RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 16:33:11)

Curke evo svih mojih mjera u trudnoci do sad pa si usporedite i napisite i vi ako vam se da [sm=smiley36.gif]
14+5 napredniji smo tj dana 15+5
Bpd: 3.16
Ac: 9.37
Fl: 2.07 imamo 136g i 19cm

15+4 napredniji smo za 5 dana znaci 16+2
Bpd: 3.41
Ac: 101.52
Fl: 2.02 imamo 149g i 18cm (valjda kao sto primjetite pogreska doktora,prosli tj mi je bio veci a sad manji ) [sm=smiley36.gif]

21+1
Bpd: 50
Ac: 159
Fl: 33 imamo 400g i 26cm

21+6 napredniji smo za 2 dana znaci 22+1 (to je sa 4D uzv)
Bpd: 57
Ac: 164
Fl: 37 imamo 505g i 28cm

26t napredniji smo za 6 dana znaci 26+6
Bpd : 6.71
Ac: 23.2
Fl: 4.97 imamo 1028g i 35cm

Sljedeca kontrola za dva tjedna pa javim [sm=smiley1.gif]

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 16:35:27)

Victory sretno sutra na ogtt ma da bice sve supac i moj je bebo veci pa sta sad bice prava beba [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 16:50:22)

Da, da.. moja datum se pomalo približava i postajem nekako sve nestrpljivija.. U biti jedva čekam da napokon ugledam moju curu.. Imam osjećaj kako sam sve oprala, spremila, spakirala se kao da je vrijeme stalo i ne prolazi.. Malo mi je kao dosadno [sm=smiley36.gif] Ma moja tvrdoglavica neće da se okrene pa neće.. Otprilike već tri mjeseca stoji na zadak i sad je sve manje i manje mjesta, al još uvijek ne gubim nadu.. Bar ne do petka..
Victory sretno s OGTT i ostalim nalazima.. Ali ako imaš povišen šećer isto pripazi malo na voće, jer vidim da si rekla da od sada samo jedeš voće i povrće.. I bez brige, što god ti jela beba će naći i uzeti ono što je njoj potrebno. Zato ti je moj savjet samo pomalo i raznoliko, pripazi na slatko i slano i sve bi trebalo biti super.. :)

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 16:53:47)

Chocolate drzim fige da ti se curka okrene mora da si vec negdje luda [sm=smiley13.gif]

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 17:20:33)

Chocolate, i ja držim figetine da se curica okrene i da porod bude peace of cake :)) e da, tea, vezano za naš razgovorčić oko magnezija, baš sam danas pitala dok..kaže do slijedeće kontrole (a napisala je 4 tjedna) magnezij, kalcij i normabel po potrebi zbog kontrakcija... i otvaranja.. tako da ja nastavljam sa zalijevanjem s donatom i ostalim preparatima..

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 17:27:40)

Victory super kaj si mi rekla,svakako je dobro cut misljenja vise doktora [sm=smiley1.gif] ja cu za otp 2 tjedna na kontrolu pa cu ga pitati jel jos da pijem magnezij ili ne a do tad cu ga pit [sm=smiley36.gif]

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 17:42:10)

Hvala cure, nadam se da ce se okrenuti. Bitno mi je samo da izbjegnem carski.. A Tea u malom uglu mozga ono skoroz negdje pozadi lagano ludim, al trudim se drzati to pod kontrolom.. Victory pripazi malo s donatom, meni ga je ginekolog zabranio prije dva tjedna jer sadrži velike količine soli i zbog toga su mi bili trnci u rukama.. Kako sam ga prestala piti nestali su i trnci. Radije uzmi neki šumeci magnezij..

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 17:54:50)

chocolate, ma daj? nisam do sada skužila trnce.. ali vodit ću računa.. :) ma ja sam ti imala lude probleme, od 20 tt brojne kontrakcije i od tada pijem i kalcij 600 šumeći i magnezij 300 šumeći.. ali i par dcl donata na dan, što zbog magnezija što zbog probave.,.. ali danas sam uzela od dietpharma magnezij za žvakanje, neki okus borovnice ili slično... joj koliko briga i pitanja, kod svake od nas drukčije..

tea, imaš pravo, uvijek je dobro poslušati više doktora i više iskustava.. vidiš ja nisam znala za donat da izaziva trnce.. malo ću smanjiti.. ma ni sama ne znam.. samo da taj šećer prođe dobro sutra :)) jel znate jel se dobiju odmah rezultati ili se čeka..

ja danas radila i briseve na ureaplazmu, beštijetinu.. vidjet ćemo kroz 5-7 dana šta kaže.. [sm=zmeden.gif] ako sam ju ubila slavit ću :)

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (14.5.2014 21:31:37)

Ne, ne, ne... Ne izaziva donat trnce! Nego on u sebi sadrži i velike količine soli (za što ja uopće nisam znala) koja se gomila u organizmu i u mom slučaju se odrazilo tako da sam imala trnce u rukama i prsti bi mi malo natekli preko noći, a ujutro bi se to smirilo nakon sat dva.. A od nagomilavanja soli mogu i noge više oticati, može narasti tlak.. Tako da sam ja još dobro prošla.. I stvarno nakon što sam ga prestala piti nakon dva dana su trnci nestali.. Ja sam ga isto pila par dcl dnevno i to najviše radi probave..
Rezultati šećera će ti bit gotovi ili isti dan ili sutradan..

