RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ma re -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 10:47:59)

pozdrav cure..

Newy mi smo napokon dobili inspektorat i preporučila bi ti da ih i ti probaš dobiti jer je to sad jedna procedura oko vraćanja novca.. Nama je čovjek sve objasnio, ali u glavnom, ako ne dobijemo nikakav odgovor od njih (moramo im poslati poštom pismo, tj. da imamo neki dokaz da smo tražili novac) i onda ako nam ne odgovore u roku od 15 dana moramo zvat inspektorat u Puli.. I tek onda kreće službena prijava...
I ja sam full htjela ta kolica, ali nas je sad strah opet naručit preko neta... [sm=zmeden.gif].. Tako da ćemo najvjerovatnije kad budemo išli sljedeći tjd na dječji sajam naručiti u Leo kids kolica...

Kod nas ovdje puše bura i hladno je.. a ja više nemam jakne u koju stanem..[sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif]

Bellatrix -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 11:03:01)

anaxx - možeš ti to [sm=jezicek.gif]

autumn - još ćeš ti Uskrs provesti doma! [sm=smiley36.gif]
U zadnje vrijeme sve trudnice koje ja znam su prenijele, mora da je nešto u zraku!

Već si razmišljam da bi lagano trebala pripremiti torbu za bolnicu za svaki slučaj, ali kako sam ja brza to će biti zadnji čas[sm=smiley36.gif]

anaxx -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 11:06:36)

Bellatrix, a moram, zbog bebe... :)
Sarita, i ti si tu, kako si, javi se!?

maja pčela -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 11:39:57)

pozz cure,ajme kako je zahladilo,bura puše,baš odvratno vrijeme.ja sam koma,opet me ulovila viroza,temperatura i kašalj,nadam se da neće nešto potaknuti [sm=zmeden.gif],osje3ćam se kao da me traktor pregazio,jedva čekam utorak da vidim kakvo je stanje,što se tiče torbe za bolnicu sve nekako odgađam,ali opako se približava vrijeme da ju pospremim da ne bi bilo iznenađenja[sm=smiley36.gif],još sam nešto htjela pisati ali ne znam što,kad se sjetim kažem vam.sad odoh odmarati,navečer moramo na misu sa sinom jer je prvopričesnik pa mora sa roditeljima sudjelovati na misi,a ne znam kako ću izdržati ovako šmrkava [sm=zmeden.gif]

anaxx -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 11:47:50)

pozdrav maja!
i kod nas puše, ali ne tako jako, nekako u zadnje vrijeme bura malo zaobilazi Kraljevicu :)
(nadam se da ju neću sad potaknuti :)
šteta za prehladu, i meni nos stalno pun, ali bar sam se kašlja riješila i nemam temp. drži se!
inaće, moja torba za rodilište je već 10-tak dana spremna!

Newy -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 15:10:44)

Ajme da, vrijeme je baš onako, nikakvo [sm=zmeden.gif]

Ja drugi tjedan spremam lagano još što mi treba, odnosno perem i peglam robicu, onda lagano i pelene kad ih skupim dovoljno, a i torbu svoju bi mogla pa nek stoji. Joj cure ja da pokucam otkad sam trudna nisam bila u problemima s nekim virozama i prehladama, u par navrata me nos malo uhvatio, tj. sinusi jer sam tome oduvijek sklona, ali ništa strašno. Daj Bože da ostane do kraja tako [sm=smiley36.gif]. Da mi porod prođe ovako dobro kako mi je trudnoća dosad prolazila, ja prezadovoljna [sm=bravo.gif]

Ako kome treba još nešto od robice naišla sam da od utorka Lidl ima neku akciju, meni jako zgodno jer mi baš trebaju takve hlačice, pa kome treba:
http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-BD0A3E0D-9571AF1F/www_lidl_hr/hs.xsl/2635.htm?id=134

ma re hvala, evo taman i ja pokušavam na sve strane saznati što više, moramo dobiti taj novac natrag!! Ja sam isto gledala Leo Kids sad kad se ovo dogodilo, ali ću vjerojatno ostati ipak na Kunert, jer sam jutros kontaktirala ovu drugu tvrtku koja ih prodaje, objasnila situaciju i mislim da ću ih moći platiti pouzećem, jer fakat mi se nakon ovoga ne daju više novci unaprijed [sm=smiley13.gif].

