme! Moja Lada ima 4 mjeseca i donedavno je jakooo bljuckala, pedica mi rekla da to nije ništa jer dobro napreduje, no ona nije bila TU kad je moju bebicu to mučilo i kad bi toliko bljucnula da smo je morali presvlačiti i do 5 puta dnevno.
E, tad sam i ja surfala po netu i otkrila GER, isto neki refluks, sve proučila o njemu i počela Ladu hraniti tako da nakon jela pola sata bude na rukama, pa je stavljala una lijevi bok pa... uglavnom, sve kako su savjetovali u slučaju GER-a i... da skratim - sad je bolje, mada još bljucka, no, puno, puno manje!
Ali... pojma nisam imala da postoji i taj neki drugi refluks vezan uz bubrege i da je tako opasan. Tak da sam sad u šoku!!!
Ipak, ja sam vječni optimist i naučila sam da ZAISTA treba biti pozitivan da bi se događale pozitivne stvari i da se u životu SVE događa s razlogom. Uzasno je gledati bebicu kako se muči.... Zato, budi pozitivna i sve će biti dobro!
Mislim da u ovakvim situacijama najteže bude mamama. Bebe su toliko jake i, rekla bih, hrabre - to je nevjerojatno koliko ima snage u tim malim bićima.
Ma, sve će biti u redu! Držite se! Svi smo s vama!!!! I... čekamo dobre vijesti!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]