MISSMAVEN -> RE: Jesenske bebe - termin 2014. (7.4.2014 11:43:53)
|
bOK CURKE MOJE... fEATHER, šaljem ti zagrljaj utjehe, vrijeme će zaliječiti tvoj gubitak. drži se.[sm=smiley19.gif] Da vam kažem za trudnički tečaj. Raspitala sam se za Petrovu bolnicu (tamo mislim roditi). Tečaj se rezervira unaprijed i plaća 400 kn. On je preduvjet za to da muževi budu na porodu s vama. Traje mjesec dana, ali se ne održava svaki dan, ima nekih 10ak predavanja. Teme su dosta zanimljive. Evo nadam se da sam pomogla. Što se tiče probira i double testa, ja mislim da je to isto, nisam sigurna. Ja idem u četvrtak na ultrazvuk, a odmah dan iza vaditi krv u Vinogradsku. To je test kojim se utvrđuje RIZIK od nekih kromosomskih poremećaja, od kojih je najpoznatiji Down sindrom. To znači da ćete dobiti izračun kolike su šanse da bebica ima neki poremećaj. Ja sam mlada, ali mi je privatni ginekolog rekao da on šalje na probir sve trudnice, bezozira na rizik starosti. Pa sam si mislila, zašto ne, neinvazivno je, vadiš krv, a bar sam mirnija (ja i moj strah :) Recite mi cure koje ste već rodile, mi slobodno biramo bolnicu u kojoj želimo roditi, jel tako? Koji su papiri potrebni za to sve? Uputnica od soc. ginekologa, svi nalazi mogući? Možete mi napisati to sve da si zapišem, znam da je rano, ali volim biti spremna unaprijed. :)
|
|
|
|