Gdje nam je sarita, nadam se da je sve ok i da samo nema vremena od maloga [sm=duda.gif]

Btw. jeste vidle ovo [sm=zmeden.gif] http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/120514-istina-na-hrt-u-potvrdeno-cipiranje-novorodencadi-najavljeno-za-ljeto-ove-godine.html

mimee -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 15:15:53)

Haj cure..eeevo dočekali mi i zadnji termin(prema m) u komadu! Sad me baš zanima dokle ćemo još čekati..[sm=zz_rolleyes1.png]
naručila sam se danas na uzv privatno da mi provjere stanje posteljice i koliko je dijete, jer u Vinogradskoj ništa do utorka kada ću bit već 40+5, a ne rade naravno uzv. Uglavnom, niše se ne događa, simptoma nemam, super se osjećam, čak sam bila i do Lidla kupit neke stvari, jer sam zapikirala raditi pincu[sm=smiley36.gif] Prvi puta je radim, pa ćemo vidjet..
Uglavnom, nastojim se što više zabavit da ne mislim na to kak je sve već moglo biti iza mene vezano za porod, jer se onda samo bediram..dr.je cijelo vrijeme govorio veća beba, starija trudnoća, pa otvorena 2cm već mj dana, pa sad već svi i zivkaju stalno..baš ti nabije neki pritisak, kao super si ak rodiš ranije, a nisi normalna ako preneseš[sm=smiley13.gif]
al velim, bit ću puno pametnija idući puta-svakako ću odmah u startu dodat 2 tjedna, a pravi termin ću znati samo ja[sm=smiley1.gif]

eto, cure, uživajte, nije neko vrijeme, hladno je ko u zimi, ali taman za bit doma i peć kolače[sm=jezicek.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 15:40:52)

ej curke, da se i ja javim, na termin u komadu[sm=smiley36.gif]

bella, ne da ću dočekati Uskrs, nego i 1. maj[sm=smiley36.gif]

newy, super za ovo u Lidlu, nisam vidjela, a trebat će mi i hlačice i bodići[sm=smiley1.gif]

ja sutra ujutro opet na kontrolu....možda bude šta novog...javim se![sm=smiley1.gif]

kim626 -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 17:06:21)

Curke vidim da ste mi dobro,to je najbitnije!!
Saraa nadam se da je sve dobro proslo i da uzivas sa malenim!!

Mime vidim da si i ti u utorak u vinogradskoj..nazalost nece biti dr.koji je inace utorkom u ambulanti a njega stvarno mozes zamolit za uzv...iako sam ja zamolila i dr koji je bio na zamjeni i pristali su 😊 ..i uvijek me salju na onaj najbolji uzv tamo gdje se snima ctg!
Ja jedva cekam pregled da vidim ima li pomaka..a vise se ne mogu strpit da rodim!

cuvajte se[sm=nosecka.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 23:25:16)

hvala kim na info, znat cu za ubuduce, ma meni je Brlecic bio zadnja 2 puta i on mi je tak nekak nonsalantan..ali ne mogu rec da nije strucan, samo mi se cini malo zelen..a i zasto bi me slao na uzv ako je sve ok, hzzo ionako treba stedit ;)

bila sam ja veceras u Ginekosu kod dr. Ujevic i sve je u redu, posteljica, protoci, kolicina plodne vode, polozaj, a kilaza cc 3750g[sm=jezicek.gif]sad bi bilo idealno da se rodi, jer za 10 dana ko zna.. :) rekla dr. da smo sad bar 5 dana na miru s obz na nalaze, a u ut sam ionako opet u Vinogradskoj, naravno, ako ne prije :D

autumn, drzi se, u iducih 10 dana moramo ;))

mimee -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (17.4.2014 23:29:02)

hvala kim na info, znat cu za ubuduce, ma meni je Brlecic bio zadnja 2 puta i on mi je tak nekak nonsalantan..ali ne mogu rec da nije strucan, samo mi se cini malo zelen..a i zasto bi me slao na uzv ako je sve ok, hzzo ionako treba stedit ;)

bila sam ja veceras u Ginekosu kod dr. Ujevic i sve je u redu, posteljica, protoci, kolicina plodne vode, polozaj, a kilaza cc 3750g[sm=jezicek.gif]sad bi bilo idealno da se rodi, jer za 10 dana ko zna.. :) rekla dr. da smo sad bar 5 dana na miru s obz na nalaze, a u ut sam ionako opet u Vinogradskoj, naravno, ako ne prije :D

autumn, drzi se, u iducih 10 dana moramo ;))

anaxx -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 3:52:38)