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 9:32:50)

Dobro jutro drage moje [sm=smiley36.gif]
Danas se osjecam nikako [sm=smiley13.gif] naime kako nam je nedavno stigao kindac za bebu MM ga nije jos sastavio jer su nam radovi u tijeku pa ga je ostavio taman na izlazu i ulazu u sobu i sinoc kad sam po ne znam koji puta morala na wc kad sam se vracala sam tako udarila nogom u tu kutiju da mi je prst poplavio i eto napuko je !! Sad se ne mogu kretat pa boga pitaj koliko,,misla sam da cu se srusit kak me zabolilo ali eto uspjela sam zaspat i kad sam se probudila bome sam imala kaj za vidjet [sm=smiley13.gif]
A kako ste mi vi danas? [sm=smiley1.gif]
Victory nadam se da si prezivjela ogtt [sm=smiley1.gif]

Pomalo -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 11:15:01)

Ajde Tea, proci ce to skoro.. [sm=smiley13.gif]

Mene danas zubno meso boli, nadam se da nece biti nista strasno, jer mi je zubar vec rekao da mi je od trudnoce upaljeno.. Uhhh.. Mene ovo vrijeme ubilo.. Jucer sam imala naporan dan, bila nesto do posla, pa rucak, pa vjezba, pa ciscenje kuce.. [sm=smiley1.gif]

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 11:35:31)

Aa proci ce to znam [sm=smiley36.gif]
Pomalo jeli pijes mozda kalcij?on je odlican za zube ja sam ga pila dva tjedna i od tad su mi zubi i zubno meso super! A inace imam jako losu kvalitetu zubiju skoro sve zube sam do sad tri puta popravljala a na kontrole moram svakih 6mj .. bas se mucim da mi budu lijepi [sm=smiley36.gif] probaj s kalcijem ako vec nisi [sm=smiley1.gif]

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 12:46:08)

Dan cure.. Ja danas nikako da dođem sebi.. Ovo lose vrijeme je tek sad doslo do mene i probudila sam se s glavoboljom.. Uff Tea stavi malo hladnih obloga i nogu u zrak.. ;) Pomalo meni je u 5om mjesecu trudnoce pocelo krvariti zubno meso, zubar mi je rekao da tu nema puno pomoci, kao povuci ce se nakon trudnoce, ali mi je rekao da ispirem sa čajem od kadulje, i stvarno pomaze.. Pa pokušaj ako vec nisi.. ;)

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 12:58:09)

Bok curke.. evo i ja da se javim.. vidim da ni jednoj nije baš neki dan.. Ja sam jutro sva onako nabrijana na vađenja krvi kad ono- vratite se ne možete danas vadit jer niste došli prije 7 (bilo je oko pol 8 možda i prije). Kao na DZ Željezničar vade zadnji put krv u 9,00 sati pa ne bih stigla na drugo vađenje nakon 2 sata. ja onak MOOlim???? a ne, ne..dođite drugi puta:// mislim koji laboratorij vadi krv do 9 sati, ne kužim!!!!! ali eto, nula bodova od mog današnjeg ogtt-a. ali zato idem sutra pa nek me pikaju dan prije vjenčanja, ionak će mi trebat dugi rukavi kako je vani :/

chocolate, vodi računa za kadulju, nije preporučljiva u trudnoći.. mislim ako ti je zubar rekao ok, ali ja sam na početku trudnoće imala frku počeo mi umnjak bio rast i bolilo za izludit i nije mi moja zubarica dala naravno niti tablete protiv bolova niti naravno snimanje i vađenje, a kad sam rekla jel mogu ispirat kaduljom rekla mi je NE, nije preporučljiva u trudnoći tak da imam novu nenačetu kutiju čaja kadulje. jedino sam smjela tu ranicu prskat propolisom, on djeluje kao anestetik a nije štetan, naprotiv super je za imunitet pa mi je puno pomogao da ne boli taj vražji umnjak. inače sada pijem kalcij 600 ok dietpharma, kažu beba u ovoj fazi uzima sebi 250 tih jedinica dnevno pa nama mamicama stradavaju zubi itd. a osim za zubi i kosti, pomaže i za mišiće i spriječava u kombinaciji sa magnezijom kontrakcije.. ah tko bi ga znao :///

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 13:27:57)

tea, čuvaj prstiće.. i ja sam se neki dan klepila ali prošlo je brzo.. nije bilo baš tako jako ali prebrojala sam zvjezdice :)

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 13:31:29)

Victory bas koma mislim pazi gospodu oni rade do 9?!? Ooohh boze za poludit [sm=zz_banghead.gif] a budes sutra ponovno [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Da danas je dan bas koma svima je naopako krenulo [sm=zmeden.gif]
Mislim da puno toga nije preporucljivo u trudnoci mislim na te biljke kao kadulju,uvin,bazgu i slicno ali moje misljenje je da ako se koristi u malim kolicinama da nista ne moze bit mislim danas su ljudi toliko osjetljivi da boli glava ko da ne znaju kako se prije zivjelo pa tad ljudi nisu bili ko mimoze ..

