RE: Jesenske bebe - termin 2014. (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

kika_spy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 9:55:17)

Pinky,sve je to normalno,ja sam odahnula tek sad nakon pregleda sa 15tt,dosad sam sva bila na iglama i u strahu da ce nesto poc po zlu.mislim da je to svakoj trudnici normalno,ipak je to bice koje raste u tebi od prvog trena voljeno i naravno da se javlja strah. [sm=smiley1.gif]

Andy,mi smo drugo napravili iz treceg mjeseca pokusaja [sm=smiley1.gif] da nebi krivo shvatili,hvala Bogu nemamo problema nego nekako..nisam bila spremna dosad,rodila sam mariju sa 19 i tek sad sad se osjecam potpuno spremno imati jos djecice. [sm=smiley36.gif] htjela sam se kompletno posvetiti njoj i tako je i ispalo.

Danas punih 16tt,jedva cekam pokrete osjetit.tu i tamo se promigolji,ali jos je to jaaako rijetko i lagano,nadam se da ce sad pocet malo konkretnije [sm=bravo.gif]

blabli -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 10:17:55)

bog!!!

kika spy dobrodosla[sm=smiley1.gif]

evo mi jucer bili na pregledu.sve ok, s kilazom sam krenula na dolje, valjda od silnog trckaranja ali nije nista zabrinjavajuce...
bebica je dobro, jucer se malo i promigoljila tako da mogu reci da se javila konacno.

sljedeca kontrola je 6.5. tada ce raditi i ultrazvuk

andy i raficca super da su bebe dobro i zivahne i da su razveselile svoje mame.

pozz. moram sad jurit.

drzite se, mazite i pazite

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 10:30:42)

Blabli super za pregled..
I ja sam zaboravila napisati da imam 56 kg i rekla mi je sestra da sam mrsava trudnica ..mm mi veli da sigurno nemam ni toliko..jako sam smrsavila od povracanja !Nadam se da ce i to brzo proci !
Pumba javi nam se malo..falis

Riza -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 10:31:03)

Pinky....dragaaaaa! ma nemoj slučajno više ni sekunde misliti negativno i loše.... sve je u savšrenom redu.....prestani brinuti. Bebica je super...raste, razvija se i ljuti se kad je mamica zabrinuta bezveze. I ja sam u Nedjelju popila Lupocet i jučer nažalost također jer mi je glavobolja postala neizdrživa.... ništa se neće i nije dogodilo..... reci cijelom svijetu da si u blaženom stanju i svaka čast da si mogla izdržati da nisi do sada rekla [sm=smiley1.gif]....prošlo je najkritičnije doba i dopusti i ostalima u obitelji da se vesele toj predivnoj vijesti!

puno zagrljaja ti šaljem..[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

daxy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 11:02:45)

andydea draga,presretna sam što je sve u redu. Samo polako riješi sve te pretrage,bit će sve u redu. [sm=smiley1.gif]

pinky mila,znam da te stalno prati taj strah i to je razumljivo s obzirom što si sve prošla.
Draga moja,jednostavno mora biti sve u redu. Do sad je sve išlo kako treba,pa će i dalje,ne brini toliko.
Sad je ono prijelazno vrijeme kad prestaju muke,mučnine,vjetrovi i problemi s probavom i počinje ono divno razdoblje kad se napokon osjećaš dobro... Znam da si na iglama zbog toga što ćeš reći svima,al zamisli samo koliko ćeš ih razveselit.
Ovaj pojačani strah je posljedica glavobolje i loše prospavane noći,pa i vrijeme je gnjilo i svi ljudi su u nekom tupilu. Ako si zabrinuta zbog iscjedka,pokušaj ranije otići na pregled,ne zbog tog što je to loš znak,nego da se malo smiriš i uvjeriš da je sve u redu. Ne vjerujem da će se nešto loše dogodit i da ćeš dobit crvenkasti iscjedak,nemoj nešto takvo niti pomišljat.
Nemoj se nikako gristi zbog Lekadola,nema šanse da je on nešto učinio tvojoj bebi.
Na kraju krajeva,zamisli samo kako ćeš nakon ovog rođendana šetat bušu ponosno i bez skrivanja. Kako ćeš se riješit pašmina i uskih traperica.
Joj sve sam skupusala zbrda zdola al nadam se da razumiješ i da sam ti malo bar pomogla. Šaljem ti [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Ne brini toliko.

