|
ganja -> RE: LJetne bebice 2013g (12.12.2013 8:37:33)
|
Jutro, mame! Evo i nas brzinski uz kavicu. I Z je malčice zaštopan, preko dana je skroz ok, ali ga pred jutro, oko 4-5 uvijek malo jače "guši", jutros je čak i povratio, valjda od sekreta koji mu se počeo slijevati iz nosića...inače normalno jede i duda, a bo'me i napreduje, mislim da je već negdje oko sedmice [sm=smiley36.gif], a za 7 dana će 3 mjeseca tek. :D ...ali i dugačak je.... noćna buđenja su i dalje dva redovita, a po danu još nema ritma osim ovog jutarnjeg spavanja, nekih sat vremena nakon buđenja obično odvali još jedan sat... Postao je apsolutno neodoljiv, nije što je moj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] jaaako voli biti u baby gymu, mlatara rukama i nogama i sve češće mu pođe od ruke da nešto zgrabi i onda odmah, naravno, vuče prema ustima, počeo si je fiksirati šakice, ali ih još ne kontrolira potpuno, drži je pred očima i promatra, a onda si je u sljedećem trenutku zabije u oko [sm=smiley36.gif] umirem od smijeha...guguće sve u šesnaest, a jučer je čak jednom zabrujao usnicama, ali mu nije uspjelo ponovit [sm=smiley36.gif] ..nego, muči me, počeo je prduckati tako da dobro zasmrdi, a stolicu ima svaka 2-3 dana, istu kao i prije, ništa gušću...to me baš zbunjuje jer ja u svojoj prehrani nisam promijenila ništa, a on još uvijek samo doji i, osim tih plinova, ne pokazuje ni na koji način da mu to rijetko obavljanje nužde smeta...niti je nervozniji, niti napuhaniji, ima isto apetita...bo...[sm=zmeden.gif]..znam da kažu da dok beba samo doji i ima po jednu stolicu svakih 5-7 dana - a bez subjektivnih simptoma zatvora - da je sve ok...ali ipak bi mi bilo draže da je ta stolica nešto češća... Frendica mi je rekla da je njezinoj prijateljici pedijatrica predložila da počne s nadohranom kad su se bebici isto tako s oko 3,5 - 4 mjeseca prorijedile stolice, jer joj navpodno nije dovoljno samo mlijeko - jeste li ikad čili za neki takav sličan slučaj?...moram priznati da sam protiv nadohrane do 6 mjeseci, ali da mi ovo objašnjenje ima nekakvu logiku...budući da je on stvarno velika beba...mišljenje, molim! [sm=smiley1.gif] ...a i radije bih krenula s nadohranom nego s adaptiranim... Hvala! Što se tiče božićnih poklona ja sam se ove godine bacila na izradu otisaka dlanova/stopala u tijestu i to će, uz neke još sitnice, lijepo obojane/lakirane dobiti sve tetke i nonići i to...i mogu vam reći da super izgledaju...Recept je šalica brašna+šalica soli+ pola do šalice mlake vode - i to je to! Dobro umijesiti, napraviti "polpetice" valičine dlana/stopala djeteta i otisnuti...zatim posložiti na lim i 3 sata sušiti u pećnici na 100 stupnjeva...budući da mi se to činilo puno (skupo) - ja sam pokušala i uspjela osušiti na našoj peći na drva...nakon toga lakirala i flomasterom za cd-e pored dlana napisala ime djeteta i dob..e, da, prije sušenja slamkom izbušila rupice i na kraju provukla rafiju da se može objesiti na zid! Paola, super za donaciju, i ja sam prošle godine nosila, a sad baš slušam za akciju - donacija hrane za beskućnike, mislim da ću to odradit ove godine...moji iz pule obično se uključe u akciju kupovanja poklona za štićenike dječjeg doma... [sm=smiley27.gif] Ruwenzor, super za bazenčić, čujem da je to super za bebe... Jelenko i tina - sretan rođendan u zakašnjenju i tina - baš mi je drago zbog vas [sm=smiley27.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|