kitty -> RE: neda bolovanje (4.7.2009 23:33:51)
|
IZVORNA PORUKA: dominik IZVORNA PORUKA: Ruža IZVORNA PORUKA: cuba Srami se kako tako nešto uopće možeš iti promisliti a kamoli napisati! Žene koje odluče ostati kući sigurno ne drže sve 4 u zraku draga već neko i u toj kući treba i otići u dućan svaki dan, skuhati ručak, oprati suđe, oprati pod, oprati kupatilo, obrisati prašinu, usisati tapete, oprati i ispeglati robu itd a ako uz to još i rade minimum 8h dnevno kod nekakvog privatnika koji nema sluha za apsolutno ništa a ponajmanje za trudnoću te ako na poslu nemaš uvjete tipa pola sata odmora za pojest nešto ili za otići u wc što vjeruj mi ni sama nisam imala a o prekovremenima da ne govorim, radu vikendom, blagdanima što ništa nije bilo plaćeno onda tu nema razgovora. Ti vjerojatno griješ guzicu u nekakvom ministarstvu ili kakvoj drugoj državnoj službi di držiš sve 4 u zraku i ne radiš apsolutno ništa a vjerojatno i plaćaš ženu da ti doma pospremi, skuha i popegla. Nemaju svi novaca za takve stvari, nemaju svi dobar posao na kojem mogu uživati i izdržati trudnoću bez obzira bilo ili ne bilo sve u redu. Svaka trudnica može svaki dan šetati, vježbati, ne raditi ne znači samo ležati na kauču... Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje i da se to ne mora svima svidjeti ali ako sagledamo situaciju kakva je a to je da je danas 80% firmi privatizirano i danas posao imaš a sutra nemaš, da te j.... ko malog muju, iskorištavaju kako znaju i umiju i gledaju samo svoju zaradu onda zašto imati ikakvog obzira prema takvim poslodavcima i kako uopće u takvoj situaciji možeš napisati takvo nešto??? Ne znam zašto se na ovom forumu u zadnje vrijeme stalno pokreću neke napadačke rasprave.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Svojim mišljenjem nikoga nisam direktno vrijeđala, kao što ti činiš sada. ja cu sad napast pa kud puklo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...ne ne zelim napadati ali draga cuba ja da sam poslodavac bi dala otkaz prvoj koja bi otisla na komplikacije i cistila po kuci i prala ves i sl za to si uzmi godisnji, neplaceno...oprostite ali bolovanje se daje ako je potrebno mirovanje ili ako je posao takav da ga trudnoca ne smije raditi a ne da si ti mozes cistit kucu i ici u ducan i kuhati...kaj bus kad se vratis na posao uzela bolovanje jer moras oprat kupaonu[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...ja sam radila dok mi nije dr rekao da zbo ulozivosti, ranih trudova i posteljice koja je bila nisko moram na mirovanje a i to je bilo kad sam usla u 7 mj trudnoce...bljuvala sam u drugoj trudnoci prva 4 mjeseca i to na poslu nitko nije ni primjetio...ne radim u ministartvu i ne dr...k...na poslu...kod mene ima i hodanja po fini i nosenja registratora i stresa...ali eto nisam zicala bolovanje i cekala sam da me stvarno posalju zbog komplikacije... slazem se sa ruzom i dominik ja sam u drugoj trudnoci radila do 16 tjedna dok me nisu i poslodavac i mm i ginekolog doslovno potjerali na bolovanje,a po meni bi radila bar jos mjesec dana.a radila sam fizicki posao i nocne smjene.
|
|
|
|