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 11:34:58)

Joj, milene moje, opet ste me uspjele rasplakati. Hvala vam puno na toplim riječima! [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif] Što bi ja bez vas? [sm=zmeden.gif]

vucica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 11:43:47)

pinky [sm=smiley31.gif] nadam se da si se sada smirila [sm=smiley36.gif]

tinast -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 13:21:29)

andy drago mi je da je sve prošlo ok, [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif] pinky draga, opusti se, vidis da je sve ok [sm=smiley31.gif]

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 13:22:39)

Jesam, smirenija sam. Nije se više pojavio iscjedak, a i zbog ove nervoze mi se dobro poznata mučnina vratila tako da me to tješi. Tko bi rekao da ću se veseliti mučninama. [sm=smiley36.gif] Joj, jedva čekam da počnem osjećati micanje moje mrve pa da sam barem na taj način sigurna da je dobro. [sm=smiley1.gif]

ikaaa -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 14:30:03)

andy draga moja suuuuuper za tvoju bebicu...samo lijepe vijeti takoc treba.....[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]..kako mi se osjećaš? jeli ti manje mučno?

pinkice moja znam kako ti je.....ja sam sve to prošla, i još uvijek prolazim.....ja sam isto dugo čekala da kažemo roditeljima i rodbini radosnu vijest....uvijek me je bilo strah....ali pinkić moj sad još mlkoc za tjedan dva kad te tvoja bebica lupi, pa osjetiš pokret, pa svakim danom sve jače i jače te lupa.... zaboravit ćeš mi na strah, i ponosno ćeš pokazivati svoj trbušćić u kojem je tvoja najveća radost i sreća.....i ako bude živahna ko moja curka neće ti dati mira cijelu noć....ali koga šiša jedva smo to dočekale i sve je to u opisu posla.... pinky samo mi se opusti a za lekadol nemaš brige....i mene je jako u prva tri mjeseca glava skoro pa svaki dan boljela, ali sam si znala skuhati kamilice, i stavljati hladne obloge.ali prestalo je, i sam ginić kaže da je posljedica rasta progeserona u prva tri mj pa zato neke trudnice glava boli...

pinky i andy mašemo vam sa ljetnih bebolina ja i moja curka [sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_showoff.gif][sm=zz_showoff.gif]

raffica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 19:10:20)

Pinky drago mi je da si se smirila [sm=bravo.gif]

Zene moje, mene sad brine nesto novo. Naime, citajuci po forumima vecini dokwori mjeru velicinu, tezinu ploda i plodnu vodu, i jos niz mjera. Moj meni izmjeri tezinu, tlak, bebu pogleda detaljno, al upise samo tjedne, otkucaje srca, urin, te sa strane, dakle van ikakve rubrike na drugom pregledu(7+6) upisao je +2,5, sad na zadnjem pregledu(12+5) upisao je +1. Imam bijelu trudnicku na kojoj je kip zene sa djetetom, i nije mi jasno zasto mi to nista ne mjeri, iako u ovoj knjizici to nema di ni zapisat, ni sto znaci ovo plus 2,5 i plus 1.[sm=zmeden.gif]
Jesu li vama to mjerili? Mozda je jos rano, nista ne znam

MarijanaC -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 21:20:44)