Ponovo ništa od sna, a evo skoro će 4h! Samo grcevi u nogama su mi društvo .... i jos negdje poneka trudnica s istim problemima...
Laka vam noć svima!

tonka2011 -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 8:49:50)

Pozdrav curke evo mene u petrovoj cekam da dodem na red! ;-)
[sm=smiley1.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 10:46:47)

Ej tonka,onda smo se mozda i vidjele,ja jutros bila u petrovoj,ali sam do 9 bila gotova sa svime i isla doma...danas su bili iznenadjujuce brzi ;).
Jel jos cekas?

Inace kod mene nis novo,pise cerviks skracen,smeksan,ctg uredan,plodna voda mlijecna....uglavnom nis novo
Kontrola za uskrs ujutro!!!

valerie -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 11:00:58)

Cure, jel normalna bol u donjem dijelu ko da ću dobit mengu??? [sm=zmeden.gif]

tonka2011 -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 11:12:33)

ej autumn day evo i ja bila gotova u pola deset [sm=smiley36.gif] i to što kažeš bili su brzi danas žuri im se da ranije kući odu [sm=smiley1.gif]
kod mene isto sve ok cerviks smekšan skraćen i za prst prohodan do ovoja i gl. [sm=smiley1.gif] i ctg uredan [sm=smiley1.gif] a mene naručili već u utorak 22.04. tako sam se uspjela tada u na uzv naručiti pa da obavim sve u jednom danu [sm=smiley1.gif]
valerie ja ti imam svako malo tako bolove u dnjem djelu trbuha al kod mene to znači da sam pretjerala i da treba usporiti i leći i malo odmoriti [sm=smiley1.gif]
naše sarite nema nadam se da je sve uredu [sm=zmeden.gif]

Newy -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 13:13:42)

Valerie, meni se ta bol pojavila prvi put prošli tjedan, par puta i to je bilo to. Pitala sam na zadnjem pregledu pa su mi rekli da je to normalno, takve kontrakcije jer se maternica priprema, ali da treba paziti da ih ne bude više od 3 u sat vremena, odnosno da ne postanu u pravilnim razmacima jer onda bi to značilo prave trudove. Mene je malo iznenadilo jer sam dosad uvijek kontrakcije imala bezbolne, samo kao stvrdnjavanje maternice, a sad već par puta kao menstrualna tupa bol. No izgleda da je to sve ok dok se javlja povremeno, brzo prođe i tako.

Curke ja ipak moram na kontrolni ultrazvuk za 2 tjedna od prošlog... ne znam zašto mi dokica na Sv.Duhu nije ništa rekla nego kontrola po potrebi, ali ja sam poslala mail privatnoj ginici, da mi objasni mjere jer su i meni iz aviona bile malo čudne [sm=zmeden.gif]. I dobro da jesam, jer mi je ona rekla (što sam i sama po netu vidjela), da glava i bedrena kost odgovaraju za 34 tjedna, a opseg trbuha je za 31 tjedan [sm=smiley13.gif]. A ja 33 tjedna trudna tad bila. Dakle beba je svakako mršava, i treba pratiti da li taj trbuh napreduje da ne bi bio zaostatak u razvoju. Tako da svakako idem za 10 dana na novi uzv. Ako mi moja socijalna ne da uputnicu, onda idem privatno. Jer baš 3 tjedna razlike mi se ne čini da bih trebala zaboraviti na to, a i otprije je malo kaskao taj trbušćić, sad je najviše dosad. Žgoljavac mali [sm=duda.gif]

tonija_4 -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (18.4.2014 22:42:33)