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 13:33:03)

Budem cuvala prste haha bome je bolilo al sad isto boli ma proci ce ,, sta cu kad sam corava [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 13:36:16)

ma imaš pravo.. stalno govore ne jest tunu i skušu.. ja obožavam salatu od tune i spremam si ju i dalje tipa 2 x mjesečno i sve pet.. pa mislim 95 % svih tih stvari mi i ne bismo znale da nema interneta... moja mama se čudi koliko ja čuda pijem, ona ništa nije pila...samo izbjegavala salatu :) černobilska godina :))

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 13:45:13)

Ee tocno too nekad su nam djeca mozda i bolesnija jer ih ljudi nece izvesti van da se malo uprljaju u pjescaniku [sm=smiley36.gif] ,, i moja mama se cudi svim tim pripravcima ona je isto i svasta jela i svasta pila pa smo eto svi zdravi [sm=smiley36.gif] ,, ali opet ne kazem da ne treba popit neki vitamin ili pojest voce i povrce ,, te stvari smatram opet korisnim za bebu i njezin razvoj koji je najbitni u nama [sm=smiley1.gif]

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 14:05:43)

Ma ne smije se ovo, ne smije se ono samo zato da bi trudnice kupovale raznorazne preparate koji su "najbolji".. Svake godine se nešto novo ne smije.. Ne znam kako su žene prije normalno i rađale i funkcionirale uz sve ove "naše zabrane"..
Ne pijem ja kadulju, samo tu i tamo kad se sjetim isperem usta sa njom i to je to.. Pa ako to ne smijem onda nek sve ide k vragu.. [sm=zz_banghead.gif]
Nisam još nikad prije čula da su vratili trudnicu sa OGTT zbog toga što se krv vadi do 9.. Svašta.. Pa svakako im je radno vrijeme do 15..
Ček, ček Victory... Jel to u subotu dan D?? [sm=bravo.gif]

victory -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 14:14:34)

ma ludnica, svaki DZ svoja pravila, svaki liječnik svoje preporuke, ti ne smiješ kadulju, ti smiješ kadulju, ti ne smiješ ovo, ti ono... ali sve dok naše bebe udaraju po cijeli dan i noć, a mi ne spavamo i namještamo se sve je ok :)

chocolate, daaaaaaaaa..... jaoj jaoj.. stres jedan za drugim he he,,. ali bit će vjenčanje i večerica nakon toga.. neka laganija varijanta.. ne bih mogla tarabanit s ovim trbuhom u punom aranžamnu, ono cijeli dan i noć.. sad nekako easy... ali i unatoč tome malo me je trema :)

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 14:39:17)

Ma baš tako.. Dok se bebe javljaju bar smo mirne.. Iskreno to će mi strašno faliti kad rodim..
Pa draga, čestitam.. Želim da ti sve najbolje i da se lijepo zabaviš, i fino papaš.. Vidjet ćeš kad se počneš spremati kako će ti biti sve lako.. Ja pola toga nisam ni bila svjesna na mom vjenčanju.. Poslije frizure, šminke imala sam osjećaj kao da sam se odjednom našla u crkvi.. I vjeruj mi poslije samog obreda imala sam osjećaj kao da je sve gotovo, i više sam kao reda radi išla odraditi hotel, večeru i sve ostalo.. :) Samo lijepo opušteno i nemoj se nervirati radi ničega.. Držim fige da ti se vrijeme popravi.. [sm=smiley1.gif]

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 17:45:05)

Victoryy pa to je tvoje vjencanje jaoo draga cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jooj chocolate i meni ce falit kad rodim da se fino mogolji u mojoj busi [sm=smiley36.gif]
Ja sam sad u 31tt da li je normalno da recimo bebicu sad osjecam samo kako se rasteze i trbuh mi ide u valovima,ne osjecam kao prije samo udarac vise bi rekla da se eto rasteze kak je vama? [sm=smiley1.gif]

chocolate -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 20:13:41)

Normalno ti je to, jer je beba sve veca a mjesta je sve manje.. Ali jos ce te znati "udarati".. Meni je nekako full simpa to kako se rasteže.. Jos gledat trbuh kako se miče.. Ne znam reci da me doslovno razvlači "kao beba zvečku" ;)

Tea2803 -> RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? (15.5.2014 20:20:42)

Chocolate jooj i meni je to tako simpa ne mogu se nagledati [sm=smiley36.gif] bolje je nego udarac dolje u jajnik mjehur i crijeva [sm=jezicek.gif] ,, jos nisam iskusila udarac u rebra nekako se nadam da ni necu [sm=jezicek.gif]
Jedino zadnjih par dana me boli zeludac bas kao pritisak valjda jer se beba sve vise pomice prema gore jel i tebi tako ?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>