Pinky ja sam isto takva bila i nisam nikome (osim roditeljima) rekla prije 12tj i onog uzv di se vidi da je sve ok i kombiniranog probira. A onda sam skoro vristala da sam trudna. Dobro,ja sam drzala to za sebe jer sam prokrvarila u 6tj pa sam bila na ljekovima i sva u strahu. I sad nisam bila vec tjednima na pregledu pa sam sve na sto muka. Ali tako ce biti dok nebudemo mogle osjetiti bebe. Onda ce nam njihovi udarci davati do znanja da je sve ok. S prvim sam osjetila u 18tj a sad sam 14+3 pa se nadam da ce uskoro [sm=smiley36.gif]
Ali sad si kraj 11tj,kazu da je nakon 12tj opasnost od spontanog manja od 1 posto. I sad je vrijeme da podijelis sretnu vijest sa svima,a uostalom neces ju ni moci dugo tajiti jer ce busa uskoro biti jako vidljiva :)
Raffica i ja imam takvu trudnicku
Zapisuje mi kilazu i pregled i tlak. Mene je do sad svaki put nakratko pogledao sa sondom da nebi bilo naznaka novih krvarenja i zadnji put jer me rez od carskog bolio ali inace mi sa onim uredjajem poslusa srceko od bebe,izvaze me,tlak i pregled rodnice da nebi bilo upale ili nedaj boze ulozivosti.

raffica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (9.4.2014 22:27:27)

Marijanac umiriš i mene s ovih 1% [sm=bravo.gif] Bit će to sve ureduu Pinky, a uskoro ćeš i na uzv [sm=smiley1.gif]

Meni je radio jučer pregled sondom 10 min, da vidi ima li ikakvih naznaka Down.sindroma, fala Bogu nema nikakvih problema, pa se prebacio na uzv preko trbušne stijenke koji je naravno ugodniji [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] i tu je promatrao bebicu još 15 minuta, pa mi je okrenuo na 4d da ja sve to vidim u "sepija-verziji", a i kristalnija je slika. [sm=sloncek.gif]

Još mi nije radio nikakve ginekološke preglede rodnice, tipa Papa, i ostali testovi, ali pretpostavljam da nije još ništa radio jer sam bila 3 mj.prije trudnoće kod njega na Papi i svemu ostalomu. Iako se nadam da će mi na idućem pregledu sve to obavit, jer nikad ne znaš koja se beštijica dole krije.[sm=smiley13.gif]

natich -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 0:12:17)

Curke,laknulo mi je jer i vi osjećate strahove iako nemate razloga za paniku. Bit će mi mislim puno lakše kad ću ga moć osjetit da se miće...danas sam išla zubaru na pregled i čišćenje kamenca....nemojte zabravit i njemu navratit zbog mogućnosti paradentoze....

natich -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 8:46:11)

jutreko curke!!!

MISSMAVEN sretno na pregledu!!!!!!!!!!!!!!!!!javi kak je bilo!

MISSMAVEN -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 8:50:56)

curke moje, vodi li koja od vas trudnoću kod privatnog ginekologa? Ja da. I sad me zanimaju dvije stvari: prvo, ja nisam dobila trudničku knjižicu, samo dobijem komad papira kao nalaz svaki put. A drugo, trebam li i kod svoje socijalne ginekologice na pregled? Pošto mi ona treba dati uputnicu? Ja to niš ne kužim kak to ide... :(

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 8:56:04)

Jutro
Rafica da jos je rano..obicno se sve te mjere rade od 20-tog tj..polako sve ce doci ne brini..Za sad dajem urin u casicu, vazem se, mjere mi tlak,a bebicu samo izmjeri od glavice do nogica i gleda srceko..
Evo ja vec jedem sendwic..mm mi ga radi navecer da me ujutro ceka..inace odmah povracam
Jucer sam bila koma ..mucnine uzasne..jedva cekam da prodju..
I da eki dan sam si u Mani kupila trudnicku ljetnu haljinu..mornarska je..joj jedva cekam ljeto i japanke..hehe
puse

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 9:01:28)

Miss ni ja nemam trudnicku..nisam imala ni sa Di..isto skupljjas papire u fascikl i kad ides na porod lijepo sve das..
Koliko se ja sjecam u drugoj trudnoci sam isla privatno i nisam nosila nikakve uputnice..ali obavljala sam obavezno i preglede i utz..jedino zadnjih mj.dana kad ides na preglede u bolnicu koju odaberes moras nositi uputnice od soc.ginek.