Mi isto danas bili na pregledu, 2 cm otvorena, plodna voda mlijecna, ctg uredan, ponovo kontrola na uskrsno jutro [sm=smiley1.gif].
Tintin, sarita javite nam se cim uhvatite malo vremena. Mislim da je sarita jednom napisala da se nece moci javit ako ostane u bolnici.
Mimee ima kod tebe kakvih novosti?

mimee -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 10:31:09)

oj, nema nis extra.. eeeeeventualno mi se cini da mi je sluzni cep jucer otisao, ali nisam ziher, bilo je toga u par navrata i drugacije nego do sad, ali eto, unatoc tome, nis se ne dogadja[sm=jezicek.gif] Danas se osjecam super, lagana ko perce, mogla bi jos jednu turu pinci spec.
sad najbolje da preskoci ove blagdane.. ; D[sm=smiley36.gif]

pregled u ut ujutro pa cemo vidjet ;)

Newy, ja sam sad 40+3, bolje da ti ne kazem u kojem tjednu mu je bedrena kost bila sad kad je u cet mjerila, ali nije nista komentirala i ja sam se odlucila ne zamarati, u stvarnosti na bebi je to samo manje od 1cm razlike i ne kazem da ne moze na nesto upucivati, jer je i do sad uvijek bila manja bar za tjedan, ali nema mi smisla sad norit pred porod. Ti ipak provjeri, jer imas jos do poroda, a onda si bar mirna ;)

autumn day -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 11:17:27)

mimee, tebe čekam da se javiš[sm=zz_biggrin.png]
tebi ja bar čep ispao, meni ni to[sm=smiley36.gif]
iako, noćaš me sve opet bolilo, leđa, pa trbuh, pa sam šetala, pa se bol smanjila....a to piše da su lažni trudovi, koji se mogu javiti i mjesec dana do poroda, haha, tako da očito ništa od toga.
sad idem raditi kolače i bolje mu je sad da čeka da Uskrs prođe[sm=zz_smile.png]

e mimee, tonija, jel imate kontrakcije kad se stvrdne trbuh i dalje? ja stalno, njih ni ne računam, iako su mi postale puno bolnije, ne kužim zašto...

mi smo sutra ujutro u 9 naručeni na kontrolu...na sami Uskrs[sm=zmeden2.gif]
mislim ono...malenu će čuvati baka, a muž i ja u bolnici, ko zna koliko ćemo čekati...[sm=smiley13.gif]

autumn day -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 11:21:25)

NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........  [image]http://www.forum.hr/images/smilies/hekla.gif[/image]                     

autumn day.............................20.04.
tonija_4..................................20.04.
maja pčela..............................22.04.
kim626...................................22.04.
mimee....................................22.04.
tonka2011...............................22.04.
bellatrix..................................24.04.
valerie....................................05.05.
ma re.....................................06.05.
suncica33................................07.05.

autumn day -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 12:12:03)

evo mene još malo....mislim da je i meni počeo odlaziti sluzni čep[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
znam da nije puno, ali veselim se svakom pomaku[sm=smiley1.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 14:26:34)

heheh..i ja tebe autumn sve cekam..koja li ce prije..ja mislim da bus ti..ma blazeni cepovi, pa nek krene vise-al poslije sutra, da nam ne budu mrzovoljni ak nas budu morali poradjat na Uskrs ; P

tonka2011 -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 14:27:29)

Ej curke jesu kolacici gotovi [sm=smiley1.gif] moji jesu a cak sam sa kcerkicom i jajceka ofarbala tj. Ona je temerama i prstom bojala tako da je boje bilo svugdje al nema veze bar se je dva sata zabavljala
[sm=smiley36.gif]
Ocito cemo sve docekati Uskrs kuci i dobro se naklopati pa nakon toga mozemo ici roditi bitno da sunkicu spremimo na sigurno[sm=jezicek.gif]

mimee -> RE: Proljetne bebe-termin 2014 g.-nastavak (19.4.2014 14:30:01)

kontrakcije s tvrdim trbuhom-da, a i meni je jucer bio poseban dan, navecer pritisak dolje, pa neka strecanja, pa tezina, pa kao menga lagaji grcici..sve u svemu, uskoro ce, ali to znam i bez svih tih simptoma[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>