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 9:02:01)

Miss ni ja nemam trudnicku..nisam imala ni sa Di..isto skupljjas papire u fascikl i kad ides na porod lijepo sve das..
Koliko se ja sjecam u drugoj trudnoci sam isla privatno i nisam nosila nikakve uputnice..ali obavljala sam obavezno i preglede i utz..jedino zadnjih mj.dana kad ides na preglede u bolnicu koju odaberes moras nositi uputnice od soc.ginek.

andydea -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 9:04:02)

blabli -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 9:10:23)

jutro cure!!!!

znam da rijeci ponekad povrsno zvuce ali nemojte se brinuti, ponekad nam to previse steti, pogotovo bebama...ja nemam jako puno iskustva jer sam rodila samo jedno dijete ali u prvoj trudnoci sam imala dosta strahova pogotovo nakon spontanog. za sve sam skakala, ali sam odjednom odlucila da necu vise panicarit i odmah je sve bilo bolje...normalno da nas brine, usporedujemo preglede, mjerenja i svasta procitamo. ali ovdje hB imamo jedne druge da ispricamo svoja iskustva, imamo i iskusne mame koje i vise znaju pa ipak sve malo smiri.

mene moja gin uopce ne pregledava vaginalno, samo na pocetku trudnoce i ako bi ja htjela ili imala kakve tegobe. brinulo me to jer znam da neke pregledavaju stalno.onda sam shvatila da je ovdje takva praksa i cak mi se to dopalo jer rijetko tko voli prckanje a i beba je tu. mozda se nekome cini neodgovorno ali gin mi je stvarno super i detaljna, objasni, uputi tako da sam se prestala brinuti....

pinkyce,rafica, natich nemojte brinuti ali ako vas muci znate da imate dobre doktore i rajicu da malo popricate i pozalite se....

eto sad sam nabaljezgala (nadam se da nisam nikomezivac digla[sm=smiley36.gif]) ali meni je takav stav pomogao...sad znam da nismo svi isti ali...

i da sve brzo podijelite svoju radost[sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]cekate nesto najljepse, pogotovo dugododisnje trudilice...i to ce vam pomoci da jos vise i s mirom cekate beboline...

nemojte mi zamjeriti na piskaranju

natich -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 9:59:03)

Ma znam ja da je sve ok,ali kako se približava pregled u ponedjeljak počinje me biti trta....nemam nikakvih ni bolova,iscjedaka ili bilo čega što bi mi moglo izazvati upitnike i brigu,ali opeklo me prvi puta sa spontanim,pa eto....pušem i na hladno... ne želim čitat po netu niš osum trudnoće po tjednima da me nešto dodatno ne zabrine.
Rekli smo skoro cijelom svijetu i stvarno mislim da nebi imala snage svima objašnjavati....
Ma znam da će sve biti super!prije 3 tjedna kad sam bila na prvom pregledu srce je kucalo ko veliko i sve mjere su bile odlićne...ono kako sam napisala u prijašnjem postu,bit ću mirna kad ću moć osjetit.

PinkyFunkyBirdy -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 10:07:05)

Drage moje, danas sam bolje. Jučer sam se malo vama izjadala, pa sam se kasnije našla i s frendicama i mogu reći da sam napokon dobro spavala i da me glava više ne boli. [sm=smiley1.gif]
Razlozi zašto se brinem (da ponovim onima koje ne znaju moju priču): imam 31.g., nemam djece, a imam iza sebe jedan spontani (u 9tt) i dvije biokemijske. Naravno da sad kad sam trudna i kad napokon sve izgleda dobro da brinem. Ne znam tko nebi. [sm=zmeden.gif] Nekako do sada dok sam skrivala trudnoću nisam željela imati velike nade jer bi mi bilo lakše ako nedaj Bože nešto krene krivo, no sada kad to trebam svima objaviti moja trudnoća postaje stvarna i sve što očekujem neću samo ja proživljavati već cijela rodbina zajedno s menom (što je ponekad više teret nego korist, pogotovo ako nejde sve kako treba).
Ali, naravno da će sve biti super jer se ja osjećam dobro i nemam bolova niti išta što bi moglo upućivati na išta osim da sve ide kako treba. Tako da ćemo samo pozitivno razmišljati. [sm=smiley1.gif]
I, da, Marijana, ja sam napisala da mi je u 11 tt bilo sve savršeno na UZV, ali to je bilo prije 3 tjedna i sljedeći tjedan idem opet na pregled pa je prvotni plan bio da kažemo rodbini nakon toga, ali sad se to malo pomaklo, a ovaj tjedan nikako ne stignem na pregled pa ćemo se samo nadati da je sve super. [sm=smiley1.gif]

Za trudničke knjižice sam čula da se više ne daju. [sm=zmeden.gif] Raffice, meni je do sad samo mjerio veličinu ploda - kako kaže naša Andy, ovo ostalo valjda mjere kasnije. [sm=smiley1.gif]

Miss, ja vodim trudnoću kod privatnika i ako trebam vaditi krv, urin, piti neke lijekove i sl. odem s njegovim nalazom gdje to traži kod svoje socijalne ginićke i onda mi da uputnice i recepte pa te sve dodatne stvari obavljam preko socijala. Nisam do sad bila ni na jednom pregledu kod socijalne ginićke već su mi svi pregledi obavljeni kod privatnika. Sretno na pregledu i očekujemo izvještaj! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Draga moja Andy, baš mi je žao da ti mučnine još nisu popustile, ali bravo za tvog mužića koji brine za tebe. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sigurno ti nova haljina odlično pristaje, a s vremenom ćeš u njoj biti sve ljepša i ljepša. [sm=smiley1.gif]

blabli -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 11:08:12)

kuzim te pinky u potpunosti...mi nismo nikome govorili dok ne budem isla na prvi pregled ali prije nego sam ga docekala sma imala spontani u 8tt i bila sam sretna sto nikome nismo rekli ali i uzasno lose s druge strane sto je i razumljivo. kad sam opet ostala trudna nismo nikome govorili do 5 mjeseca trudnoce zbog raznih strahova i toga sto i tebe muci i natich, jer onda svi znaju, s tobom prozivljavaju i onda jos da moras objasnjavati o ako se nesto desi. hB sve je proslo u redu i rodila zdravog deckica. sad smo se isto neckali dal da kazemo ili ne pa smo rekli samo roditeljima a ostali su saznali kad je proslo ono krizno razdoblje...sad je opet se u redu i nadam se da ce i ostati...jasno mi je zasto ti je tesko i zasto te strah, a i ostale...a i ja bi lagala da kazem da bas 100% mirno idem kroz sve...kad jednom izgubis bebu uvijek postoji sto ako bude naopako bez obzira na sve dobro...
tako da....
ali biti ce sve dobro. jos koji tjedan i bebica ce se javiti i onda ce ti svaki cas do znanja davati da je tu i da je dobro...[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] a svoje bliznje uvijek mozes zamoliti da jos malo zadrze lijepe vijesti za sebe...mislim da ce te razumijeti.

raffica -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (10.4.2014 11:36:00)

Da nisam otkrila ovaj forum pojela bi se živa od muke is strahova, i svega što bi pročitala na netu i ostalim forumima. Tako me smirite sa svojim riječima, i svojim iskustvima. Najboljee ste!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Andyy, držim fige da te dosadne mučnine više prođu i da napokon kreneš uživat u trudnoći!!

Pinkyy razumijem tvoju brigu, no važno je da si se smirila.
INače, ja sam u soc.ginekologa, ali isto plačan uzv 200 kn, jer ga je on sam financirao (4d), ali isto ću tamo iza 20 tjedna otići u privatnika, čisto da dobijem snimak i punooo sličica, jer moj zaista nema vremena pregledavat svaku trudnicu 1h, jer ima zaista punoo pacijentica. [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>